BREAKING NEWS Kovesi, acuzată că e agent străin

László Kövér, liderul Parlamentului Ungariei, a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European, că e agent străin.

În timpul dezbaterii asupra pachetului de redresare economică a UE, László Kövér a acuzat-o pe Laura Codruţa Kovesi că e agent străin şi a spus că Ceauşescu ar fi mândru de ea dacă ar vedea-o.

Kover o acuză pe Kovesi că şi-a câştigat renumele prin lansarea a zeci de anchete împotriva adversarilor politici, printre care şi primari maghiari.

Liderul Fidesz a adăugat că sute de mii de apeluri telefonice au fost interceptate ca urmare a unei colaborări între DNA şi Securitate

„Au fost acuzaţi complet pe nedrept, duşi de la familiile lor în zori în maşina unei unităţi de comandă. În acest timp, sute de mii de apeluri telefonice au fost interceptate ca urmare a unei colaborări între DNA şi Securitate. Ei bine, dacă tovarăşul Ceauşescu ar fi în viaţă, ar fi mulţumit dacă ar vedea ce fac în România ”, a spus László Kövér, liderul Parlamentului Ungariei.

”Cum a putut România, ca stat, să rămână funcțională în urma unor asemenea activități de neiertat, care au avut în mod clar motivații externe, aceasta este o chestiune pe care o las în seama judecății electoratului român. Însă chiar se așteaptă ca noi să aderăm la acest Birou al Procurorului European pentru că ar fi ghidat de o politică a imparțialității, a statului de dreapt și a mâinilor curate?”, a spus Kover, potrivit 444.hu.

(Amintim că, de la inițierea demersurilor pentru crearea unui Birou al Procurorului European, în 2013, nu a existat nicio clipă un consens european. S-au opus la început Olanda, Suedia, Ungaria, Polonia, Danemarca, Irlanda, dar au avut obiecții și Austria, Cipru. În acest moment, Suedia, Polonia și Ungaria refuză să adere, iar Irlanda și Danemarca fac același lucru, însă invocând dreptul la opt-out pe care îl au înscris în tratatele lor de aderare la UE.)

ONG-urile, agenții subversive finanțate de la Bruxelles, dar și ”din altă parte”

Și președintele Parlamentului Ungariei nu s-a oprit aici. Au urmat ONG-urile. El a declarat că exista o problema cu ONG-urile în Ungaria, pentru că sunt politizate, însă reușesc să treacă dincolo de regulile finanțării partidelor politice. ”Ce un partid nu-și permite să facă fac un soi de agenții ale statului profund care recurge la subversiuni în țara țintă. Acestea nu sunt ONG-uri, ci agenții subversive despre care știm exact de unde sunt finanțate. Nu doar de la Bruxelles, ci și din altă parte”, a spus Kover.

Acuzațiile aduse de Laszlo Kover lui Kovesi și ONG-urilor din Ungaria au venit în timpul unei dezbateri în parlament în care a cerut să fie respins cadrul financiar multianual al UE pentru perioada 2021-2027, un plan care se suprapune pe cel franco-german (adoptat aproape în forma sa originală de Comisia Europeană) pentru relansarea economiei UE. Planul financiar multianual nu poate fi adoptat decât prin votul unanim al statelor membre.

Președintele Parlamentului Ungariei a susținut o moțiune care cere tratement egal pentru toți cetățenii europeni în cadrul măsurilor pentru relansarea economică post-covid19. Astfel, cetățenii statelor mai bogate din UE nu ar trebui să primească un sprijin mai mare decât cei din statele cu economii mai slabe, indiferent de cât de mult au avut de suferit economiile în timpul crizei pandemiei. Aceeași moțiune mai arată că partidele politice și organizațiile ce acționează ca partide politice deghizate nu ar trebui să primească finanțare din partea UE. Se mai arată și că este inacceptabilă distribuirea resursele UE în statele membre în funcție de criterii ideologice, sub umbrela ”statului de drept”.

