International

O nouă epidemie lovește Congo! Este vorba despre Ebola

Publicat: 02 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă epidemie lovește Congo Este vorba despre Ebola

Vești proaste vin din Congo- o nouă epidemie lovește Republica Democrată. Epidemia de ebola a fost confirmată inclusiv de directorul OMS.

Deși 1 iunie trebuia să fie o zi plină de fericire, veștile proaste nu au încetat să curgă. Republica Democrată Congo a declarat o nouă epidemie de Ebola, iar zona afectată se află la 1000 de km de regiunile lovite de epidemia începută acum doi ani, în estul țării.

Ministrul Sănătății din Congo a declarat că patru persoane au murit în regiunea afectată, în Mbakanda, după ce au fost testate pozitiv cu Ebola, informație confirmată chiar și de directorul OMS.

Epidemia de Ebola lovește Congo și reprezintă o mare amenințare pentru omenire!

Potrivit Reuters, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a mărturisit că această epidemie de Ebola reprezintă o amenințare pentru întreaga omenire, chiar dacă acum ne confruntăm, la nivel global, cu virusul COVID-19.

„Această epidemie ne amintește că COVID-19 nu este singura amenințare cu care oamenii se confruntă,” a postat directorul OMS pe rețelele de socializare.

Ministrul Sănătății, Eteni Longondo a declarat că vor face to posibilul pentru a opri noua epidemie de Ebola din Mbakanda, în cel mai scurt timp posibil. „Avem o nouă epidemie de Ebola în Mbakanda. Vom trimite foarte rapid vaccinuri și medicamente,” a dezvăluit acesta.

Dacă în aprilie Republica Democrată Congo se afla la doar un pas de a declara încheierea epidemiei, se pare că un nou val a lovit țara, iar boala care a ucis deja mai bine de 2200 de persoane în doar doi ani, nu se va opri aici.

Adauga un comentariu