Actualitate

Pacienții, puși să aștepte în frig sau pe holuri în spitale

Publicat: 21 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pacienții puși să aștepte în frig sau pe holuri în spitale
Pacienții sunt obligați să aștepte în frig

Pacienții sunt puși să aștepte în frig sau pe holuri în spitalele COVID-19 din toată țara. Situația este critic, în condițiile în care unitățile medicale sunt nevoite să primească sute de bolnavi.

La Spitalul „Victor Babeș“ din București vin într-o singură noapte, peste 100 de pacienți cu ambulanțele.

Pacienții sunt nevoiți să aștepte ore întregi, pe scaune sau întinși pe canapele, de multe ori cu măști de oxigen pe față, până când pacienții vindecați de coronavirus sau în stare mai bună pot elibera paturile.

Pacienţii, nevoiţi să vină la camera de gardă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a precizat că pacienţii sunt nevoiţi să vină la camera de gardă a unităţii spitaliceşti pentru a fi evaluaţi. Totodată, pe lângă persoanele asimptomatice sau cu forme uşoare de Covid-19, mai vin cu maşini personale, dar şi cu ambulantele SMURD pot avea probleme serioase sănătate.

„În ultimele 2 3 zile, în Iaşi a fost un număr mare de noi infectări. Toţi aceşti pacienţi trebuie să vină la camera de gardă a Spitalului de Boli Infecţioase pentru a fi evaluaţi. În acelaşi timp, pe lângă cei asimptomatici şi cu forme uşoare care vin cu mijloacele proprii, sunt ambulanţele, operativele SMURD care vin cu pacienţi care pot avea probleme grave de sănătate. Motiv pentru care, din punct de vedere medical sunt prioritare”, spune prof. dr. Carmen Dorobăț.

Pacienții sunt obligați să stea la poarta spitalului

Managerul unităţii spitaliceşti din Iași susține că pacienții la poarta spitalului stau în frig. Din nefericire, având în vedere avalanşa de cazuri Covid-19 noi pozitivate timpul de aşteptare este îndelungat. Cadrele medicale se tem pentru sănătatea pacienţilor, din motiv că sunt depăşiţi ca spaţiu şi resursa umană.

„Există un număr mare de pacienţi care aşteaptă la poarta spitalului, un timp îndelungat pentru că şi numărul pacienţilor este mare. Am mărit numărul medicilor la camera de gardă, ne ajutăm cu personal auxiliar. Timpul de aşteptare este mare. O soluţie ar fi preluarea unor sarcini la nivelul medicului de familie. Responsabilitatea ar fi orientată împreună cu concendiul medical care trebuie dat spre această zonă. Stau în frig iar timpul de așteptare e mare”, potrivit managerului Carmen Dorobăț.

Strategii adaptate noului coronavirus

Medicul infecționist Ion Ștefan, șef secție boli infecțioase la Spitalul Militar din București, a declarat că a fost nevoit să-și adapteze strategie în funcție de caracterul versatil al noului coronavirus.

„Se dovedește încă o dată că este un virus foarte versatil deci asta înseamnă că atitudinea noastră trebuie să fie flexibilă. Spitalul Militar și-a adaptat permanent strategia la derularea fenomenului COVID-19. Noi avem avantajul că avem spitalul Rol 2 și ne ajută. Pe secția de boli infecțioase am regândit circuitele. Putem ieși din această criză printr-un efort comun. Niciun medic din echipa mea nu s-a infectat” a declarat medicul Ion Ștefan.

Peste 200 de cazuri noi, la Iași

Ieri, la Iași s-au înregistrat 214 noi îmbolnăviri cu COVID-19. Numărul de decese a ajuns la 199, iar în spitalele suport COVID-19 mai erau libere doar 12 paturi. În secțiile de Terapie Intensivă din Iași, 40 de pacienți diagnosticați cu coronavirus se luptau pentru viața lor, iar alți 456 sperau să nu ajungă și ei acolo

De la începutul pandemiei de COVID-19, la Iași s-au înregistrat 8.215 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Ieri, la Iași au fost înregistrate 214 cazuri noi. În numai 24 de ore, s-au înregistrat 5 morți, numărul de decese ajungând la 199. În spitalele suport COVID-19 mai erau doar 12 locuri libere, iar medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au anunțat că nu mai fac față numărului mare de pacienți care se prezintă zilnic în triaj.

 

Adauga un comentariu