International

Un tânăr a fost găsit mort în casă. Studentul la medicină s-a vaccinat cu AstraZeneca cu 10 zile înainte de tragedie

Publicat: 23 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Un tânăr a fost găsit mort în casă. Studentul la medicină s-a vaccinat cu AstraZeneca cu 10 zile înainte de tragedie
Un student la medicină în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort, la Nantes, la 10 zile după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca

Un student la medicină în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort, la Nantes, la 10 zile după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca.

Un tânăr student la medicină a fost găsit mort în propria locuinţă. Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, din Nantes s-ar fi vaccinat anti-Covid-19 cu serul dezvoltat de compania AstraZeneca cu 10 zile înainte să fie găsit fără suflare.

Conform presei locale, tânărul din La Turballe (Loire-Atlantique) fusese imunizat cu vaccinul AstraZeneca pe data de 8 martie. Procuratura din Nantes a deschis în acest caz o anchetă în ceea ce priveşte cauza morţii şi a dispus, de asemenea, o necropsie.

Un student la medicină ar fi murit la 10 zile după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Anthony R., student în anul VI la medicină, ar fi fost găsit fără suflare în apartamentul său de către pompieri, după ce familia a alertat autorităţile, îngrijorate ca acesta nu mai răspundea la telefon.

Conform sursei citate, un document care indică faptul că băiatul a fost vaccinat împotriva virusului Covid-19 pe 8 martie cu serul AstraZeneca ar fi fost găsit la faţa locului de către poliţie.

O sursă apropiată dosarului, citată de presă locală, a menţionat faptul că raportul autopsiei ar arăta „sângerări interne cauzate de tromboză”.

Rudele tânărului se gândesc că studentul a murit din cauza vaccinului anti-Covid-19

Familia tânărului susţine că Anthony mereu avea grijă de el, era atent şi nu avea nicio boală. Singura cauză de care se agaţa rudele băiatului este cea legată de vaccin.

”Fratele meu, dincolo de a fi genial, avea grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nicio boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singura cauză de care ne putem agăţa pentru a înţelege ce s-a întâmplat”, a spus fratele tânărului decedat.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM), responsabilă cu monitorizarea vaccinurilor împotriva Covid-19, a precizat faptul că acest caz este „în curs de investigaţie clinică”, dar nu există momentan nimic care să facă legătura între deces şi vaccinare.

„Am fost informaţi despre un caz de deces al unei persoane în vârstă de 24 de ani, la câteva zile după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. În acest stadiu, nu există dovezi care să indice rolul vaccinului. Acest caz de deces face obiectul unei investigaţii clinice aprofundate de către centrele regionale de farmacovigilenţă (CRPV)”, a precizat ANSM pe site-ul său.

Peste 4.000 de efecte adverse cauzate de AstraZeneca, în Franţa

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor a raportat nu mai puţin de 4.184 de cazuri de efecte adverse de la începutul vaccinării cu AstraZeneca în Franţa. De asemenea, agenţia a observat „13 cazuri de evenimente tromboembolice (pentru mai mult de 1.041.000 de injecţii)”.

În raportul său publicat în data de 18 martie 2021, după suspendarea vaccinării de către 15 ţări europene, Agenţia Europeană pentru Medicamente a concluzionat că serul nu a fost asociat cu o creştere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge. Prin urmare, folosirea AstraZeneca a putut fi reluată în multe ţări europene. Acum în statul francez, serul este autorizat numai persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.

Adauga un comentariu