Coronavirus

Poșta din Deva, focar de infecție cu noul Coronavirus. Doi morți și mai mulți angajați testați pozitiv

Publicat: 21 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poșta din Deva focar de infecție cu noul Coronavirus. Doi morți și mai mulți angajați testați pozitiv

Situație alarmantă în Deva, acolo unde un nou focar de infecție cu COVOD-19 a fost depistat la Oficiul Poștal de la Gara Deva.

Mai mulți angajați ai oficiului au fost testați pozitiv la noul coronavirus, existând – din păcate – și două decese, ultima victimă a COVID-19 fiind chiar șefa oficiului poștal. Femeia suferea şi de alte boli cronice, informează antena3.ro.

Șefa oficiului a murit la vârsta de 51 de ani, iar prima victimă de la Oficiul Poștal Gara Deva a noului coronavirus a fost un lucrător de teren care s-a infectat la finalul lunii martie. Din păcate, medicii nu i-au mai putut salva viața. Situația de la Poșta din Deva este îngrijorătoare, iar o anchetă epidemiologică este în curs de desfășurare.

Focar de infecție la poșta din Deva. Măsuri pentru a evita răspândirea infecției

Potrivit sursei citate mai sus, conducerea sucursalei Regionale Timişoara a transmis condoleanţe familiei ultimei victime şi a dat asigurări că au fost luate toate măsurile pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

În plus, toţi angajaţii au fost instruiţi în ceea ce priveşte dezinfecţia şi respectarea normelor de protecţie. Cu doar câteva zile în urmă, directorul Spitalului Deva a tras încă un semnal de alarmă referitor la infecția cu COVID-19.

”Nu mai pot să tac. Spitalul din Deva, cu peste 700 paturi și un personal de peste 1.200 de oameni, tratează 97 de bolnavi COVID, din care peste 80% asimptomatici. Adevărații bolnavi mor cu zile, cerșind ajutor pe la porțile spitalelor apropiate… Cât va mai rabdă pământul???

Au fost secții întregi goale, specialiști în alte afecțiuni care pur și simplu nu au avut ce să facă. În tot acest timp, oameni cu boli grave nu au fost primiți în spital. Așa prevede legea, nu am avut ce face. Am exemplul unei prietene. Aceasta avea pneumonie și nu avea unde să se ducă să fie tratată. Sunt fapte, așa au fost făcute regulile. Nu știm de ce și nici nu cred că suntem singurii din țară”, a declarat Corina Laura Feier pentru libertatea.ro.

Adauga un comentariu