Kover a susținut că Ungaria trebuie să respingă cadrul fiunanciar multianual atât timp cât este supusă procedurilor din Articolul 7 al Tratatului UE, ce duc la supendarea dreptului de vot în cadrul UE (din nou, este necesar votul unanim al statelor membre pentru a se ajunge aici). De menționat că procedurile Articolului 7 împotriva Ungariei nu au fost deschise de UE decât abia după ce Ungaria a adoptat așa-numitul pachet legislativ ”Stop Soros” , care obligă Universitatea Central Europeană creată de George Soros să părăsească Ungaria și obligă ONG-urile din Ungaria să-și facă publice sursele de finanțare. S-a adăugat și o campanie publicitară în care fostul președinte al CE Jean-Claude Juncker și George Soros erau prezentați drept capi ai unei conspirații pentru colonizarea Europei cu imigranți.

Moțiunea amintită mai sus a fost aprobată în Parlament, unde Fidesz, partidul lui Viktor Orban și al lui Laszlo Kover, are majorotate constituțională.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 26
Author

48 de Comentarii

  1. Pacat ca s-au sesizat atat de tarziu. Daca era la timp, poate ar fi fost salvate multe din victimele acestei femei. Speram ca si alte organizatii internationale sa ia act si masuri.

  2. Am ajuns sa fim aparati de unguri.
    Bravo lor ca au dreptate,rusine noua ca ne supunem cu placere Securitatii.

  3. Vezi bre ca mai avem asemenea exemplare! Acest exemplar incepe cu K.K.L. dar altele cunt cu R.A, L.O., R., K.W.J., ce sa mai dau initiale de la nume, sunt toti latraii urlatori de lux din guvern plus cativa antrenori in profesia reforma „terorizati si exterminati natiunea romana din tara”, dupa care o functie numita si sustinuta politic! Apropo, cine este la ora actuala reprezentantul romaniei la OMS? Inca se joaca cartile la negociere prin numire? Este realitate si nu opinie! Chiar ca e clar!

  4. Foarte suparat ungurul ca primarii unguri nu au fost lasati sa fure in pace de o unguroaica care ii ancheta in numele statului roman.

  5. Din nou, cu regret: aruncati cu pietre intr-o simpla unealta. O tocilara care probabil la inceputul carierei a crezut ca o cariera de magistrat e ca la scoala: iei 10 si profesorul te felicita. Nu conteaza destinele umane distruse, fie si din greseli infime, ca sa nu mai vorbim de facaturi grosolane. Nu conteaza teroarea sistemica abatuta asupra unei natiuni, la ordine nebuloase, venind cert din afara. Importanta e cariera…
    Iar comanditarii stau linistiti la butoane si nu au grija expunerii la cunostinta publicului. Din cand in cand publicul inselat si maniat cere capete, care ii sunt desigur livrate. Un sistem aproape perfect.

  6. Păi dacă pe doamna procuror o chiamă Kövesi există o suspiciune rezonabilă să fi un pic și agent al statului Ungaria. Nu? Dar nu înțelegem domnule Văsălică Grasu (László Kövér) liderul FIDESZ din parlamenul Ungariei, ce treabă aveții dumneavoastră cu primarii maghiari din România? Există instituții ale Statului Român unde să protesteze, instituții unde UDMR are oameni de valoare care au mare grijă, cinste lor, ca drepturile cetățenilor români de etnie maghiară să nu fie încălcate. Sau învocați acest protest în virtutea dublei cetățenii? Nu se pare că vă obrăzniciți domnilor FIDESZ cam des?

  7. Bravo patriotii de mai sus.
    Deci daca a anchetat bozgori gata a incalcat legea.E spioana.
    Santeti atat de orbiti de ura ca nici nu va mai dati seama ce scrieti pe aici.
    Faceti jocul ungurilor ca o sa va fure si chilotii de pe voi. Ca au dreptul sa fure. Ei sant bozgori. Legea nu e pentru ei.

  8. De vina, cel mai mare vinovat, este „javra ordinara” Traian Basescu ! El a nasit toata URA aceasta revarsata asupra tarii. Cu sprijin CIA bineinteles !

  9. ce nu este agent ungur, este strain. Auzi dle, cum indrazneste sa ancheteze primari unguri, auzi tupeu la ea.
    Baaa, ungurii sunt boborul aless!

  10. FOARTE ADEVARAT ! SINGURA DIFERENTA ESTE CA DICTATORUL CEAUSESCU, UN MONSTRU IMBECIL „SFATUIT” DE SECURISTII VANDUTI DE P-ATUNCI – DAR EL HABAR N-AVEA, TOTUSI NU SI-A TRADAT NICIODATA POPORUL SAU ROMANIA. ACHITASE DATORIA EXTERNA CEEA CE NU A CONVENIT MARILOR ELITE BANCARE CARE URMAREAU TRECEREA DE EXPERIMENTUL MICRO MARXIST, LA CEEA CE VEDEM ASTAZI. EXPERIMENTUL MACRO MARXIST SOROS PE MODEL CHINA.

