ASALT la Nicolicea: „O obrăznicie”

Reacții dure la nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru portofoliul Justiției. Președintele sindicatelor din penitenciare, Sorin Dumitrașcu, a transmis că speră ca propunerea făcută de PSD, de înlocuire a lui Tudorel Toader cu Eugen Nicolicea la conducerea Ministerului Justiției să fie o ”manevră politică” pentru ca adevărata propunere să fie făcută abia în zilele care vor urma și îi aduce acuzații grave lui Nicolicea.

Sper ca desemnarea lui Eugen Nicolicea ca inlocuitor potential al lui Tudorel Toader este doar o manevra politica si ca vom afla in zilele urmatoare numele adevaratei propuneri pentru functia de ministru al Justitiei.

Fara sa ignoram faptul ca este unul dintre artizanii subminarii justitiei, amintim de prieteniile acestuia cu infractori de calibru, incepand cu Gabriel Bivolaru pe care-l vizita pe ascuns la Penitenciarul Drobeta – Turnu Severin in 2006.

La acea vreme directorul penitenciarului a fost demis pentru aceste ilegalitati, ulterior cel care astazi este propunerea de ministru al Justitiei, a finalizat si facultatea de drept si a si inceput sa fie interesat de influentarea justitiei.

Un alt amanunt interesant, 2 ani mai tarziu in 2008 Eugen Nicolicea profitand de aceeasi calitate de parlamentar, citea fara drept materialele din dosarul lui MIron Mitrea care-i era nas si pentru care se cerea la acea vreme urmarirea penala in Parlament, dupa care s-a prezentat la o televiziune pentru a-l apara.

Istoria recenta e cunoscuta, si sunt usor de dovedit actiunile pro infractori si anti-justitie ale acestuia, dar sunt toate semnele ca Eugen Nicolicea a reprezentat interesele unor infractori in politica.

Nu stiu daca si cu cat a fost platit pentru asta, dar – prin comportament – aminteste de politicienii care in anii ’70 sprijineau Mafia italiana.

PS. Nu stiu daca e adevarat discursul cu „Da, nene sustinem coruptia ca ea ne-a facut oameni!”, dar daca e asa e un argument in plus impotriva mentionarii personajului in contextul desemnarii unui nou ministru al Justitiei.”, a transmis Dumitrașcu într-o declarație.

Opoziția s-a dezlănțuit și ea

La rândul lor, USR și PLUS îi cer lui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției, despre care afirmă că este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiției și ”un impostor fără pregătire juridică temeinică”

Dacian Cioloș și Dan Barna, îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu accepte nominalizarea lui Eugen Nicolicea pentru funcția de ministru al Justiției. Eugen Nicolicea este unul dintre autorii asaltului PSD împotriva Justiției, un impostor fără pregătire juridică temeinică, o bătaie de joc pentru această funcție atât de importantă în statul român”, se arată într-un comunicat al Alianței USR-PLUS.

Potrivit sursei citate, Nicolicea este direct responsabil pentru eliberarea din pușcării înainte de termen a peste 14.000 de infractori, printre care tâlhari periculoși și violatori, dintre care 700 s-au întors înapoi la închisoare după comiterea unor noi infracțiuni.

Acest om în această poziție este un real pericol pentru siguranța famililor noastre și pentru sistemul juridic din România. Nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției are un singur scop, adoptarea ordonanțelor de urgență care îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul numirilor fictive. Alianța USR-PLUS va face totul pentru a ne asigura că Liviu Dragnea nu va reuși să scape de lege”, se mai arată în comunicat.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că cele trei propuneri de noi miniștri PSD sunt inoportune, iar despre nominalizarea lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției a afirmat că este o obrăznicie la adresa fiecărui cetățean român.

Știți, este o vorbă românească : scapi de dracu, da-i de tasu, cam așa le calific aceste propuneri, la fel de inoportune, iar în privința propunerea Nicolicea, o consider o obrăznicie la adresa fiecărui cetățean român și este clar de ce Dragnea îl propune pe Nicolicea cu misiunea de a emite OUG privind amnistia și grațierea”, a declarat Ludovic Orban, întrebat fiind ce părere are despre cele trei propuneri pentru a intra în guvern.

El a mai spus că are încredere în ceea ce va face președintele României.

