Avertismentul lui Tăriceanu: „Se trasează o nouă cortină”

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu afirmă că începe să apară o nouă cortină între țările din Vestul și Estul Europei, referindu-se la cazul lui Ioan Mircea Pașcu, propus comisar european interimar. Tăriceanu îl îndeamnă pe Klaus Iohannis „să pună piciorul în prag” și să susțină România.

Ioan Mircea Paşcu, politician cu experiență și fost vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a PE, a fost propus de Guvernul României să ia locul Corinei Crețu în postul de comisar european, până la finalul mandatului actualei Comisii Europene. Dl. Juncker nu s-a putut opune, deși ar fi dorit, așa că l-a acceptat pe Puiu Pașcu. Dar nu pe postul important deținut de Corina Crețu, ci pur și simplu fără portofoliu, ca şi pe Kadri Simson, propunerea Estoniei.

Consecvență, nu glumă, aș zice…

Exact acum 20 de ani, în iulie 1999, după demisia tuturor comisarilor europeni din comisia Santer, urmare a unui uriaș scandal de corupție, popularii domnului Juncker, pe atunci în frunte cu dl. Hans-Gert Pottering, au vrut să desemneze noi comisari cu un mandat de doar câteva luni. Opoziția îndârjită a altor grupuri din Parlamentul European le-a blocat intenția. Atunci, perioada rămasă din mandat nu era „prea scurtă” pentru populari, cum pretinde acum popularul domn Juncker.

În fiecare zi avem indicii că, pe nesimțite, se trasează o nouă cortină între țările din Vest și cele din Estul Europei. S-a întâmplat așa și la desemnarea conducerii noii administrații europene, se întâmplă cu permanentul dublu standard pe care îl aplică țărilor nou intrate în UE.

UE, ca o imensă moșie personală…

P.S. Acum ar fi un moment bun pentru dl Klaus Werner Iohannis să pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui. (mă refer la România, ca să nu fie vreo confuzie)„, a scris Tăriceanu sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Reacția a venit după ce președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a acceptat ccele două propuneri de comisari europeni interimari, Ioan Mircea Pașcu și Kadri Simson, dar a decis că nu vor avea alocate portofolii specifice în Executivul european. E vorba de posturi ocupate până la sfârșitul mandatului președintelui Juncker pe 31 octombrie 2019.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Ioana Radu 8516 Articole
Author

20 de Comentarii

  1. Taricene, NU ai inteles nimic dupa 26 mai sau ai inteles ca oricum nu mai ai #NIMIc de pierdut, micutul ALDE4,2% e oricum dus la gunoi!

    „Preşedintele CE, J. C. Juncker, doreşte să lase VACANTE până la 1 noiembrie posturile comisarilor care au fost aleşi eurodeputaţi şi vor merge la PE cu scopul de a evita un cost superior, a indicat el duminică într-un interviu.
    În seara de 26 mai, 5 din cei 28 de comisari europeni au fost aleşi eurodeputaţi.

    Junker propune ca cele 2 posturi sa fie coupate de Johannes Hahn, pentru ca NU e #NIMIC de munca iar Costurile sunt de 1 Milion Euro/Comisar, cu Instalarea, Cazarea, Diurna, pensia…
    Pentru fiecare Comisar, deci 2 Milioane Euro pentru cei 2 Comisari!

    „Orice comisar are dreptul la aceasta, oricât a durat mandatul său şi pentru că statele membre au decis astfel. Cât despre mine, încerc să împiedic aceasta”, a adăugat el.
    Juncker propune ca ATRIBUTIILE comisarilor care pleacă să fie preluate timp de 4 luni de către comisarii rămaşi.

    „Niciun cetăţean NU ar înţelege că şefii de guvern insistă pentru a-i înlocui” în pofida acestor costuri, a afirmat Junker

    „NU e destulă MUNCA pentru a ocupa 28 de comisari TOATA ziua. De aceea am reorganizat CE, am numit vicepreşedinţi şi am redus mult numărul portofoliilor. Atâta vreme cât statele membre nu vor reuşi să se pună de acord asupra unei diminuări a numărului comisarilor, succesorul meu va trebui să gestioneze lucrurile în acelaşi mod”, a afirmat el.

    Rusine, Taricene, ce-ar fi fost la gura ta si a Antenei 3 DACA propunerea lui Ioan Mircea Pascu venea de la Johannis!

  2. Adormitul de la Cotroceni are alte preocupări:golf,ski,excursii cu soția infractosre, etc. Treaba lui la u.e. este sa afișeze figura de prost important si să debaraseze mesele.

