Local

Noi focare de COVID-19 la Iași

Publicat: 23 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi focare de COVID-19 la Iași
Mai mulți medici de pe holul unui spital

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi la Centrul de Servicii Sociale al DGASPC – 13 (8 salariaţi şi 5 beneficiari).

În acest caz, s-a decis ca salariaţii să fie izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de medicii de familie. Cei 5 beneficiari sunt izolaţi în centru.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi la Centrul de Servicii Sociale „Bogdana“ – la ultima testare s-au mai confirmat 1 beneficiar şi 2 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 11 salariaţi şi 24 beneficiari.

La ultima testare s-au confirmat încă 3 de cazuri (1 beneficiar şi 2 salariaţi). Beneficiarul a fost izolat în centru fiind monitorizat de personalul centrului. Angajaţii au fost izolaţi la domiciliu.

Numărul angajaților infectați cu coronavirus din centrele sociale DGASPC Iași s-a redus la jumătate în ultimele două săptămâni

Aproximativ 27 de angajați ai DGASPC Iași s-au infectat cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni. Cel mai mare focar COVID-19 s-a înregistrat la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași. Cei mai mulți dintre bolnavii COVID-19 ies din izolare după 14 zile, doar unii fiind reconfirmați pozitiv cu coronavirus

În jur de 27 de salariați ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 14 zile. Toți angajații infectați cu SARS-CoV-2 fac parte din centrele pentru adulți și pentru copii. Cel mai mare focar a fost depistat la Centrul de Servicii Sociale în Regim de Urgență Iași, unde s-au confirmat pozitiv cu noul coronavirus 10 salariați și 24 de beneficiari. Măsurile luate de reprezentanții DSP Iași au presupus izolarea în centru și a contacților direcți ai beneficiarilor.

În cazul acestui focar, numărul de infectări a crescut treptat. La început au fost depistați 7 salariați și 1 beneficiar. La retestare s-au mai confirmat pozitiv 3 salariați și 22 de beneficiari. Ultimul caz a fost înregistrat la centru pe 18 decembrie, când a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 un beneficiar. Dacă înainte cu două săptămâni circa 50 de angajați au fost infectați cu noul tip de virus, la ultimele raportări cifra a scăzut la jumătate. Cea mai dificilă perioadă în ceea ce privește cazurile de îmbolnăviri COVID-19 din centrele sociale din județul Iași a fost înregistrată în lunile octombrie – noiembrie.

 

Adauga un comentariu