  11. Nu e dom`le agent strãin, e doar agent american si al lui Soros (cã doar judecãtorii lui Soros au „”spãlat-o” la CEDO) si a lu` tanti UE care s-a dat peste cap si peste orice procedurã de bun-simt si a uns-o propcuror sef ieuropean, na! Ar mai fi oarece suspiciuni cu Rusia (poate n-ati uitat dosarul investitorilor rusi – ALRO – Petrov- Udrea-Cocos in care rusii au „investit” spãgi de milioane de euro, dosar in care au disparut CD-rile cu probe si a fost clasat. Mai stiti cine era procuror-sef?)… Nu e bre agent, cum sa fie agent? .. Si nu cred ca are vreo legatura nici cu esecurile de rasunet Microsoft si EADS (adevarate cazuri de megacoruptie internationala care au fost busite intentionat)… N-are cum, nu cred… Kovesi e insãsi Slujirea (asa a zis inclusiv mega-intelectualul filosof de talie mondialã Licuriceanu – patron de editura politica furata cu acte semnate de ex-ministrul si pretinul Andrei Plesu)… N-are cum… Ea, zeita dreptãtii cãlare pe o Portocalã puscãriabilã si ctitor de unitãti de elitã DNA, care a fãcut din profesorasi de sport si din dezaxati procurori de mega-elitã prin toate colturile tãrii… Exclus…Ea este o onoare si o cinste pentru România!… (hai pa, cã-mi vine sã vãrs!)

  12. László Kövér stie ce spune,a fost ministrul Securitatii Maghiare 2 anui(1998-2000)
    Pe de alta parte sa ai boala pe Codruta in publi, doar ca ti-a presat niste rapandule unguresti,nu e frumos,si nu il vad bine!
    Pentru naivi,daca americanii zic NU,poti sa fii Europeanul/europeanca Anului,nu intri in dispozitivul UE!
    Șefa Băncii Mondiale, bulgaroaica Kristalina Georgieva sau Christinei Lagarde la Fondul Monetar apucau la job,daca nu erau si CIA,si cate si mai cate?
    Ce fraieri sunteti!:)))

    PS Nomadul Laslo seamana cu decedatul Verestroy atilla de zici ca sunt gemenii care taiau padurea in Romania!

  13. latrina3 si ghitaTv au laudat-o pe Chiovesi…ca a meritat sa ajunga Procuror Sef European

  14. Rusine, Ioana!
    Cum poti sa scrii despre asa ceva?
    Tot n-ai renuntat sa preiei stiri de la altii?
    As vrea sa vad ca scrii precum Nistorescu si alti cativa colegi de-ai tai.

  15. Știu strainii,liderul parlamentului maghiar iar ai nostri nu știu!!!! Avem cele mai incapabile servicii secrete din istoria țării!Și eu cred ca e agent strain! A facut NUMAI RĂU ROMÂNIEI !

  16. @Multi romani anti. nu ne apara nimeni de nimeni, strainul care o acuza pe lulusa stie ca la comanda ue, vor avea loc niste raiduri in mongolia din europa…

  17. Extraordinar ! Cine a ajuns sa ne spuna ca aceasta IMPOSTOARE este spioana! Un ungur.Dar nu ne spune a cui SPIOANA este?Oare LASLO TOKES ,acel popa DRAC al carui stat a fost spion? Codruta nu este usa de biserica.A facut multe dosare in ROMANIA la COMANDA lui PETROV si a lui KLAUS WERNER IOHANNIS,pentru a distruge adversarii politici si nu este apreciata de toata lumea,stiind ce hram poarta.Probabil informatiile date de ea unor state din UE si contributia ei la distrugerea ROMANIEI a facut sa fie promovata pe o asemenea functie.Dar nu inteleg de ce te supara faptul ca le-a facut dosare unor primari UNGURI.Au IMUNITATE bozgorii la FURAT si apoi pleaca la voi in UNGARIA unde nu-i mai sunt extradati,cum a-ti procedat si cu altii??? Cred ca ar trebui sa va vedeti de lungul nasului.Dar toate aceste lucruri se intamla,datorita politicienilor nostrii de PAIE.In ce tara mai exista in PARLAMENT,o formatiune IREDENTISTA si care nu este inregistrata ca partid politic? Vreau un singur exemplu.Acest UDMR ,care baga numai bete in roate,trebuie urgent DESFINTAT,sau marit procentul la 8% pentru accedere in PARLAMENT.

