Sport

Turcii au aflat de ce Gica HAGI nu a fost invitat la tragerea la sorți a grupelor

Publicat: 02 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Turcii au aflat de ce Gica HAGI nu a fost invitat la tragerea la sorți a grupelor

Cotidianul turc Fanatik susține că „FRF a refuzat să-l invite pe Gheorghe Hagi din cauza conflictului pe care îl are cu legendarul fotbalist român”.

Giorgio Marchetti, directorul de competiții al forului continental, a fost întrebat într-o conferință de presă și de ce UEFA nu a invitat nicio legendă din fotbalul nostru printre starurile care au realizat tragerea la sorți: olandezul Gullit, italianul Totti, spaniolul Casillas, francezul Desailly, neamțul Lahm, grecul Zagorakis, portughezii Ricardo Carvalho și João Mário, danezul Sivebæk, cehul Poborsky și rusul Arșavin.

UEFA explică de ce n-a fost niciun român printre cei 11 „oaspeți speciali”:

„Știm că România are nume mari, faimoase în fotbalul european, dar am ales la această tragere numai reprezentanți ai campioanelor”, a motivat italianul.

Nu toți sunt campioni, iar Cehia și Rusia nu au cucerit Euro. Au fost URSS (1960) și Cehoslovacia (1976). Și au fost doi lusitani pentru a aduce trofeul. Putea fi unul singur. Și un român, pentru că Bucureștiul a găzduit ceremonia de sâmbătă. Gică Hagi, cel mai mare fotbalist român.

„LA MIJLOC AR FI ȘCOALA DE FOTBAL A LUI HAGI”

Totuși, mulți s-au întrebat de ce Gică Hagi nici măcar nu a apărut la spectacolul de la Romexpo. Cotidianul turc Fanatik are o explicație. Prezentând-o azi pe site ca pe o bombă. Primul subiect.

„Scandal! Hagi nu a fost invitat la tragere!”, anunță Fanatik.

„Federația română l-a refuzat pe Gheorghe Hagi la show-ul pentru Euro 2020. În timp ce alte țări au avut invitați, FRF nu l-a sunat pe Hagi din cauza conflictului cu marea legendă, chiar dacă era gazda ceremoniei”.

Jurnalul de la Istanbul adaugă:

„La mijloc ar fi Academia lui Hagi. Faptul că Federația nu ar fi oferit suficient sprijin școlii de fotbal a lui Hagi a declanșat probleme între cele două părți. Întrebarea este dacă Hagi și forul român ar putea ajunge la un compromis”.

Adauga un comentariu