International

Mogulul de presă Jimmy Lai a fost arestat

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mogulul de presă Jimmy Lai a fost arestat
Mogulul de presă Jimmy Lai a fost arestat

Mogulul de presă Jimmy Lai din Hong Kong a fost arestat. Acesta a fost acuzat ca a intrat in alianta cu forte străine, în conformitate cu noua lege privind securitate naţională impusă de China.

Mark Simon, director executiv în cadrul companiei media Next Digital, unul din apropiatii mogululuim a fost cel care a facut anuntul cu privire la arestarea lui Jimmy Lai. Compania la care acesta este director executiv publica tabloidul local Apple Daily.

„Jimmy Lai este arestat în acest moment pentru înțelegere secretă cu puteri străine”, a scris luni dimineaţa Simon.

Mogulul de presă Jimmy Lai a fost arestat

Potrivit noii legi de securitate din China, este pedepsit orice act de subversiune, secesiune, terorism şi aliere cu forţe străine, cu pedepse ce merg până la închisoare pe viaţă.

Mogulul de presa Jimmy Lai este considerat unul din cei mai vocali activisti ce sustine democratia din din Hong Kong şi un critic fervent al regimului de la Beijing

China a impus pe 30 iunie o nouă lege privind securitatea naţională, demers puternic criticat de ţările occidentale.

Contestatarii acestei noi legi sustin ca prevederile sale ingradesc libertatile cetatenilor ce locuiesc in acest oras semiautonom. De cealalta parte susţinătorii săi afirmă că aplicarea sa va aduce stabilitate în insulă după protestele prelungite de anul trecut în favoarea democraţiei.

Mogulul de presă Jimmy Lai a mai fost arestat în acest an, alături de alţi activişti de frunte, sub acuzaţia că a participat la protestele neautorizate de anul trecut.

Într-un interviu acordat Reuters în luna mai, Lai a declarat că va rămână în Hong Kong şi va continua să lupte pentru democraţie, conştient fiind că urmează să fie una din ţintele noii legislaţii în domeniul securităţii.

Radu Budeanu, unul din cei mai mari moguli de presa din România

Radu Budeanu a făcut Jurnalistica (SSJ) pentru că mai apoi, în anul 1999, să intre în presă. A fost colaborator de investigaţii la ziarul Ziua.

După ce a fost numit redactor-şef în anul 2002 a primit pe mâna revista STAR. La doar câteva luni de la lansarea aceasta a ajuns lider al pieţei de săptămânale.

Anul 2004 a fost unul cu schimbări majore în cariera lui Ioan Budeanu. Atunci a fondat propria revista Ciao! iar în numai 4 luni a devenit lider de piaţă.

În luna ianuarie a anului 2006 a preluat cotidianul „Averea” care a trecut în opt luni de la 400 de exemplare vândute la mult peste 30.000. În scurt timp Radu Ioan Budeanu i-a vândut lui Dinu Patriciu cotidianul „Averea” împreună cu titlul „Click!” titulatura sub care fostul cotidian s-a transformat.

A lansat în luna aprilie 2007 tabloidul „Cancan” care a reuşit în mai puţin de un an să ajungă la 100.000 exemplare pe zi.

Adauga un comentariu