Se anunţă ninsori record şi ger năprasnic, iar un nou ciclon cu aer polar va lovi România. Sunt vizate 32 de judeţe şi municipiul Bucureşti, scrie a1.ro.

ANM a emis o nouă alertă meteo tip cod galben. Fenomenele vizate sunt ceață densă și depunere de polei, valabil de la ora 19.45 până la ora 23.00.

Vremea din săptămâna aceasta aduce temperaturi maxime și minime la București ce se încadrează între 7 grade și -5 grade Celsius. La munte, valorile termice ating -6 și 6 grade Celsius. 

 Vremea anunță recorduri de ninsori în luna noiembrie și ger extrem. Sunt prognozate zăpezi însemnate cantitativ. Sunt cele mai mari ninsori din sudul țării, în luna noiembrie, din ultimii 20 de ani!

Estul ţării a fost cel mai grav afectat de ninsori. Au fost blocaje pe zeci de drumuri. La intrarea în Bacău, şoferii au stat pe loc cu orele. Chiar şi o ambulanţă care transporta un pacient la spital a rămas blocată pe un drum din Vrancea. Iar pe o stradă din Iaşi, zăpada s-a topit şi s-a tranformat într-un strat gros de polei. Un autobuz şi mai multe maşini nu au mai putut înainte.