Cine are nevoie de Teatru? Apelul lui Ion Caramitru către publicul TNB

Suspendarea spectacolelor TNB si a celorlalte activități culturale cu public pentru o perioada de timp care pare să se prelungească dincolo de data de 31 martie 2020, antrenează efecte dramatice și în plan financiar, riscând să provoace colapsul instituției. În fiecare zi în care nu se joacă, teatrul pierde sume considerabile. Acestea sunt destinate funcționării instituției, plăților de utilități, întreținerii clădirii și, nu în ultimul rând, pregătirii și producției de noi spectacole, onorării drepturilor de autor și plății colaboratorilor externi, în mare majoritate tineri actori.

Toate spectacolele anulate din perioada de criză VOR FI REPROGRAMATE, biletele deja cumpărate rămânând valabile. Spectatorii care își pot permite să aibă răbdarea de a se reîntâlni la o dată ulterioară cu actorii preferați și cu spectacolele TNB pe care doresc să le vizioneze, sunt rugați să NU ceară rambursarea biletelor cumpărate la spectacolele amânate din cauza epidemiei de coronavirus.
În felul acesta ajută teatrul să își poată desfășura activitatea de repetiții și de pregătire a unor noi premiere – dincolo de ușile închise temporar pentru public.
La ieșirea din acest episod dramatic prin care trece în prezent întregul glob, vă asigurăm că revenirea în sălile de spectacol ne va ajuta pe toți să ne regăsim zâmbetul  și să ne vindecăm mai repede de traume !
Dacă iubiți teatrul și pe artiști, vă rugăm să fiți solidari cu noi !

Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional din Bucureşti a transmis un mesaj filmat, în timpul repetiţiilor pe care le susţine cu regizoarea Carmen Lidia Vidu la TNB, pentru spectacolul „Jurnal de România. 1989”

Mă adresez spectatorilor fideli ai Teatrului Național din București, mă adresez celor îndrăgostiți de teatrul nostru, de teatrul românesc în general, cu rugămintea de a lua în calcul ideea de a nu pretinde acum, imediat, rambursarea banilor pentru biletele pe care le-au cumpărat în avans, deoarece Teatrul Național se obligă să reprogrameze aceste spectaacole atunci când vom avea posibilitatea să o facem. Și biletele rămân valabile. Ar fi un gest de solidaritate cu ceea ce se întâmplă astăzi în țară și, în mod expres, în sălile de spectacol.
Teatrul Național trebuie să decaleze activitatea curentă pentru 45 de spectacole, pentru că noi am ajuns la performanța de a programa în avans cu aproape două luni spectacolele noastre, pentru ca oamenii să își cumpere bilete din timp. Ar fi mult mai folositor pentru noi dacă ați accepta această… să-i spunem convenție și gest de solidaritate. Pentru că ne-ați ajuta imens în a putea, în mod firesc, să ne ducem mai departe activitatea. Este foarte complicat să dăm înapoi, zi de zi, încasările pentru aproape 1400-1500 de spectatori pe care îi aveam în fiecare zi. Vă dați seama ce tevatură! Și totuși, în afară de asta, gestul pe care vi-l cerem se petrece și în alte țări. Acolo s-a înțeles lucrul ăsta și facem și noi un apel spre înțelegerea dumneavoastră. Spectacolele vor fi văzute, biletele vor fi respectate, natura dumneavoastră cetățenească va fi onorată, iar noi vom fi cei care vă vom mulțumi încă o dată cu o plecăciune până la pământ. Vă mulțumim!
Ion Caramitru
Amintim faptul că, Teatrul Național ”I.L.Caragiale” a anunțat prelungirea, până în data de 31 martie 2020 inclusiv, a perioadei de ANULARE a SPECTACOLELOR ȘI A TUTUROR MANIFESTARILOR PUBLICE DIN INCINTA TEATRULUI NAȚIONAL I.L.CARAGIALE, anunțată inițial doar pentru intervalul 10-22 martie 2020.

 

Apelul directorului TNB, Ion Caramitru !

Publicată de Mircea Leonard Bud pe Duminică, 15 martie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

23 de Comentarii

  1. Uite cine vorbeste! Dupa ce le-a luat banii la fraieri acum ii duce cu vorba/vouchere pana la toamna bobocilor! Machidonul tot machidon ramane daca nu fraieste pe niste fraieri de rromani pe bani multi. Machidonii s-au infiltrat la varful afacerilor si nu vor sa lase banu din mana nici morti! Si „feciorul” ratacitor ca ulcioru s-a saturat de banii lui!

