National

Monica Anisie solicită verificarea tezelor de doctorat de la Academia de Poliție, pentru a vedea dacă sunt plagiate

Publicat: 28 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Anisie solicită verificarea tezelor de doctorat de la Academia de Poliție pentru a vedea dacă sunt plagiate
Monica Anisie, ministrul Educației

După ce a retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Monica Anisie, ministrul Educației continuă: solicită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) verificarea tuturor celor aproximativ 800 de teze de doctorat realizate la nivelul acestei şcoli. Se va începe cu tezele de doctorat ale cadrelor didactice de la Academie, pentru a se constata dacă sunt plagiate sau nu.

”Am decis monitorizarea Academiei de Poliţie, trebuie să vedem din perspectiva noastră ce se întâmplă în cadrul acestei instituţii. Am solicitat la CNATCDU să verifice toate tezele de doctorat realizate la academia de Poliţie, vorbim despre acele peste 800 de teze de doctorat realizate în cadrul Academiei de Poliţie, să fie verificate pentru a vedea dacă sunt sau nu sunt plagiate”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, miercuri seară, într-o emisiune la B1 TV.

Prima etapă: verificarea tezelor de doctorat ale cadrelor didactice

Ministrul Educației a declarat că, inițial, vor fi verificate tezele de doctorat ale cadrelor didactice din Academia de Poliţie. Apoi, se va continua și cu verificarea celorlalte teze.

Monica Anisie și-a numit decizia drept una „istorică”, făcând referire la retragerea acreditării Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie. Ea a precizat că nu s-a consultat cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, înainte de a lua această decizie, ci doar l-a informat despre raportul făcut referitor la modul în care a funcţionat şcoala doctorală de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

”Nu a fost foarte uşor, dar decizia este una care arată că în educaţie trebuie să existe integritate”, a mai afirmat Anisie.

Ea a fost întrebată ce se va întâmpla cu acei deţinători de titluri de doctor, care au profitat până acum de funcţii sau sporuri de pe urma acestor titluri. Răspunsul acesteia a fost:”trebuie să se ia toate măsurile legale care se impun, odată ce a fost declarată teza ca fiind plagiată, trebuie luată şi măsura administrativă”.

Angajaţii din sistemul public, care au un titlul de doctor în domeniul în care îşi desfăşoară activitatea primesc, potrivit legii, un spor de 950 de lei în fiecare lună.

Monica Anisie a retras acreditarea Şcolii Doctorale de la Academia de Poliţie

Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a luat decizia „istorică” de a retrage acreditarea unităților doctorale „Drept” și „Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București. Astfel, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este prima universitate din România care pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor.

Ministrul Monica Anisie susține că în urma recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU), emise în Hotărârea nr. 79/08.10.2020 a aprobat retragerea acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București: Drept, respectiv Ordine Publică și Siguranță Națională.

„În urma raportului Consiliului de etica si management universitar, am retras acreditarea Școlii doctorale de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București”, a spus Monica Anisie.

Adauga un comentariu