Actualitate

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţ crucial pentru romani! Cât vom mai fi obligaţi să purtăm măşti

Publicat: 04 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru anunţ crucial pentru romani Cât vom mai fi obligaţi să purtăm măşti
ministrul Sanatatii, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a vorbit despre obligativitatea purtatului de măşti. Într-o intervenţie televizată, ministrul Nelu Tătaru a explicat cât vor mai trebui ca romanii să poarte măşti.

Nelu Tătaru a vorbit şi despre al doilea val de coronavirus în România

Cât timp vor fi cazuri noi, românii vor purta măşti

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii a explicat faptul că nu exista o dată minimă, sau maximă în care romanii vor fi obligaţi să poarte măşti. Acesta a explicat la digi24 faptul că, atâta timp cât vor mai exista cazuri noi, romanii vor fi obligaţi să poarte măşti pentru propria protecţie, dar şi pentru a proteja persoanele din jurul lor:

„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

Nelu Tătaru: Eu sper să fie mai puţin de un an

Întrebat, totuşi, de o dată la care romanii vor putea renunţa la măşti, Nelu Tătaru a explicat faptul că el speră ca perioada să fie mai mică de un an. Acesta a dat exemplul asiaticilor veniţi în Europa, asiatici care purtau măşti.

Întrebat dacă ar putea fi vorba de o perioadă de un an, doi, ministrul a răspuns:

„Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”.

Când va fi al doilea val de coronavirus în România! Nelu Tătaru a explicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că obiectivul Guvernului este să reducă spre zero actualul val al pandemiei de coronavirus și după aceea să se pregătească de valul doi, care ar putea să vină după 15 octombrie.

„Noi vrem să ajungem la zero și să pregătim un evantual val doi. Nu o să oprim la zero numărul de cazuri noi. După 15 octombrie, ne gândim că ar putea apărea. Manifestarea bolii ține de mai mulți factori, de organism, de afecțiunile organismului, de contextul în care apare, de comunitatea în care apare. Ține de momentul în care îl depistăm”, a explicat ministrul Sănătății.

Adauga un comentariu