Sport

România vrea să organizeze EURO U21! Anunțul făcut de Răzvan Burleanu

Publicat: 30 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România vrea să organizeze EURO U21 Anunțul făcut de Răzvan Burleanu

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă susținută împreună cu Martin Kallen, CEO al UEFA Events, că își dorește ca România să candideze pentru organizarea Campionatului European U21 din anul 2023.

„Pentru noi EURO 2020 este doar începutul, pentru că ne dorim să găzduim pe viitor cât mai multe evenimente sportive. Am reușit să fim convingători în relația cu UEFA pentru a primi organizarea Campionatului European Under 19 din 2021, dar ne dorim și alte evenimente majore. De aceea, luând în considerare parcursul din ultimul timp al naționalei de tineret a României, ne dorim ca în 2023 să găzduim Campionatul European Under-21”, a spus Răzvan Burleanu.

România a mai găzduit EURO U21

România a mai găzduit în 1998 (23-31 mai) Campionatul European Under-21 pe stadioanele Steaua, Național-Lia Manoliu și Cotroceni din București.
România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. EURO 2020, ediție aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfășura în perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 orașe: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoția), Bilbao (Spania).
Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București.

Adauga un comentariu