Sport

Răsturnare de situație în cazul de dopaj de la Astra! Alexandru Ioniță și-a retras mărturia și a dezvăluit că a fost dată „în urma unor presiuni enorme”

Publicat: 08 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Răsturnare de situație în cazul de dopaj de la Astra Alexandru Ioniță și-a retras mărturia și a dezvăluit că a fost dată în urma unor presiuni enorme
Alex Ioniță și-a retras declarația făcută în ianuarie 2021. Fotbalistul Astrei susține că prima declarație a fost dată "în urma unei presiuni enorme" și a scris ce i-au dictat oficialii ANAD.

Răstunare de situație în cazul de dopaj de la Astra. Alex Ioniță, unul dintre cei vizați de ancheta ANAD, și-a retras declarația făcută în ianuarie 2021 și a depus o altă mărturie la dosar. Ioniță II susține că prima declarație a fost dată „în urma unei presiuni enorme” și a scris ce i-au dictat oficialii ANAD. Ioniță și-a retras, marți noapte, declarația făcută în ianuarie 2021. Fotbalistul e suspendat provizoriu după ce a fololist o metodă interzisă de vitaminizare, intravenoasă. Gestul lui Ioniță de a-și retrage plângerea a venit după ce fotbalistul s-a gândit mai bine și a trimis Comisiei de Audiere o nouă declarație în care susține că mărturia sa a fost dată după ce a fost supus unei presiuni foarte mari de către oficialii ANAD.

Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au folosit un tratament de refacere, intravenos, care e interzis de WADA, UEFA și ANAD

Mai mult, fotbalistul Astrei a susținut, conform sursei citate, că mai multe dintre cuvintele din declarația sa au fost dictate de cei de la Agenția Națională Antidoping.

„Am fost supus unei presiuni enorme și am recunoscut ce mi-au spus ei să recunosc. Am explicat totul în declarația trimisă Comisiei de audiere a ANAD, care sper sa adopte o decizie corectă și să oprească toată această nedreptate aici. Vreau să se știe adevărul și să nu ajungem să fim pedepsiți pe nedrept eu sau colegii mei. Sper ca măcar cei din Comisie să fie corecți”, a declarat Ioniță.

Alexandru Ioniță, alături de alți doi colegi de la Astra – Kehinde Fatai și Takayuki Seto, au folosit un tratament de refacere, intravenos, care e interzis de WADA, UEFA și ANAD.

Adauga un comentariu