Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, ultimele pregătiri! Ce se va întâmpla astăzi

Pregătiri pe ultima sută de metri pentru Sfințirea Catedralei! Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a venit în România pe de 23 noiembrie 2018, cu două zile înainte de sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, notează Basilica.ro. Patriarhul Bartolomeu este Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă și Patriarh Ecumenic. A fost ales în această demnitate în anul 1991, la vârsta de 51 ani, fiind cel de-al 270-lea Patriarh Ecumenic al Patriarhiei de Constantinopol.

”Motivul principal al vizitei îl constituie sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului construită în Dealul Arsenalului. Slujba va fi oficiată în data de 25 noiembrie de Sanctitatea Sa împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi mai mulţi ierarhi români”, scrie sursa citată. Bartolomeu a făcut nouă vizite în România, ultima în anul 2010, în perioada 26-29 octombrie.

Preşedintele Klaus Iohannis îi va primi sâmbătă, la Palatul Cotroceni, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă, şi pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel. Şeful statului va participa duminică la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

Iohannis a anunțat că nu vine la sfințirea Catedralei

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri o scrisoare Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române Daniel în care arată că, din motive care ţin de agenda europeană, nu va lua parte la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, scrie Agerpres.

„Preafericirea Voastră, vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”, arată şeful statului în scrisoare.

Totodată, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat luni că organizatorii estimează că la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, care va avea loc pe 25 noiembrie, urmează să participe 30.000 de persoane.

El a făcut aceste precizări la finalul Comandamentului de iarnă convocat la sediul PMB, menţionând, totodată, că în cadrul Comisiei de ordine publică urmează să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii Brigăzii Rutiere şi ai Primăriei Sector 5, referitor la măsurile care trebuie luate pentru data de 25 noiembrie.

„Discutăm măsurile pe care va trebui să le luăm pentru data de 25, luna aceasta, când Patriarhia Română va organiza sfinţirea Catedralei, ceea ce implică, din ceea ce spun organizatorii, un număr de 30.000 de oameni”, a arătat el.

Patriarhia Română a anunţat că pe 25 noiembrie va fi sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului

„Prin milostivirea lui Dumnezeu, cu rugăciunile Maicii Domnului, ale Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi ale tuturor sfinţilor, prin dărnicia clerului şi credincioşilor Patriarhiei Române din ţară şi străinătate, precum şi a Guvernului României, a Primăriei Municipiului Bucureşti, a altor primării şi a unor consilii judeţene din România, în ziua de 25 noiembrie 2018 va fi sfinţită Catedrala Naţională, acest edificiu nou fiind o necesitate liturgică practică, dar şi un simbol al spiritualităţii româneşti. Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Naţională, cu hramul principal Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, uneşte simbolic iubirea faţă de Dumnezeu a unui popor creştin, jertfelnic şi darnic, cu recunoştinţa pe care o datorăm permanent Eroilor Neamului”, preciza în august Patriarhia.

Trafic restricționat pentru Sfințirea Catedralei

Traficul va fi restricţionat în Capitală, începând de sâmbătă noapte şi până duminică, ora 20:00, din cauza sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului, la care sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de oameni, informează Brigada Rutieră.

Brigada Rutieră informează că duminică traficul va fi restricţionat între orele 6:00 – 20:00, din cauza sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului.

„Pentru acest eveniment, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice, în sensul restricţionării şi fluidizării circulaţiei rutiere, în zona respectivă, astfel: duminică, 25 noiembrie, între orele 06.00 – 20.00, se va restricţiona traficul rutier, gradual, pe următoarele artere: banda I şi II de circulaţie de pe Splaiul Independenţei, tronsonul cuprins între Pod Operă şi Pod Naţiunile Unite, sensul de mers dinspre Pod Operă către Pod Naţiunile Unite; Bd. Libertăţii, segmentul cuprins între Splaiul Independenţei şi Rond Coşbuc; Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Bd. I.C. Brătianu până la intersecţia cu Bd. Libertăţii; Bd. Naţiunile Unite; Bd. Tudor Vladimirescu, tronsonul cuprins între Calea 13 Septembrie şi Calea Rahovei”, arată Brigada Rutieră, printr-un comunicat de presă.

