Local

PMP Iași și-a validat candidații la alegerile locale 2020. A fost stabilită lista celor care vor reprezenta partidul în localitățile din județul Iași

Publicat: 03 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PMP Iași și-a validat candidații la alegerile locale 2020. A fost stabilită lista celor care vor reprezenta partidul în localitățile din județul Iași
PMP Iași și-a validat candidații la alegerile locale 2020, lista celor care vor reprezenta partidul în localitățile din județul Iași fiind conturată

Organizația județeană a PMP Iași și-a validat recent candidații la alegerile locale 2020. A fost stablită astfel lista celor care vor reprezenta partidul în localitățile din județul Iași. Într-o localitate din județ, comuna Țibănești, se va merge împreună cu PNL pe liste comune. Conducerea PMP Iași a arătat că se conturează o alianță cu PNL Iași pentru consiliile locale și pentru Consiliul Județean

Organizația județeană a PMP Iași și-a validat în aceste zile candidații la alegerile locale 2020. Conducerea filialei județene a arătat că a fost conturată lista celor care vor reprezenta partidul în localitățile din județul Iași. Într-o localitate din județ, comuna Țibănești, se va merge împreună cu PNL pe liste comune. De altfel, conducerea PMP Iași a arătat că se conturează o alianță cu PNL Iași pentru consiliile locale și pentru Consiliul Județean, după alegerile din luna septembrie.

„În Biroul Politic Județean al PMP Iași au fost validate candidaturile pentru 80 de primari. Sunt 13 localități în care vom avea doar liste fără candidați de primar, avem o comună în care vom face o alianță locală, în Țibănești. Urmează ca zilele acestea să validăm cinci candidați la primăriile a cinci localități. Este a doua oara când participăm la alegerile locale. PMP va avea liste complete pentru consiliile locale în toate localitățile, dar și pentru Consiliul Județean Iași. Posibil să facem alianță cu PNL. În politică nu vorbim de biserică, vorbim de un minim de reguli, în politică vorbim de un minim de valori sub care nu cobori în niciun fel”, a spus deputatul Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Conducerea centrală a PMP vine la Iași la prezentarea candidaților pentru alegeri

Liderul PMP Iași a menționat că la lansarea candidaților pentru alegerile locale 2020 din județul Iași vor fi prezenți și cei din conducerea centrală a formațiunii politice. Acesta a arătat și că va candida la alegerile din luna septembrie pentru un loc în administrația publică locală.

„Marți (4 august 2020) vom avea o ședință a conducerii naționale a PMP în care vor fi validați candidații pentru primării, consilii județene, după care numele vor fi făcute publice. Prezentarea candidaților o vom face în prezența lui Eugen Tomac, Cristian Diaconescu și a altor colegi de la conducerea centrală a partidului. Voi candida sigur, dar voi face anunțul public după validare. E firesc ca un președinte de filială să fie alături de colegi”, a mai spus deputatul Petru Movilă.

PMP Iași și-a desemnat candidații la alegerile locale 2020. O alianță cu USR Iași iese total din calcul

Pentru alegerile locale 2020, conducerea PMP Iași a arătat că au fost discuții și cu cei de la USR Iași. Numai că atât deputatul Cosette Chichirău, cât și deputatul Marius Bodea s-au sucit și nu au mai dorit să bată palma. „Am avut discuții foarte multe cu USR, înainte de a trece primarul Chirica la PNL, cu Cosette Chichirău și Marius Bodea, dar au întrerupt orice legătură. Nu știu dacă e alianță pentru dreapta sau să se bată ei cu Chirica. În ultima vreme am avut discuții cu PNL, dar nu au fost clare, corecte. La Țibănești vom face alianță cu PNL și o listă de consilieri fermă. Primul PNL, al doilea PMP și așa mai departe până la finalizarea listei”, a mai menționat deputatul Petru Movilă.

Deputatul Petru Movilă: „USR nu este un partid serios”

Parlamentarul ieșean a explicat de ce PMP nu va mai face alianță cu USR pentru alegerile locale 2020 în județul Iași. Petru Movilă a menționat că PMP Iași nu poate face alianță cu un partid măcinat de scandaluri interne.

„În momentul în care Mihai Chirica a trecut la PNL, cei de la USR au întrerupt orice comunicare. Din punctul meu de vedere e bine, PMP are oameni, are proiecte, vom obține un scor bun. Problema nu este ce scor obținem fiecare dintre noi, problema pentru Iași este că în cazul CJ ar putea rămâne un președinte cum este Maricel Popa, care să nu aibă niciun viitor, nicio direcție pentru proiectele Iașului. Față de USR avem foarte multe valori total diferite. Din punctul meu de vedere nu vom mai face alianță cu USR pentru că nu au fost serioși cei care trebuiau să facă alianța. Au membri serioși, au oameni serioși, dar am văzut o mulțime de scandaluri la Rediu, la Iași. Nu putem fi parteneri cu oameni pentru care partidul este propulsia pentru unii sau alții din lideri”, a mai menționat deputatul ieșean.

Adauga un comentariu