International

Repatrierea celor 39 de cadavre găsite în camionul frigorific

Publicat: 08 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Repatrierea celor 39 de cadavre găsite în camionul frigorific

Cele 39 de cadavre găsite în camionul frigorific din Essex vor fi repatriate în Vietnam. Trupurile neînsufleţite au fost găsite într-un camion în Marea Britanie.

Vineri, a fost făcut un anunţ prin care poliţia britanică confirmă naţionalitatea victimelor găsite în camion. Aceştia erau în unanimitate vietnamezi.

Oficialul guvernamental Truong Hoa Bihn va aduce în discuţie planurile de a-i aduce înapoi acasă. O serie de întâlniri vor avea loc vineri după-masă,cu şeful cancelariei prim-ministrului, Mai Tien Dung.

Dung a menţionat că trupurile neînsufleţite urmează să ajungă înapoi în Vietnam în cursul zillei de sâmbătă sau duminică. Potrivit unor surse, victimele vor fi transportate către Vietnam cu o singură aeronavă.

Premierul vietnamez Nguyen Xuan Phuc a transmis joi seară „cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor” şi a condamnat „traficul de fiinţe umane şi trimiterea ilegală de vietnamezi în străinătate”, într-un mesaj postat pe pagina de internet a guvernului.

Poliţia britanică a spus că le va oferi membrilor familiei timp pentru a se putea obişnui cu gândul trecerii în nefiinţă a celor dragi. Mai apoi vor putea fi oferite informaţii suplimentare despre identităţile celor decedaţi.

Pe data de 23 octombrie, câteva zeci de familii din Vietnam au vorbit despre dispariţia celor dragi. Comunicatele au fost făcute imediat după descoperirea victimelor în comitatul Essex.

S-au făcut numeroase arestări şi în numele acestor persoane s-a deschis dosar penal, atât în Vietnam, cât şi în Marea Britanie.

Şoferul camionului frigorific este originar din Irlanda de Nord şi este acuzat pentru mai multe infracţiuni. Autorităţile britanice îl acuză de omucidere din culpă, spălare de bani şi complot în vederea favorizării imigraţiei ilegale. Un alt nord-irlandez care ar avea legătură cu acest caz a compărut la Dublin în faţa Curţii de justiţie a Irlandei în cadrul procedurii de extrădare către Marea Britanie.

Alte trei persoane au fost arestate de autorităţile britanice, fiind însă ulterior eliberate condiţionat.

În Vietnam au fost operate alte 11 arestări în cadrul acestei anchete.

Adauga un comentariu