Actualitate

Nelu Tătaru a vorbit despre perioada pandemiei de coronavirus

Publicat: 26 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru a vorbit despre perioada pandemiei de coronavirus

Nelu Tătaru , fostul ministru al Sănătății a vorbit pentru Antena 3 despre anul care a fost guvernat de pandemia de coronavirus. De asemenea acesta a făcut declarații cu privire la modul în care sistemul medical a făcut față presiunii, într-un an atipic, plin de provocări.

„Îmi aduc acum aminte de lungile discuţii pe care le aveam împreună şi de relatările pe care le aveam, poate chiar uneori lăcrimând împreună de strigătele celor din Suceava. Cred că acela a fost momentul cel mai tragic fiindcă nici nu ştiam, nici nu aveam cu ce şi nici nu vedeam o ieşire (…) Starea de urgenţă, dacă mă întrebaţi acum s-a luat decizia cea mai corectă.

În consecinţă, n-am avut acelaşi număr de victime ca în Italia sau Spania, ştiam ce sistem medical avem, ştiam că nu vom rezista nici măcar pe un sfert cât au rezistat Spania şi Italia. A venit perioada stării de alertă cu anumite relaxări, am contat foarte mult pe parteneriatul asociaţiilor, societăţilor economice, populaţiei generale în a trece uşoir acest val.

S-ar părea că nu toţi am achiesat la acest efort şi atunci am putut vedea şi anumite recăderi şi în acelaşi timp am putut verea şi un val doi destul de violent cu o lună noiembrie aproape, aproape, spun acum de un COLAPS.

Nelu Tătaru: „În popor ştiţi că se spune că de doctor şi de preot nu scapă nimeni”

Cred că sistemul medical a fost acolo şi vreau să cred că această credinţă a mea a fost şi a tuturor românilor – am fost acolo am făcut eforturile, am atins la maxim acest sistem medical.

Dacă regret, regret în acest moment că ziua nu a avut mai multe ore să pot fi lângă toţi ai mei (…) Spuneam de atâtea ori că atunci când ne credem cei mai puternici tot timpul există ceva care ne arată cât suntem de mici. Să ne uităm la un sistem medical nu doar în situaţiile de criză – să ştim că ei sunt acolo, au fost acolo şi vor fi acolo, ei vor fi singura noatră speranţă în cele nouă luni de zile de maximă pandemi. ei au fost şi rămân în continuare cei la care vom apela.

În popor ştiţi că se spune că de doctor şi de preot nu scapă nimeni. Haideţi să ne asigurăm că atât medicul cât şi preotul au acea linişte sufletească pentru a putea să ne-o acorde şi nouă”, a mai spus Nelu Tătaru.

 

Adauga un comentariu