Întrucât se preconizează participarea a aproximativ 30 mii de persoane, din care un număr semnificativ va ajunge în Bucureşti, între orele 06.00 – 09.00, cu aproximativ 700 de autocare, parcarea acestora se va realiza, gradual, pe arterele mai sus menţionate”, mai spune Brigada Rutieră.

Rezervă parcare: Bd. Unirii, tronsonul cuprins între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia, banda I de circulaţie, ambele sensuri; Bd. Decebal, între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Hurmuzachi, banda I de circulaţie, ambele sensuri.

De asemenea, începând cu data de 23 noiembrie 2018, orele 22.00, se va restricţiona oprirea şi staţionare a autovehiculelor în următoarele zone: Piaţa Arsenalului; Calea 13 Septembrie, între str. Tudor Vladimirescu şi Bd. Libertăţii; Str. Izvor; Parcarea adiacentă Academiei Române; Bretea adiacentă Pieţei Constituţiei (Parchet General şi Ministerul Finanţelor); Bd. Unirii, între Bd. Libertăţii şi Bd Regina Maria; Bd. Naţiunile Unite; bd. Libertăţii;

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

28 de Comentarii

  1. Românii ar trebui să citeasca cele 95 de teze ale lui Martin Luther…de acum 500 de ani. Cate gradinițe, spitale, camine seniori…putea să construiască Patriarhia ?????? Un mamut religios langa un mamut ceauşist….la ce ajută????

    • Ajuta la prostirea si tinerea in saracie si intuneric a poporului! Un popor capabil sa citeasca si sa inteleaga nu pe Martin Luthe, ci Biblia ar i-ar arunca in gheena pe fariseii din Biserica si politica!

    • ia spune tu câte spitale ,scoli ,institute de cercetaare, fabrici, etc. , construite înanite de maidanul din 89, s-au închis în epoca ue nato?

    • RO a fost golita de valori economice naționale. Acum ideologiile Noii Ordini se concentreaza asupra celor morale si a celor educaționale. Rezistența la această operațiune de devalizare simbolică a rolului Bisericii si Scolii nationale vine mai ales din partea unor putine personalitati (dascăli, preoti, monahi s.a) a caror inima bate romaneste. Propaganda sistemului antiromanesc proceseaza din greu împotriva normalității morale si nationale. Biserica ortodoxa a ramas singura Institutie romaneasca in care o mare parte din cetatenii onesti mai cred si care mai are mila fata de popor. In rest, clasa politica si clasa economica au transformat RO intr-o colonie plina de patimi capitaliste si au sectarizat viata sociala, au dezintegrat-o in mase de migratori, in triburi de consumatori,in sclavi si datornici ai corporatiilor straine …

    • Hotii securisti globalisti, talharii lui Soros si Macovei, vorbesc de autosatrazi si spitale? Banii sunt la EADS, Microsoft, Bechtel, AlRO, retrocedari date de grupul infracional organizat patronat de globalisti, care vor numai sa vanda arme si sa ne bage in razboi….
      PS. Martin Luther a fost un pungas antisemit, sustinut de niste printi corupti care s-au imbogatit din furtul averilor bisericesti…. Un altfel de talhar , justitiar care fura cu biblia in mana….

    • #Disputatio pro declaratione virtutis indulgenti.AMDG, dacă ştii ce e asta…dacă nu ştii, nu căuta pe net, că tot un dobitoc eşti…

    • Daca esti de acord cu un eretic automat esti ompotriva crestinilor – doar ortodocsii ramanand in Dreapta Credinta. Tot ce proceseaza mental ereticii bazandu-se pe ratacirie lui Luther (si nu numai) se opune lui Iisus Hristos.
      Citeste ce vrei si traieste semitic – pentru materie, bani, placerile corpului – fara sa-ti mai bati capul cu crestinii.
      Poate cei ca tine fiind atat de rataciti duhovniceate, ca fiinte – deci, in mod psihosomatic isi deregleaza rau sanatatea si au nevoie de spitale…

  2. Păi a fost deja sfințită,. Niște caini vagabonzi au udat deja la toate colțurile,. drept urmare e gata sfințită,..Iar la neamul prost care face chermeze in altar, ce mai trebe alta,..

    • Si eu doresc sa vin in ” tinutul ” tau sa-mi scutur trandafirul pe bisericile voastre, eventual sa fac amor cu sarbatorile pascale ale mamicii tale.

