National

Primarul Drobetei Turnu Severin şi alți 12 funcţionari, izolaţi la domiciliu după o vizită în Italia

Publicat: 25 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primarul Drobetei Turnu Severin şi alți 12 funcţionari izolaţi la domiciliu după o vizită în Italia

Edilul Drobetei Turnu Severin şi alţi 12 funcţionari din cadrul Primăriei sunt izolaţi la domiciliu după ce au revenit în țară dintr-o delegaţie din Milano.

Conform reprezentanţilor Prefecturii Mehedinţi, funcţionarii Primăriei s-au întors dintr-o delegaţie la Milano, în intervalul 15-19 februarie.

Ca urmare a alertei de coronavirus, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a decis ca atât primarul oraşului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, cât şi ceilalţi 12 funcţionari publici să fie plasaţi în carantina şi monitorizaţi.

„Am solicitat Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice și să ia măsurile care se impun în toate situațiile pe care le înregistrăm în momentul de față în județul Mehedinți. De exemplu, o delegație de la Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a fost într-o vizită de lucru în nordul Italiei, mai precis în orașul Milano, ca să vadă o centrală termică în cogenerare, care folosește drept combustibil deșeurile municipale. Angajații Primăriei s-au întors joia trecută din delegație”, a declarat prefectul de Mehedinţi, Cristinel Pavel.

În acest moment, în Mehedinţi sunt în carantina şi monitorizate de medici 20 de persoane revenite în ultimele zile din Italia sau din China.

Conform reprezentanţilor DSP Mehedinţi, în fiecare punct de trecere a frontierei din judeţ se află un cadrul medical care verifică oamenii care se întorc din zonele declarate cu risc de îmbolnăvire cu coronavirus.

Adauga un comentariu