Actualitate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, despre numărul crescut de infectări cu noul coronavirus

Publicat: 11 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul de Interne Marcel Vela despre numărul crescut de infectări cu noul coronavirus
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, sâmbătă, 11 iulie 2020, la Deva, că numărul crescut de infectări cu noul coronavirus, din ultima perioadă, este „un semnal de alarmă” pentru fiecare român.

Reacția ministrului Marcel Vela după ultima raportare a cazurilor de Covid-19

Ministrul Marcel Vela a atras atenţia asupra faptului că fiecare cetăţean trebuie să dea dovadă de responsabilitate, în contextul actual.

„Cred că această creştere din ultima perioadă este un semnal de alarmă pentru fiecare român, pentru că ce este important să ştie toată lumea, este acest lucru: coronavirusul nu alege între doctrine politice, între sexe sau între vârste. (…) În acest sens, trebuie să realizăm fiecare dintre noi că trebuie să fim responsabili, trebuie să avem grijă – boala pe care o putem, din păcate, să o contractăm nu este periculoasă doar pentru noi, ca individ, ca persoană, este periculoasă pentru cei dragi. Pentru că un virus contractat la o terasă, într-un spaţiu public, la un magazin, în mijlocul de transport, din neglijenţă sau în alte condiţii, din teribilism, poate fi dus acasă şi să facă în familie o adevărată dramă”, a spus Vela.

El a apreciat că anumite persoane ar trebui să facă o analiză atentă a datelor statistice, apreciind că tragediile produse de noul coronavirus reprezintă „cea mai crâncenă” evaluare a pandemiei.

„În acest sens, îi rog pe toţi cei care sunt teribilişti sau iresponsabili să analizeze cu multă atenţie statistica şi să vadă că zilnic sunt oameni care, din păcate, nu mai stau lângă familiile lor, sunt decese, sunt tragedii care, până la urmă, sunt cea mai crâncenă şi realistă evaluare a acestei epidemii”, a arătat ministrul de Interne.

Marcel Vela a fost prezent sâmbătă, la Deva, unde a participat la depunerea jurământului de către noul subprefect al judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Cum se vor face înmatriculările auto.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat vineri, 10 iulie 2020, faptul că va semna un ordin de ministru care va permite înmatricularea maşinilor direct la dealer-ul auto.

„Am un anunţ extrem de important. Azi voi semna ordinul prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate, mai ales acum în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar.”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a precizat faptul că toți dealerii auto vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari. Acest lucru se va face doar printr-un simplu mandat pe care cel ce achiziționează mașina îl încheie cu dealerul auto. Totodată, Vela a menționat faptul că în perioada următoare se vor monta mijloace de înregistrare audio-video pentru a facilita documentarea oficială și eficientă a contactului cu cetățeanul în cazuri de ultraj și nu numai. Aceste mijloace vor fi în dotarea agentului de poliție.

„Prin acest ordin, toţi dealerii auto din România, inclusiv cei doi mari producători, Dacia şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat Marcel Vela.

Adauga un comentariu