National

Percheziții de amploare la Permise și RAR. Oamenii legii au găsit un milion de euro ascunși

Publicat: 26 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziții de amploare la Permise și RAR. Oamenii legii au găsit un milion de euro ascunși
Oamenii legii au descoperit aproape un milion de euro ascunși în găleți, ligheane și pereți

În cursul zilei de joi, 26 noiembrie, oamenii legii au făcut percheziții de amploare la Serviciul de Permise și RAR din Suceava. În urma acțiunilor, DNA a pus în executare aproximativ 60 de mandate de percheziție domiciliară. Aceștia au descoperit în urma acestor acțiuni un milion de euro.

Mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Suceava sunt suspectaţi în dosarul instrumentat de DNA. Suspecţii ar fi primit sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro pentru a ajuta mai multe persoane să promoveze proba teoretică şi proba practică pentru obţinerea permisului de conducere.

Percheziții de amploare la Permise și RAR

Poliţiştii DGA, sub coordonarea procurorilor DNA, au pus în executare aproximativ 60 de mandate de percheziţie domiciliară în acest dosar de corupţie în care sunt implicaţi şi angajaţi ai ministerului, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Ea a precizat că printre suspecţi se află şi angajaţi ai Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, dar şi alte persoane fără calitate specială. Aceștia erau implicați în activitatea ilegală de obţinere a permiselor de conducere şi de înmatriculare a mașinilor. Suspecţii sunt bănuiţi că primeau sume mari de bani de la cei care nu reuşeau să treacă probele pentru obţinerea permisului de conducere.

Probele administrate în acest caz au evidenţiat crearea unei reţele de intermediere a obţinerii permisului de conducere prin fraudarea probei teoretice şi a celei practice în schimbul unor sume cuprinse între 5.000 şi 7.000 de euro pentru un permis”, a spus reprezentantul MAI.

Oamenii legii au găsit un milion de euro

În urma perchizițiilor de joi, procurorii DNA au descoperit aproape un milion de euro ascunși în găleți, ligheane și chiar în pereți, la Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, RAR, dar și la domiciliile angajaților.

Perchezițiile au avut loc la Serviciul Județean Anticorupție Suceava, la Serviciul Permise Suceva, la un atelier unde erau confecționate plăcuțe cu numere de înmatriculare, precum și la reprezentanțele RAR din București, Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, conform surselor judiciare citate.

Dosarul vizează infracțiuni de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat. Potrivit surselor citate, este vorba despre o grupare din care ar face parte angajați de la Permise și polițiști suspectați că luau mită pentru a elibera fraudulos permise auto sau pentru înmatricularea unor mașini care nu îndeplinau condițiile legale.

Acum, cel mai probabil, în urma acestor percheziții de amploare la Permise și RAR vor urma și arestările de rigoare…

Adauga un comentariu