  3. Lili fă bine şi ţine-ţi pliscu.Te plătesc bine cei care te pun să postezi mizeriile astea?

  4. Tariceanu aka Ali Comicul loveste din nou,o noua directiva bolshevica:”Sa-i manance Puiu (Pașcu)Crețu’ (Corina)si Juncker sa tina le lumanarea la insistentele lui Johannis!Ma senatuhasule,tu,un borfas ordinar, ii dai ordine tovarasului Johannis,ma lepra?!

  5. „Sa pună piciorul în prag și să-și susțină țara lui. (mă refer la România, ca să nu fie vreo confuzie)”

    Aceste randuri spune tot despre alogenul parvenit ! Tara lui! Pai care e tara lui daca e neamt si parintii lui locuiesc in Germania? E limpede ca tara acestui individ impostor nu e Romania !
    Chiar asa nu mai realizam Adevarul incat sa cadem in capcana alogenilor care ne-au ocupat institutiile tarii ca lupii la oi ???!!!

  6. Mai Strul, tie ti-ar sta bine sub forma de detergent solid.

  7. Sunt unii prin Romania care cred ca daca dau cu tarnul prin grajdul stapanului fac parte si din familia sa. Normal ca occidentalii ne considera slugile lor datorita si unora de pe aici care au exact atitudinea la care m-am referit. Inca nu a reusit operatia de extirpare a buzelor lor din dosul stapanilor! lili, se aude?

  8. Tara ajunsa dupa lovitura de stat pe mana interlopiilor,idiotiilor,celor mai slugarnici si nevertebrate,antiromaniilor ,hotiilor …Asa au praduit au ras tara in 30 de ani.Au adus-o la faliment doar e chestiune de timp.Si colac peste pupaza au intrat in gaura de cour numita UE inventie iudeo-masónica .Si continua sa fie la fel de tampiti si hoti,Nu au reusit dupa 89 sa mentina tara la nivelul lasat de Ceasca zero datorii, resurse proprii a cincea tara ca resurse din Europa,…Au vandut TOTUL Acum vand copiii 30000 bucata.Pastle m—-i vostre de criminali .ANTIMATERI ANTI-ROMANIA a guvernat si continua sa o faca dupa 89 schimbandu-si parul naravul ba.Nu cred ca exista caractere mai josnice si servile ca personajele din politica tarii.Stau la rand la ambasada hamericii cu caciula in mana prin sinagogi plangad.

  9. Tăriceanu, nemulțumit că UE a refuzat să fie condusă de un comunist român pur sânge.

    Newsweek România a dezvăluit, în exclusivitate, că, în anii ’80, cei mai negri ai comunismului, în care România se cufunda în sărăcie, beznă și foamete, PCR îl trimitea pe Ioan Mircea Pașcu în Anglia pentru a scrie o carte despre „pace“ și „cursa înarmărilor“, obsesile de la acea vreme, ale lui Ceaușescu.

    La acea dată, Mircea Pașcu era cercetător și doctor la „Academia Ștefan Gheorghiu“, singura școală politică autorizată să funcționeze de către PCR. Aici, deveneai nu doar un activist al PCR, ci, prin îndoctrinare, un propagandist.

    Academia Ștefan Gheorghiu era pepiniera de cadre a PCR. Iată, că după 3 decenii, V. Dăncilă îl descoperă pe Ioan Mircea Pașcu în pepiniera de cadre a democrației și îl propune comisar european din partea României.
    Uniunea Sovietică să ne ierte.
    Cea mai mare parte a cărții urmărește istoria relației dintre arme și politică, dar și cea dintre „politică și război ca urmare a apariției și dezvoltării armelor nucleare“, spune Pașcu în introducere.
    Cartea are un limbaj liniar, cu citate însăilate la fiecare pagină. Pentru a se pune la adăpost, cele mai importante concluzii sunt trase de N. Ceaușescu sau de PCR.

    Citește și Mircea Pașcu, fost europarlamentar: „Partidul Comunist are resurse inepuizabile“

    „Noi considerăm – arăta tovarășul N. Ceaușescu – că problema fundamentală a păcii contemporane o constituie oprirea cursei înarmărilor și trecerea la dezarmare, în primul rând la dezarmarea nucleară… și asigurarea dreptului suprem al popoarelor, al oamenilor la existență, la libertate și independență, la viață, la pace“, scrie Pașcu.

    Citește și Mircea Pașcu, autorul unei cărți de laude la adresa comunismului.

  10. Dăncilă, cadou de 150.000 euro pentru Mircea Pașcu din bani europeni.
    Ioan Mircea Pașcu va fi Comsiar European fără portofoliu. El va înacasa, în 4 luni, cât un europarlamentar în 2 ani.
    Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a spus că Pașcu nu va primi portofoliu, deoarece, până la încetarea mandatului actualei Comisii, 31 octombrie, timpul e prea scurt.

