74 de ani de la Greva regală – fotografii document

Casa Regală a marcat, miercuri, 74 de ani de la declanşarea Grevei regale de către Regele Mihai, pe site-ul romaniaregala.ro fiind postate o serie de imagini cu fostul suveran al României.

„Acum şaptezeci şi patru de ani, în ziua de 21 august 1945, Regele Mihai a declanşat Greva regală. La 1 decembrie 1946, suveranul a fost obligat să deschidă oficial Sesiunea Parlamentară, după ce Comisia Aliată de Control a recunoscut alegerile falsificate de către comunişti”, se arată în mesaj.

În imagini, care reunesc şase fotografii din arhiva Agerpres, Regele Mihai este înfăţişat în uniformă militară, în numeroasele vizite pe care acesta le-a efectuat. Într-una dintre imagini Regele apare alături de mama sa, Regina mamă Elena.

Vezi fotografiile istorice AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Avea si casa regala sindicat,te joci…Dupa aia nu au mai fost permise grevele,nici macar in industria laptelui…

  2. „Greva regala” ?!? Adica, cum ? Si-a luat jucariile (la propriu) si a plecat ? Parca-l si vad pe Fonfaila, in pantaloni scurti si sosete „trei sferturi”, cum isi ia tanculetele Schuco (tot marca germana) si pleaca sa se joace prin vreo debara a palatului (ma rog, cu conditia ca acolo sa nu dea peste Carolica, care tocmai inghesuise vreo slujnica …). Da’ auziti ? a facut si greva foamei ? Ca parca-l vad ca a refuzat cu obstinatie homarul si n-a acceptat, in semn de protest, decit limbile de fazan ! … He he ! N-a mai trecut mult si a primit un sut in posteriorul regal, de la un trio celebru : un paralitic, un betivan si un „tatuca al popoarelor” ! Nu ca i-as plinge de mila, pentru exilul aurit …

  3. @Gollum, „Pobeda” – –
    ” Ne pare rau ca suntem, in aceasta tara a tuturor plecaciunilor bizantine alternand cu insultele de cea mai joasa speta ” – incheierea unui articol scris de NICOLAE IORGA si publicat la 15 octombrie 1922 (ziua incoronarii la Alba-Iulia), adresat unora care gandeau si se exprimau ca voi

  4. @mikeyh: la tine e ‘plecaciune bizantina’?saruta si cealalta emisfera…

  5. Fostul rege Mihai este un exemplu perfect de om nepotrivit circumstantelor in care s-a aflat. El nu a ratat nici o strachina din augusta-i cale. Greva regala a fost una din ele. A aratat doar cit de neputincios si inutil este. Intre leagan si mormint, existenta sa a fost un mare zero.

  6. MONARHIA SALVEAZA ROMANIA !
    CONTESTATARII REGELUI SE SCALDA INTRE PROSTIE SI URA INDUSA DE COMUNISTI

  7. @LUCIAN: Ce spui despre monarhie este o iluzie cauzata de ignoranta. Comunistii nu l-au urit pe rege si nici invers. Din contra, i-au asigurat un exil confortabil prin renta viagera, transmisa si urmasilor. Oare pina cind?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.