Actualitate

Tabletele promise gratuit elevilor trebuie returnate! Ludovic Orban: ”Tabletele nu se dau definitiv familiilor”

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tabletele promise gratuit elevilor trebuie returnate Ludovic Orban Tabletele nu se dau definitiv familiilor
Elevi care folosesc tablete

Tabletele promise gratuit elevilor, care nu au posibilitatea să participe la orele online, trebuie returnate! Acestea vin doar într-o formă de comodat și trebuie returnate doar atunci când nivelul de răspândire a virusului din localitatea respectivă scade.

”Cer autorităților locale și unităților școlare să achiziționeze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor. Se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă și atunci tabletele pot fi recuperate și pot fi distribuite într-o altă localitate în care crește numărul de infectări și e necesar învățământul online”, spune Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a adăugat că licitațiile la nivel național prin derulate prin ONAC au anumite proceduri impuse de legislația europeană.

„Ne este foarte greu. De unde să știm noi că o firmă care vine la licitație, știind care e calendarul, spune după ce depune oferta – și este singura care depune ofertă, că nu are capacitatea de a livra tabletele conform calendarului? Sigur, se reiau licitațiile la nivel național”, conchide premierul.

Tabletele gratuite au fost date numai unor categorii de elevi. Nu toţi copiii din mediile defavorizate au acces la școala online

Tabletele gratuite s-au dat numai unor categorii de elevi. Decizia ministerului Educaţiei a stârnit un val de reacţii negative. Conform proiectului implementat de Guvernul PNL, nu toţi copiii au primit tablete.

Ministerul Educaţiei a aprobat un draft de lege ce conţin normele de aplicare pentru programul ”Scoala de acasa”. Draftul este semnat printr-un ordin de ministru. Condiţiile pentru că elevii săraci să primească tablete sunt pur şi simplu umilitoare pentru aceştia.

Conform normelor de aplicare ale programului amintit mai sus, elevii care deţin în familie un aparat electronic cu acces la internet nu vor beneficia de tablete gratuite. Acest lucru ar putea aduce o lovitură dura încasata tocmai de cei care ar trebui să aibă acces gratuit la şcoală. În traducere, elevii care au un părinte care deţine un telefon mobil cu conexiune la internet ar putea să nu primească nicio tabletă din partea statului. Este strigător la cer ţinând cont de faptul că poate unul dintre părinţi este plecat la serviciu în timpul în care elevul s-ar afla la scoala online.

Eugen Teodorovici, mesaj dur pentru Monica Anisie: ”TABLETE pentru elevi doar acolo unde presa are acces?!”

Eugen Teodorovici, fostul ministrul al Finanțelor Publice, este de părere că Monica Anisie, ministrul Educației, nu a procedat corect cu organizarea anului școlar și mai ales, critică dur proiectul de a oferi tablete gratuite elevilor. Acesta a subliniat că tabletele nu au ajuns și în comunitățile urbane mai mici, ci doar în marile orașe, acolo unde presa are acces.

„Cu TABLETE pentru elevi doar acolo unde presa are acces?! Oare în acele comunițăți urbane mai mici și în cele rurale, unde a început școala ca peste tot în țară, s-a făcut ceva pentru asigurarea tabletelor și a tuturor mijloacelor necesare pentru desfășurarea în condiții de siguranță și protecție sanitară a cursurilor cu prezența fizică, precum și a învățământului online⁉️ Oare și acei copii beneficiază de toate cele necesare în noul an școlar? Sau toate acestea sunt doar apanajul școlilor situate „la bulevard”⁉️ ” a scris politicianul.

 

Adauga un comentariu