Actualitate

Scenariu lansat de Călin Popescu Tăriceanu: Școlile s-ar închide după alegeri!

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Scenariu lansat de Călin Popescu Tăriceanu Școlile s-ar închide după alegeri
Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a lansat un scenariu potrivit căruia şcolile s-ar putea închide după alegeri leocale, din 27 septembrie.

Călin Popescu Tăriceanu susține că anul școlar a început într-un haos total.

„A început școala! Într-un haos cum nu a mai fost vreodată. Deși copiii nu au mai fost la școală de vreo opt luni, cele mai multe școli au rămas la fel de triste, fără toalete, iar acolo unde ele există nu au apă și săpun, dar în schimb cu „pepsiglasuri” pe bănci!“, consideră Călin Popescu Tăriceanu.

Scenariu lansat de Călin Popescu Tăriceanu: „După ce iau votul românilor o să oprească și școlile“

Șeful ALDE este de părere că după alegerile locale școlile vor fi închise și va crește numprul de persoane infectate.

„Oare cât vor rezista cuștile astea pentru copii? Probabil până după alegerile locale, pentru că tot ce a improvizat guvernul Iohannis-Orban este făcut să reziste doar până atunci! Fiți siguri că după ce iau votul românilor o să oprească și școlile și o să crească și numărul de infectați. Până atunci mașinăria de propagandă plătită din banii noștri își face treaba și ține batista pe țambal! DSP-urile sunt cu ochii pe profesori ca nu cumva să reclame ceva și îi amenință cu amenzi zdravene, dacă suflă în front!“, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

„Soluția e reducerea programei“

Călin Popescu Tăriceanu oferă o soluţie pentru rezolvarea problemelor: reducerea programei şcolare şi maximum 3 ore pe zi în clase în serii de 15 copii, susţinând că elevii trebuie să stea acum şase ore pe zi cu mască.

„Am văzut orarele de la unele clase! Copiii au minimum 5-6 ore pe zi, deci se presupune că în tot acest timp vor sta cu masca pe față, fără să iasă în pauze, fără să se ridice de pe scaune! Este vreun adult care poate rezista la acest program? S-a transformat școala într-o instituție de tortură?

Revin și arăt: soluția este reducerea programei, maximum 3 ore pe zi în clase în serii de 15 copii. Haideți să oprim închisoarea asta pentru copii și să ne organizăm pentru redeschiderea școlilor după alegerile locale!”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

”Nicicând școala nu a mai început în condiții atât de grele”

Președintele ALDE a spus ieri că rolul cel mai important le revine părinților, fiindcă trebuie să se asigure în permanență de sănătatea copiilor, pentru a nu pune în pericol sistemul educațional.

”Nicicând școala nu a mai început în condiții atât de grele. Nicicând nu am avut atât de multe semne de întrebare cu privire la ce ar fi mai bine să facem. Nicicând nu ne-am temut atât de tare pentru sănătatea copiilor noștri. Este târziu acum să ne întrebăm ce a făcut guvernul Orban pentru ca școlile să se deschidă în siguranță, pentru că toți știm ce au făcut. Este momentul să găsim soluții împreună pentru că acum am rămas doar noi: elevi, părinți și profesori. Noi, părinții, o să ne facem datoria. O să le asigurăm măști copiilor, o să le spunem că purtarea lor nu este o joacă, o să-i supraveghem acasă pentru a vedea dacă prezintă simptome, o să stăm cu ei dacă se vor îmbolnăvi, o să facem tot ce ține de noi pentru că acesta e rolul nostru de părinți.”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Adauga un comentariu