Sport

Parma are planuri mari cu Valentin Mihăilă: „Văd în el un jucător de 40-50 de milioane de euro”

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Parma are planuri mari cu Valentin Mihăilă Văd în el un jucător de 40-50 de milioane de euro
Valentin Mihăilă

AC Parma, fosta câștigătoare a Cupei UEFA, are planuri mari cu Valentin Mihăilă. Aceștia vor să îl vândă pentru mai mult de 24 de milioane de euro. Astfel, atacantul ar depăși „recordul” lui Adrian Mutu

Impresarul Ioan Becali a vorbit despre transferul lui Valentin Mihăilă (20 de ani) la Parma. Italienii au plătit pentru „perla” Craiovei nu mai puțin de 8,5 milioane de euro. Fosta câștigătoare a Cupei UEFA are planuri mari cu Mihăilă. Aceștia vor să îl vândă pentru mai mult de 24 de milioane de euro. Astfel, atacantul ar depăși „recordul” lui Adrian Mutu.

„Eu l-am prezentat unor scouteri, prieteni de-ai mei de la Parma. L-au studiat în aproape toate meciurile, au făcut un raport bun și au zis că au nevoie să investească. Parma a cumpărat mai mulți jucători, are un proprietar american. A văzut ce bază au, ce pretenții au pentru viitor. Tot de la Parma a plecat și Mutu pe 24 de milioane și speră să îl vândă și pe el pe mai mult. La 20 de ani pare matur, foarte matur. El deja a început să schimbe câteva cuvinte. Am lăsat pe cineva acolo să îi găsească o casă, să îi deschidă un cont și așa mai departe. Au plecat de la 5 milioane și jumătate și au ajuns la 8,5 milioane net. El este încă tânăr, crud, are tot viitorul în față. Le-am spus să îl urmărească. Sunt niște scouteri profesioniști, s-au dus peste tot, chiar și la meciurile fără spectatori ei au intrat acolo și au văzut. Acest jucător e pentru un proiect de viitor, ei văd în el un jucător de 40-50 de milioane. Transferul s-a făcut în ultimele 48 de ore. Pe 5 s-au închis transferurile”, a spus Ioan Becali.

Transferul lui Valentin Mihăilă la Parma poate ajunge și la 12 milioane de euro

Suma de bază a transferului lui Valentin Mihăilă la Parma este de 8,5 milioane de euro, dar dacă s-ar îndeplini toate clauzele de bonusuri, suma poate ajunge și la 12 milioane de euro. Din cei 8,5 milioane, Universitatea Craioava va lua 6,8 milioane pentru că restul de 1,7 îi revin lui Silviu Bogdan, fostul director al Centrului de Copii și Juniori al Universității, care avea 20 la sută.

„Nu am un idol, îmi plac mai mulți fotbaliști. Mulți joacă aici în Italia, încerc să iau de la fiecare ceea ce cred că îmi este de folos”, a spus jucătorul, ce s-a despărțit recent de Universitatea Craiova și a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2025 cu Parma Calcio 1913.
Mihăilă a explicat de ce a hotărât să joace în Italia: ”

Este un pas mare pentru mine, dar nu vreau să mă opresc aici. Această echipă este o rampă de lansare pentru mine. M-am gândit și la echipă, pentru că este una de tradiție și are mulți suporteri. Vreau să intru pe teren și să îmi demonstrez valoarea”.

Valentin Mihăilă: „Nu am venit aici ca să mă bat la retrogradare”

Întrebat cum vede rolul său pe teren, Mihăilă l-a amintit pe fostul antrenor italian al Craiovei, Devis Mangia:

„Îmi place foarte mult poziția de extremă stângă, când era Devis Mangia antrenor la Craiova am jucat și în spatele vârfului, dar nu m-am acomodat foarte bine și am rămas pe poziția de extremă stânga”.

„Vreau să îmi demonstrez calitățile pe teren, sunt conștient că am puțină presiune, dar vreau să intru cu încredere, pentru că din acest motiv am fost și transferat. Sunt conștient că sunt multe echipe bune în Serie A, dar nu am venit aici ca să mă bat la retrogradare. Vreau ca eu și coechipierii mei să ne clasăm cât mai sus în clasament. Sunt foarte încântat de alegerea mea”, a afirmat fotbalistul român, care urmează un curs de limbă italiană pentru a se integra cât mai rapid.

Alessandro Lucarelli, unul din oficialii clubului, a spus despre Mihăilă

„Valentin este o extremă născută în 2000, rapid și bun în duelurile unu la unu, îi place să joace pe stânga. Deși e tânăr, a jucat în câteva ediții ale campionatului României și ne va fi foarte util”.

Crescut de Universitatea Craiova, Mihăilă a debutat la 18 ani în prima echipă și a strâns 70 de prezențe, 10 goluri și 13 pase de gol, precizează sursa menționată. De asemenea, are cinci goluri marcate în șase partide la naționala Under-21, printre care o triplă contra Finlandei

Adauga un comentariu