  18. In sfarsit un om cu singe in instalatie, nu ca alde petrov si gasca de penali ai sistemului.

  19. „Liderul Fidesz a adăugat că sute de mii de apeluri telefonice au fost interceptate ca urmare a unei colaborări între DNA şi Securitate”:))
    Pacat ca nu e la curent, Claudiu Mandela a clarificat treaba;e vorba de cifra biblica de 6 milioane de romani ascultati,(31 mai 2018 Cotidianul) cu toate ca sunt analize profunde facute de Institul Adevarului lui Dragnea,ar fii vorba de un miliard de romani ascultati de SRI,pe langa miliardele din puscarii ,inchisi pe nedrept(apud Codrin Stefanescu si formatia Matusile)

  20. Carmen ! Esti dusă cu pluta !
    Antena 3 a arătat dovezi cum Laura si DNA -ul făcea abuzuri,
    cum fabrica fapte si dovezi false la dușmanii lui Basescu si al statului paralel mafiot!

  21. In primul rand ca rahatul asta bozgoresc nici nu avea voie sa deschida gura.
    Ungaria nu face parte din aceasta structura europeana. Stie Orban de ce.
    Treaba este ca Parchetul European o sa aiba legaturi stranse si cu Serviciile de Crima Organizata si Spalare de bani.
    Deci a stranutat Tatucul la Kremlin si racit Orban la Buda.

  22. Mai nene, daca si ungurii o acuza de inalta tradare, ce sa mai zica rromanii prosti si handicapati care inghit totul precum batlanul! Huuo johannis, alt mare patriot strain!

  23. Rășini unguresti ! Unguroaica Kövesi se numea inainte de casatorie Lascu ! Agent strain , agent strain , dar agentul cui ? Daca acuzatiile le face un ungur , cel mai probabil este ca L.C. Kövesi e agent roman ! Inadmisibil ! P.S.: Poate ne spune sogoru’ László Kövér al cui agent este Calin File de Poveste , poreclit si Tariceanu ! AVO ?

  24. Minciuna are picioare scurte. Daca s-a suit scroafa-n copac nu inseamna ca lumea nu o cunoaste si nu stie ce a facut.

  25. Definiția de agent străin nu se poate aplica lui Kovesi în raport cu Ungaria din moment ce Kovesi nu a fost niciodată angajată a statului ungar. În schimb a fost a statului român și nu a reprezentat interesele statului român, din contră a făcut exact opusul. Sub Kovesi, DNA a lucrat împotriva românilor, în stilul gestapoului nazist sau NKVD-ului din perioada sovietică stalinistă.
    Acum drept mulțumire șefii ei au făcut-o mare și tare la UE, să-i recunoască meritele din România pentru „mașina de distrus destine” DNA.

  26. Deranj mare la „Baietii cu oki albastri” – Laurica Corupta Kovesi este nascuta din tatal Lascu si mama bruneta, nu are gene facute cu Rimel unguresc. Problema lui Gaura este ca are frustrari romanesti si pentru un cocean de malai recoltat seara pe racoare isi da si sufletul milimetric pentru un jendar care nu si-a uitat pistolul cu apa acasa. Patriotism? ce-i aia?

  27. Era necesar ca un străin să ne spună acest adevăr evident deoarece noi românii
    nu avem ochi să vedem.

  28. Una peste alta precis a venit momentul că băiatul cu ochi albaștri de la cotro să iasă pe sticla și să explice cum pesedeu mana in mana cu ungurii au sărit la gâtul preferatei sale

  29. Nu stiam ca lipsa steviei murate ( la borcan , of course ) , are manifestari de sevraj asemanatoare boalei lu’ Calachi ! Dupa ce va trece , ati putea sa spuneti de ce luati de bun ce spune un cetatean din Ungaria , marea prietena a Romaniei de veacuri ? Spune ce spune ca sa ajute poporul roman , n’asa ?