  3. Cum s-ar traduce asta cu sfintirea catedralei? Oare credinta va intra pe un nou fagas? Nu cred.Se va lasa pochimea de cele necurate? Nici p’asta n-o cred. Cineva m-a intrebat de ce in taxiurile din Romania (se referea mai mult la alea de la Otopeni) au atîtea cruci agatate de oglinda interioara.Zice, voi romanii sunteti foarte credinciosi.Nu stiam cum se spune „moft” in spaniola, ca sa-i raspund.Daca nimerea in taxiul ala care a dus japoneza in padure, ar fi vazut el „credinta la romani”.

    • Moft=capricho. De obicei nu scriu comentarii publice, dar acum o să,, sar gardul,, Nu mai generalizați frați români orice, referitor la acel dezechilibrat de taximetrist pt că sunt f. multi români care-și fac meseria bine. 2-Referitor la problema bugetului cheltuit pt biserici, catedrale etc. și nu pt spitale, școli etc. este o comparație absurdă și nepotrivită. Fiecare este liber sa gândească și să,, asculte muzica care-l place,, nu toți ascultă muzica rap, rock, populară etc. Este ca și cum l-ai întreba pe un rock-er de ce are plete și haine zdrențuroase… Simplu… E alegerea lui și,, moftul,, lui, dacă nu-ți place acel grup, nu intra și nu asculta muzica care ție nu-ți place!

  4. Am uitat sa spun in cealalta postare (care nu cred ca va fi publicata) ca amplasarea catedralei spune multe, gîdila imaginatia:lînga casa poporului.Apai cei 30.000 de smeriti „estimati” numai de-alde Pandele stiu cite autobuze vor trebui.In Romania apropierea dintre politicieni si biserica nu e numai figurativa si nici serviciile nu vin numai dintr-o parte, cealalta stînd cu bratele încrucisate, ca sa zic asa.N-as spune ca-i frateasca pentru ca î vremurile astea nici fratii nu se au asa bine.

  5. Singurul lucru Minunat care s-a facut la Centenarul Romaniei Mari este aceasta Catedrala,si e destul!Dusmanii Romaniei si romanismului vor latra de vor rupe lantul,dar aceasta Catedrala va strabate secolele!” Cate gradinițe, spitale, camine seniori…” ???Jigodii vandute Vitelului de Aur,numai cu lozinci rasuflate in guri putind a usturoi,acum ,de cand „proletari din toate tarile,uniti-va”a murit!

    • Dupa mintea ta lipsa si lui Alexandru Ioan Cuza i-a „putit gura a usturoi” cand a reformat Biserica si a scos poporul din saracie?!Intr-adevar aceasta Catedrala va dainui secole si va fi folosita de strainii care vor ocupa acest pamant, caci putinii romanii care nu vor muri din cauza de lipsa de spitale, lipsa de medicamente si medici si nu isi vor lua lumea in cap din cauza de lipsa de gradinite, scoli, infrastructura, locuri de munca, vor disparea pentru simplul motiv ca nu isi permit sa faca si sa intretina copii. Dar nu-i nimic ca va ramane Catedrala sa traga strainii de clopotele cu chipul lui Daniel! Catedralele se construiesc din banii pe care ii doneaza enoriasul personal, nu din banii de la bugetul public. Romanul plateste taxe si impozite pentru spitale, scoli, etc., nu pentru catedrale.

    • Mi-e mila de tine, sărântocule…. Ai fabrică de lumănări cu exclusivitate pentru Catedrala Opiumul Sâracilor ? Luaţi-le şi ultimul bănuț la sclavii României….mama ta de bolşevic maidanez.

  6. In 50 de ani se transformă in discotecă….mai mult nu ține îndobitocirea cu religia. Nici la catolici, nici la islamisti, nici la evanghelici si la noi oricum e doar show de Paşte si Crăciun, în rest ateişti teutoni am devenit.

