Armata mai cumpără cinci avioane de luptă

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a anunțat că Parlamentul a aprobat inițierea de către MApN a procedurii de atribuire a contractelor de achiziție a unui pachet de 5 avioane F16 de la Guvernul Portugaliei.
„Salut faptul că Parlamentul României a aprobat marți, 2 iulie, așa cum cere legea în cazul achizițiilor care depășesc 100 de milioane de euro, inițierea de către Ministerul Apărării Naționale a procedurii de atribuire a contractelor de achiziție pentru un pachet de 5 avioane F16 de la Guvernul Republicii Portugheze și a pachetului de bunuri și servicii complementar de la Guvernul Statelor Unite ale Americii, necesare continuării realizării graduale a Capabilității Operaționale Aeriene Critice”, a anunțat, miercuri, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.
Gabriel Leş spunea în luna aprilie că România ar putea semna în acest an contractul pentru achiziţionarea celor cinci avioane F16 de la portughezi, dar are îndoieli că România ar putea achiziţiona avioane F35 de la americani, care pentru România, în acest moment ”sunt un pic prea mult”.
În ceea ce privește achiziția de corvete, Gabriel Leș a anunțat oficial, miercuri, că oferta câștigătoare a contractului de cumpărare a corvetelor mulltifuncţionale a fost cea depusă de asocierea dintre Naval Group şi Santierul Naval Constanţa, iar în același contract este efectuată și modernizarea fregatelor MApN.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Ministerul Forțelor Armate anunță că profitând de programul “Rabla pe invers” al Armatei Portugheze mai cumpără pentru “apărarea fruntariilor țării” 5 avioane construite în anii 70 adică cam acum 50 de ani. Cum este programul Rabla pe invers? Simplu, Dai un obiect nou și mai plătești încăc bani mulți ca să primești un obiect (avion) vechi.

  2. Alte gunoaie de F-16 de la Porughezi ?!?
    Israelul ne-a oferit 32 avioane F-16 + pregatirea pilotilor mioritici la cele mai inalte standarde de lupta reala la pret de nimic. F-16 varianta israeliana in comparatie cu cea portugheza este UFO State of the Art Technology incepind cu niturile si terminind cu Avionica si Motorizarea. Bibi ne-a promis si bonus 12 avioane F-15 gratis daca mutam Ambasada la Jerusalim inainte de 2048 Centenarul statului evreu. Veorica de Teleorman i-a marturisit insa ca ea nu se pricepe prea bine la nituri si prefera Portugalia in continuare.

  3. Si astea or sa zboare numai in conditii meteo favorabile. Adica sunt ruine, dar dam pe ele o avere. Si or sa ne apere impreuna cu koorvetele… de muste.

  4. Imi este din ce in ce mai greu sa comemtez ce se intimpla in tara nostra!De la partide, parlament,presedentie,CCR-Justitie,cultura,sanatate,institutii ale statului roman,cetateni.O forta a raului si distrugerii ne macina!Ce fac romanii si BOR?

  5. Când am cumpărat pe vremea lui Băsescu primele epave americane de la Portugalia, Barrosso l-a salvat pe Chiorul-Petrov mână în mână cu un neica-nimeni trimis de Hillary Clinton! Acum ambasada SUA a hotărât că este bine să mai cumpărăm 5 avioane de la Portugalia (or fi ultimele?), avioane scoase din serviciul SUA încă din 1984 și date în schimbul găzduirii pe o insulă portugheză a unui radar american. Oricum banii îi dă România, tot așa cum din bugetul MAPN vor fi despăgubiți cei ale căror recolte au fost distruse de „turiștii” americani plecați în drumeție cu tancurile. Să mulțumească bucurestenii Divinității că nu au intrat într-un cartier unde ar fi făcut sute de victime colaterale!

  6. De modernizarea fabricii de la Craiova sau Bucuresti sau chiar de infiintare a uneiea noi, care sa produca sub licenta NATO un iterceptor sau multirol performant cind auzim? Nici macar nu ar fi ceva inedit. Turcia isi fabrica propriile avioane compatibile NATO din anii ’70 iar Egiptul a primit licenta tancurilor Abrams dupa semnarea acordurilor de la Camp David. Cu ce e Romania mai prejos?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.