Câștigătorul EXATLON, Vladimir Drghia îi acuză pe jandarmi că l-au bruscat fără motiv. Într-un videoclip postat pe YouTube de Camelia Tabacu, apare şi Vladimir Drăghia, unde acuză jandarmii că l-au bruscat şi i-au rupt hainele, încercând să-l îndepărteze de Ateneul Român, zonă restricţionată pe timpul ceremoniei de preluare a Preşedinţiei la Consiliul UE.

„Eram acolo, voiam să traversez, să mă ia nevasta cu maşina, şi (un jandarm, n.r.) m-au luat de mână, m-au tras. Am zis: Domle, trebuie doar să mă ia nevasta cu maşina din stradă. Mi-a spus că nu am voie”, a spus Vladimir Drăghia.

„Credeţi că vă crede cineva când spuneţi asta? Eu mergeam pe stradă. Cine vede că mi-aţi rupt asta. Cu ce vă deranjam? (…) Am spus: Domle, sunteţi nebuni, de ce trageţi aşa de mine?”, le-a răspuns Drăghia.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, Vladimir Drăghia a fost amendat cu 200 de lei pentru „adresarea de injurii forţelor de ordine”, scrie Mediafax.

În timpul ceremoniei de joi seară, de la Ateneul Român, unde România a preluat oficial Preşedinţia la Consiliul UE, au fost dispuse mai multe măsuri de securitate, astfel că,  accesul în zona Ateneului a fost restricţionat pentru cei care nu aveau invitaţie.