  2. Best iile bolsevice sunt mai numeroase decat acelea pe care le vedem in prim plan! Ele actioneaza pe familii, iar individul de fata e un exemplu prin filiatia terorist-macedoneana de un secol, filiatie careia i-a asigurat o continuitate exemplara. Acest bolsevic infam a stat o viata in conservare pentru a fi trimis intr-o unica misiune, in decembrie 2989…Odrasla i-a preluat toate trasaturile definitorii ale acestei subspecii de asasini…

  3. in loc sa stea acasa, sa-si vada de batranete, este ”folosit” de regizor si director…cat de caragios trebuie sa fie ca actorii tineri sa fie someri, iar altii la maturitate sa nu ajunga intr-o functie pt ca un pensionar este tinut pe ”fonctie”…la privat, daca isi face un teatru poate face ce vrea…dar din banii nostrii sa primeasca si pensie si salariu si bonusuri este prea mult…de ce un actor sau absolvent de management nu poate conduce un teatru si un amarat cu functii vitale diminuate poate?

  4. Du-te la Cutu sau la Orban pentru a ieși din criză! Învață să trăiești împărțind cu ceilalți colegi de breasla. Nu tu ai infaptuit Revoluția !Alături de poporul ,ai ales de muncitorii din București!

  5. Javra asta masochisto-comunista care a traversat toate regimurile si epocile pupandu-le in cur este multimilionar in euro o face pe scartaru acum. Sa scoata de la tescherea milioanele si sa achite datoriile TNB ca de acolo i-a furat. Machidon jegos ! Sa ma scuze prietenii si fratii mei de cruce aromani dar ipochimenul asta face de ras tot poporul roman ca doar aromanii sunt os din os de traco-geto-daci.

  6. A dus toti banii acasa !De unde sa mai dea inapoi? Exact „pilda Doctorului Beuran”: Treaba nu e facuta ,dar banii s-au dus..
    Unde se mai dau banii inainte?La…Exact!Dar cel putin te alegi cu ceva..

  7. Cînd vrei sa te faci de căcat,procedezi precum Caramitru.Caracter zero, un impostor prăpădit.Tot ce a cîștigătorii prin artă se pierde din cauza caracterului

  8. – Sa puna osu’ la munca, nu doar sa se faca … ! Ajunge, ” destul cu plansu’ … !”

  9. Stati linistiti la locurile voastre! Mircea fa-te ca lucrezi! Deja continentele scufundate au iesit la suprafata dupa topirea ghetarilor si Loredana si-a dat jos silicoanele! Succesuri Cramitru jr.!

  10. Cum ai obtinut acea casa mare in BUCURESTI,CARAMITULE??? Te=ai facut ca lucrezi???Pe fiul tau l-ai pus sa mearga la USR sa dea si el din gura!!!Ai toate DREPTURILE „REVOLUTIONARILOR”,pentru ca ai participat la LOVITURA DE STAT DIN 1989.Cand aceste jigodii „REVOLUTIONARE” o sa piarda toate acele facilitati pe care adevaratii eroi care au luptat pe fronturile de lupta in al doilea razboi mondial nu le au.

  11. Vaaai!
    Ce jos ai coborât, amice!
    Nu ti-e rusine? Dar te-ai gandit ca oamenii chiar nu mai vor sa vina la teatrul tau? La retii banii?
    Si fiscul ce zice?

  12. De cand cu ,,uite Citu, nu e Citu” si ,,uite-l pe Orban schimbat, uite-l pe Orban iar premier”, romanii nu mai au nevoie de teatru. Reprezentatiile acestea de teatru ne-au astamparat foamea de specatacol ptr 1o ani……[Leo]

  13. secatura tupeista trebuia scos in suturi din functia de director,figurant,regizor ! cat mai este tinut acest jeg pe mai multe functii?

  14. Nu stiu cat de secatura o fi Calamitru-senior, dar Calamitru-junior este secatura la sigur……[Leo]

  15. Caramitrule ,nu mai convingi pe nimeni ,te faci ca muncesti de 30 de ani !,eu muncesc de 44 de ani si nu-s actor nici n-am averile tale ,n-ai sa convingi pe nimeni ca ceea ce-ai adunat e pe merit .Azi joci prost ,ce scoti din gura nu mai convinge pe nimeni.Nu esti de neinlocuit ,or mai fi si altii care sa merite postul ala pe care l-ai confiscat politic.
    Cortina a cazut pentru tine ,spectacolul tau n-are haz ,nu mai are cautare !. Nu te mai preface ca n-ai inteles ,hai pleaca .

  16. ” Cine are nevoie de Teatru? ” Toata lumea are nevoie de un teatru bun, mai putin / chiar deloc Editat !

  17. Seniorul este tras in jos de junior. Romanii isi vor aminti mai repede de circariile aluia micu decat de realizarile batranului. Dar asa l-a educat.

  18. Las’, că vine ăla micu și
    negru în cerul gurii. Joacă un teatru ceva de speriat.
    Numai că, ghinion, la prestația lui sigur golește
    sala.

  19. Adu drogatzii lu fii-tu la teatru, Caramitrule. Voi nu faceti teatru, dar esti ca un comisar politic

  20. ……actualii guvernanti . Nu ei au pus in scena piesa Ludovic 1 ; 2 ; 3 ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.