Cea mai bună restructurare guvernamentală este să plece toți codașii, agramații, analfabeții funcționali și incompetenții care au ajuns pe ușa din dos la putere și să lase România să pornească din nou pe un drum corect”, a mai spus Orban, chestionat cu privire la o eventuală restructurare a Executivului”, a mai spus Orban despre o eventuală restructurare a Executivului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

17 Comentarii

  1. „06.06.1956= mincinos,manipulant,toate doar in favoarea lui si puțin pentru alții,dar,dacă e și pentru alții,echilibrează in așa fel încât sa ii iasă și lui partea grasă. O sa caute echilibrul anul ăsta până i-o ieși pe nas!” Nu mai spun de urlătoria justificată in stradă si opoziție la adresa lui! Încă o perioadă de bălăcăreală din plin peste tot și din toate părțile pe care trebuie să o suportăm! Acum vom vedea adevarata competiție intre adevărații „mincinosi și manipulatori” ai tarii basescu sau nicolicea!

  2. Sindicatu Penitenciar este condus de fratele comportamental al lui DIDE ! Si BOT !
    Are aerul unui procuror suprem numit de un dictator !
    Cît priveste Opozitia , aceeasi mizerie ! Scandalul în locul ieilor , a unui program !
    Opoaziti de mardeiasi verbali , si chiar fizic !

  3. acest „lider” de sindicat , un ins cu grave probleme psihice, a fost readus in sistem de tripleta macovei – basescu – ciolos. Trebuia sa ramina asa cum a fost, inscris in evidentele celor care cereau ajutor de somaj. atit.

  4. Din nou acest lider sindical are o reactie sincrona cu partidele sistemului, usr si plus. Deja e prea mult ca sa fie coincidenta. Oare lucratorii din penitenciare chiar il vor ca lider? Daca il mentin, oprobriul popular se va rasfrange asupra lor.

  5. Daca este contestat de Opozitie inseamna ca e bun. Se mira si el de el.

  6. Cu ocazia acestei numiri presa a readus in atentie fotografia cu nicolicea cazut in imensa sa parte dorsala in Parlament! Asa vor arata justitia si Romania cu acest incompetent cu studii la fara frecventa la privati dubiosi ca ministru, cu acest initiator ticalos al legii care a eliberat violatorii, criminalii si hotii din inchisoare inainte de vreme!

  7. Eu cred ca in Romania nici n-ar mai trebui alegeri, n-am avea nevoie de parlament. Ies in strada sindicalistii, joaca bâza și, în pauze, mai strigă câte o lozincă, mai strigă câte un nume. Că de aia e ei sindicaliști.

  8. Eu cred ca acest derbedeu ca ministru al justitiei are viata lui Aldo Morro!

  9. O data, sunt si eu de-acord si cu sindicatul penitenciar, si cu Opozitia din România. Dragnea si Dancila trebuie sa dispara din viata politica. Înlocuirea lui Tudorel Toader, e de rea-vointa, si candidaturile unor fosti (have beens) la locurile bine platite, acuma, în ministere, dupa stagiile bine platite-n Parlamentul European si raul pe care i l-au facut tarii prin nulitatea si servilismul (de pioni americani : în, adica, decizii pro-americane si anti-europene) de care-au dat dovada, sunt, într-adevar, inoportune.

  10. Asta de la sindicatul penitenciarelor, sa stea in banca sa. Va veni vremea cind vor raspunde pentru conditiile din penitenciare si comportament abuziv! Cit priveste opozitia la Nicolicea, este fireasca, le da clase la majoritatea juristilor lor! Sigur, Klaun Kaizer Kiolhanis, nu va valida numirea! Se va merge pe restructurare!

  11. nostim, cand era ministru domnul profesor vocifereau nemultumiti, parca au facut si plangere, daca a fost schimbat, iar nu este bine…parca ar fi o reclama la un calmant, cand sotul nu poate spune nimic…ca tot rau este…

  12. Parca e concurs la PSD …sa puna in posturi de dregatori , cei mai abjecti si fara scoala adevarata , activisti de partid , oameni care stirnesc revolta si scirba poporului ! Asa i-o invata consilierii evrei ?

  13. Dacă lichelele se agită din cauza lui Nicolicea, înseamnă că desemnarea lui ca ministru al justiției este corectă. ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.