    În acest timp, Pașcu va încasa suma de 132.000 euro, la care se adaugă o primă de plecare de 21.000 euro, un total 153.000 euro. Deși, nimeni nu știe cu ce se va ocupa la Bruxelles.

    V. Dăncilă l-a nominalizat pe Pașcu după ce postul de comisar European, ocupat de Corina Crețu, a fost declarat vacant.

    Citește și: Mircea Pașcu a scris o carte în care lăuda Uniunea Sovietică și pe Ceaușescu

    Pașcu are un trecut de „comunist premium”. A fost cecetător și și-a dat doctoratul la Academia Ștefan Gheorgiu care pregătea cadre de conducere ale PCR.

    Jurnalistul Dan Alexe scrie despre banii ce vor fi încasați de comunistul-popagandist Pașcu: „Jean-Claude Juncker a vrut să facă o glumă de plecare și, pentru că Dăncilă i l-a băgat pe gât pe Ioan-Mircea Pașcu până în noiembrie, în locul Corinei Crețu, Juncker a fost obligat să-l accepte, deși o rugase să n-o facă… dar nu i-a dat nici un portofoliu, că nu are ce să-i dea, pentru alea 4 luni. Așa că Pașcu va primi 20.000 euro/lună ca să stea degeaba.
    https://newsweek.ro/politica/dancila-cadou-de150000-euro-pentru-mircea-pascu-din-bani-europeni

  11. Ioan Mircea Pașcu, propus să conducă „imperialiștii“ pe care îi înjura în 1989.
    În anii ’80, cei mai negri ai comunismului, în care România se cufunda în sărăcie, beznă și foamete, Partidul Comunist Român îl trimitea pe Ioan Mircea Pașcu în Anglia pentru a scrie o carte despre „pace“ și „cursa înarmărilor“, obsesile de la acea vreme, ale lui Ceaușescu.
    https://newsweek.ro/actualitate/mircea-pascu-propus-sa-conduca-imperialistii-pe-care-ii-injura-in-1989

  12. Melescanu de la ALDE4,2%:

    „Cuplul Dăncilă – Teodorovici vrea ca pensia să NU mai fie cumulată cu salariul de la stat. Un pensionar ar trebui să se poată angaja doar în „privat”. Pe baza acestor măsuri, 2 miniștrii ar trebui să plece din executiv.
    Într-o conferință comună cu premierul Dăncilă, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunțat interdicția ca pensionarii să lucreze la stat: „Dacă te-ai pensionat din sistemul de stat, mai lucrezi la stat? Eu spun că nu. Mergi în privat! Ştim foarte bine ce se întâmplă de ani de zile în acest sens. Sunt măsuri de bun-simţ pe care le vom discuta, astfel încât până la rectificare să fie prezentate şi, sper, multe din ele să fie şi asumate”.

    Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, se află în situația incriminată de Teodorovici. Amândoi conduc ministerele de unde își ridică și pensia.

    Meleșcanu: pensie și salariu de la MAE: 4.650 euro/lună.
    Daea: 5.300 euro/luna din salariu și 2 pensii.

    Tariceanu a avut un discurs asemănător în 2017: „Ceea ce am discutat cu primul-ministru şi cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri e următorul lucru, ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe acelaşi loc, pe aceeaşi funcţie sau în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască, ori vor să fie pensionari, ori dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă”.
    După care l-a numit pe oensionarul MAE Teodor Meleșcanu șef la MAE.

  13. Nu e vorba de cortina ci de CUTIUTZA adica Romania si tatile est europene sint in cutiuta COLONIILOR MARILOR PUTERI

  14. Cortina a fost trasa de la inceput, prin acordurile PSAL1 si 2.

  15. Pascu este un politruc batran. A ciugulit ceva experienta europeana in anii cat s-a invartit pe-acolo dar este foarte departe de a fi specialist intr-un domeniu anume. Poate fi totusi corespunzator pe orice post european avand in vedere traditia nulitatilor care sunt promovate acolo.

  16. Ciudata gluma de la Tariceranu … cortina intre veste si estul Europei, de la Tariceanu, cel care a „vandut BRD francezilor, zacamintele de petrol si gaze naturale din Marea Neagra cui i-a dat mai multe mita lui … Tariceanu”, mascata desigur prin paradisuri fiscale pentru a i se pierde urnma !!!. Un personaj care crede ca-i poate insela pe romani dar … nu chiar pe toti romanii, destul de multi care-i pot demasca inselatoria !.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.