Sport

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că Liga I s-ar putea relua la mijlocul lunii iunie. Ce model a preluat România

Publicat: 22 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Tineretului și Sportului Ionuț Stroe a anunțat că Liga I s-ar putea relua la mijlocul lunii iunie. Ce model a preluat România
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat că meciurile se vor desfășura, după cum era de așteptat, fără spectatori la început. Pe 1 iunie va fi anunțată data exactă când se va relua Liga I.

Suntem din ce în ce mai aproape de a avea din nou fotbal și în România. Ionuț Stroe a confirmat faptul că Liga I s-ar putea relua la jumătatea lunii iunie. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a anunțat că meciurile se vor desfășura, după cum era de așteptat, fără spectatori la început. Pe 1 iunie va fi anunțată data exactă când se va relua Liga I.

„Competiția va fi posibilă în România atunci când epidemia ne-o va permite, pentru că acest virus a închis sportul, nu Guvernul sau vreo altă instituție. Probabil că jumătatea lunii iunie va fi această dată, o vom anunța până pe 1 iunie, ca să existe perspectivă, să existe un orizont de timp de pregătire și de a pune la punct toate detaliile pentru a reporni competiția într-un mod foarte sigur. Reluarea competițiilor este mult așteptată și de spectatori, bineînțeles, dar pentru faza de început va trebui să ne mulțumim din fața televizoarelor. Riscul epidemiologic este foarte mare, luând în considerare și acest lucru vă spun foarte clar, cel puțin în faza incipentă, ca să asigurăm această revenire la activitatea sportivă treptat, etapizat, o vom face fără spectatori”, a declarat Ionuț Stroe.

Ministrul Ionuț Stroe: „Discuțiile despre fotbal au avut în vedere asigurarea pe o lună a pregătirii”

„În momentul de față, au posibilitatea echipele profesioniste și toți sportivii care doresc să se pregătească pentru eventuale competiții, dar în faza a doua vom avansa și cu aceste reguli care să permită desfășurarea în cel mai sigur și protejat mod a competițiilor sportive.
Eu nu aș avansa date în momentul de față pentru că e oarecum riscant pentru o instituție să facă acest lucru. Discuțiile despre fotbal au avut în vedere asigurarea pentru o lună a activității de pregătire ca să poată să înceapă campionatul, urmând ca din a doua jumătate a lunii iunie să putem permite și competițiile”, a mai spus Ionuț Stroe.

România a preluat modelul Germaniei

Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, a dezvăluit că România a preluat modelul din Germania.

„România are două, trei săptămâni în urma Germaniei, apropo de valul epidemiologic. Am luat un studiu-model existent în Germania, pentru că practic este singura țară care în momentul acesta a repornit competițiile sportive cu niște reguli clar și bine definite și în momentul în care am stabilit acel regim de antrenament în cantonament închis, cu izolare și cu testare, modelul german ne-a fost de folos.
Suntem, din punct de vedere al activității sportive, puțin înaintea altor state și ne pregătim și noi, cu toate protocoalele și cu tot cadrul legal care ar trebui să descrie viitoarea competiție”, a mai spus Stroe.

CFR – FCSB, primul derby de la reluarea Ligii I

Primul derby de la reluarea campionatului va fi duelul dintre CFR și FCSB, care se va disputa la Cluj. În acest moment, ardelenii sunt pe primul loc, cu 30 de puncte, urmați de echipa lui Becali, cu 26 de puncte. Liga I s-ar putea relua pe 13 iunie.

Adauga un comentariu