  7. Catedrala visată de la Marii Clasici, la Ferdinand, Întregiorul cu regina Maria și alți mari români CU capul pe umeri, mari bărbați ai Neamului, în fine, este gata, la termen Centenar! Caravana trece, maidanezii latră! Oamenii descăpățânați de Patrie și Dumnezeu, fără Patrie, fără Dumnezeu, fără tată, fără mamă, fără niciun Dumnezeu, decât banul, bătuți de vânturi-valuri și de soartă, precum ciulinii, n-au văzut pe la căpșuni sau cireșe, pe la closete și infirmerii străine că TOATE marile Națiuni au asemenea monumente, ca să nu enumăr decât Notre Dame, Sf. Petru, Parlamentul din Londra sau Budapesta, și ca să nu spun ce au Atena, Roma, Viena, Madridul, Londra, Berlinul, St. Petersburg etc., etc…. Spitalele și școlile se desființează, precum văd, căci acest tip de „judecători” bolnavi de umori negre își părăsesc fără remușcare Patria și NU au nevoie de așa ceva; nu-i decât ipocrizia demagogului ce urăște totul, precum cățelul dresat să latre la tot ce-i este arătat de dresor, neavând NIMIC sfânt! Dumnezeu nu coboară decât acolo unde este chemat și bine primit, adică la românii autentici, nu la „românii-de-baltă”! Care latră când li se arată degetul, nu la CE li se arată! Iertat să fiu, dar m-am săturat de cei ce reacționează precum coteiul lui Pavlov, instinctiv, NU inteligent, NU responsabil, NU spiritual, NU cult! Doar Gică contra, de dragul lui „contra”!

  8. Catedrala Mantuirii Neamului est un ELOGIU adus Marii Uniri!Maretia ei e pe masura acestui act in destinul poporului roman! Doar cei fara tara si Dzeu pot sa desconsidere ridicarea eiPS Din toate aceste considerente cerem Autoritatilor Romane O IMPLICARE SERIOASA in SECURITATEA ACESTUI EVENIMENT!-Dzeu sa va lumineze mintile!

  9. Eu aștept cu toată încrederea sfințirea catedralei. Vă dați seama cum se va schimba România chiar de a doua zi? Dumnezeu va ști cum să răsplătească Neamul nostru credincios.
    Pe 26 noiembrie dimineața deschideți robinetele și bucurați-vă de laptele și de mierea Mântuitorului!

    • Vezi că l-ai mâhnit rău de tot pe P.F. Daniel ! Căieşte-te şi donează tot ce ai bisericii şi astfel eşti de iad ferit !

    • Gandeste-te mai degraba la relatia ta cu Dumnezeu, inainte de a jubila grotesc, cu rânjete cleioase… Ai un timp limitat de gandire, de rezolvare a propriei tale ecuatii existentiale si o singura Poarta spre Mântuire… Nu batjocori un monument ridicat in memoria Eroilor Natiunii române ! Nu te lasa schingiuit de mârlănie, salveaza-ti sufletul de Rău !

    • Băi, pițifelnic, ia, spune, câți gologani ai dat tu personal lui Daniel, de te calicești, bâțâindu-te ca la capătul podului!? Ți-a băgat cineva mâna-n buzunar, cu forța?! Ai dat, fie primit, dar termină cu frăsuiala de babă beată! Catedrala e făcută din donații din inimă, NU din darul întinat al țoapei, al tâlharului sau curtezanei!… Mergi, la sfințire, și alături de ceilalți cerșetori, cerșește-ți bănuțul înapoi, DACĂ l-ai dat!

  10. Cum, doamne iarta-ma, sa sfinteasca Catedrala Neamului? Din fotografia atasata, reiese ca mai e mult pana sa fie terminata, apta de a fi sfintita.Se va taia „pamblica” deorece s-au mai pus cateva randuri de caramizi?

  11. Iti multumesc „Caut-Un-Om”, ai spus tot ceea ce trebuia spus nemernicilor si canaliilor cartitoare ?! Astia au fost, sunt si vor insoti vremurile, veacurile si oamenirea de-a pururi. Acesti indivizi doar „caroseria” o au umana, altfel, in esenta lor fizica si mentala sunt intruchiparea Satanismului, Urii si Dusmaniei dintre oameni motiv pentru care la apusul vietii lor de netrebnici vor ramane doar cu „Dumnezeu sa-i ierte” ce li se v-a canta la capatai. Canaliile mizerabile…?!

  12. #Disputatio pro declaratione virtutis indulgenti.AMDG, dacă ştii ce e asta…dacă nu ştii, nu căuta pe net, că tot un dobitoc eşti…

  13. Când pentru președinte țării, ageda europeană primează agendei românești acesta nu este președintele românilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.