Local

Preotul Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic din Dorohoi a murit de COVID la Iaşi

Publicat: 15 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Preotul Constantin Muha directorul Seminarului Teologic din Dorohoi a murit de COVID la Iaşi
Preotul Constantin Muha a murit de COVID la Iași

Cunoscutul preot Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic din Dorohoi, a murit de COVID. Renumitul preot era internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Acesta avea doar 52 de ani.

Preotul era internat de ceva timp la Iaşi, iar acesta suferea şi de alte afecţiuni care, cumulate cu COVID-19 i-au fost fatale.

Preotul Constantin Muha a murit de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Iași

Potrivit celor de la DSP Botoșani, preotul s-a stins din viaţă în cursul zilei de joi, 14 octombrie 2020. Avea 52 de ani şi era internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi fiind internat după ce a fost tranferat de la un spital COVID-19 din Botoşani.

Din păcate pentru că acesta suferea de o bronşită cronică, preotul s-a tratat acasă pentru că nu bănuia că ar fi luat COVID-19. Din aceste considerente, preotul Constantin Muha a ajuns într-o stare precară la spital.

Vestea trecerii în nefiinţă a preotului a venit de la şeful DSP Botoşani care a declarat că starea lui s-a agravat iar medicii nu au mai reuşit să îi salveze viaţa. Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, a stat, iniţial, la Terapie Intensivă la Botoşani şi ulterior a fost intubat şi transferat la Iaşi.

„Părintele în vârstă de 52 de ani a decedat azi dimineață (joi – n.r.) la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, pe secția de Terapie Intensivă, după ce a stat zile zile pe Terapie Intensivă la Botoșani. În ultimele două zile fusese intubat. A primit medicație conform protocolului inclusiv Remdesivir și plasmă. Starea sa a devenit mai gravă și s-a decis transferul lui la un centru universitar. A fost transferat ieri (miercuri -n.r.) cu elicopterul de la Botoșani la Iași și a decedat de dimineață”, a spus directorul DSP Botoșani.

Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, preotul Constantin Muha, suferea de bronșită cronică și obezitate.

„Înainte dezvoltase simptome, era în concediu și s-a tratat de viroză două – trei zile. Erau simptome ușoare. Când a simțit că se complică s-a adresat Spitalului Județean Botoșani, a fost internat”, a mai spus Adăscăliței.

Specialiștii consideră ca testările din România sunt făcute în mod incorect

Doctorul Ion Alexie, medic român în SUA declara, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că medicii din România efectuează testările de COVID într-un mod incorect. Acesta atrăgea atenţia asupra faptului că din cauza acestului lucru, numărul de cazuri din România va creşte exponenţial. Creşterea ar fi cauzată de faptul că, testate greşit, persoanele ar putea fi fals-negative şi s-ar întoarce în mediul lor social neştiind că sunt purtătoare de virus, iar din aceste considerente ar putea infecta alte persoane.

Pe teritoriul României, în ziua de joi, 15 octombrie 2020, s-a constatat îmbolnăvirea a 4.013 persoane. Persoanele care au decedat din cauza COVID-19 se ridică la 73. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 691 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Detalii despre numărul de persoane infectate cu COVID-19 pe teritoriul României pot fi aflate dând click aici

Adauga un comentariu