  30. Domne,poate are dreptate si Laszlo Kover,in subtext:noi l-am scolit pe Laszlo Tokes sa inceapa „revolutia”in Romania, am pus un umar la izgonirea lui Ceuasescu si acum veniti cu „agenta”Laura Codruta Kovesi sa ne ia la intrebari in Parchetul Europeana?Cand aceasta securista „de care Ceausescu ar fi mandru”a facut protocoale intre DNA si Secu Romania, a ascultat mii de cetateni (pe securitate nationala),a arestat oponenti politici cu „unitate de comando”ca pe vremea lui Stalin si este cert ca Romania nu e un stat functional ci aflata sub influenta externa prin respectiva „agenta”?Ce stim este ca asa este,LCK, cf.gurului Nasescu-Petrov ce a modelat-o,a afirmat ca ea a fost „extrasa”de americani-dupa revocare- si trimisa la Bruxelles sa-si continue „anticoruptia”adica abuzurile si puterea stalinista.Statele care nu adera la Parchetul European unde ea a fost numita prin abuzurile,influenta lui Macovei la Comisia Libe si nu numai,prin faptul ce FR ,Germania si-au „retras”candidatii sau au candidat formal,merita felicitate ca nu admit o instructie penala supranationala ce incalca suveranitatea.parchetul European este o facatura cu rol ca o manusa pt.Lascu-Kovesi-ducerea zanzaniei,abuzurilor si la nivelul UE.Iarasi critica tratarii cetatenilor din tarile estice ca de mana a IIa,discriminarea de tratament pt.redresarea ec.post covid,este indreptatita.La fel, „stop-soros” sanctionata de UE,este o imixtiune si suspendarea dr.de vot al Ungariei,un abuz.De ce primarii maghiari nu pot sa invoce abuzurile lui Kovesi-DNA,daca ele exista? Curajul, criticile indif.ca suntem de acord cu ele,dar in mare parte sunt juste,fac sa vedem comparativ impotenta si lipsa de curaj a Romaniei,Ungaria facand pe avocatul aparator al tarii noastre,nici-un partid politic nu a avut curajul sa-si ridice glasul despre adevarul legat de tortionara LCK si complicii ei securisti.

  31. Daca-l aresteaza pe Viktăr Ărban de Sf.Nikălai,noi ,romanii, o sa ne bucuram cred.Geme de coruptie si corupti in Ungaria.
    La fel e si-n Franta sau Olanda.
    Are de lucru la UE mult si bine.La noi nu e problema, nimeni nu mai are curajul sa puna mana pe bani europeni.
    Trebuie sa gandim pozitiv.
    Cu o strategie buna putem ajunge sefii informali ai UE.
    Europa va fi a noastra.

  32. La o adica, Kovesi are un
    loc asigurat pe viata in cel
    mai de fitze resort din
    Hawaii. Prietenii stiu
    de ce… Daca nu stiu, sa-l
    intrebe pe Hans Klemm.

  33. Sangele (securist) apa nu se face.
    Daca este cine lumea o suspecta demult ca este aceasta simbolica Black Widow, rezulta ca a fost pusa acolo sa faca acelasi soi de „sanitarizare” in Uniune precum in biata tarisoara.
    Acu UE sa se spele pe cap cu ea! Vor simti pe pielea lor ce inseamna „justitie” cand indezirabilii politic vor incepe a fi indepartati sub false acuzatii.
    Ingrijorator este cum se vor reflecta toate asupra Romaniei, si asa neiubita de nimeni, ca sa nu zic altceva, asemenea operatii de epurare, stil stalinist, intradevar? Suntem oare in pericol, pe langa toate bubele, sa fim priviti drept „politia politica secreta” a Eu? Sa nu uitam specialistii IT si centralele lor (de colectare si ascultare) imprastiate prin tara, acoperind nu doar spatiul tarisoarei. Scutirea lor de taxe, dar si alte brneficii, ca si numarul lor legiune pentru dimensiunile acestui stat.
    Sinistru!!

  34. fara nicio indoiala ca daca cineva sa uyita din ograda noastra in a lui ala de o face agent starin pe kovesi ,ar observa multe lucruri fantastice pe care le-au facut ungurii in ungaria in comparative cu ce am facut noi romanii in Romania in ultimii 30 de ani …unguru care vorbeste ca si alalalt ungur faimos soros baga zizabnie si prostii nostril pun botu…

  35. Ar fi destule de comentat. Prefer să reţin doar faptul că premierul Ungariei prezintă poziţii ale Ungariei în instanţele UE – nu discut dacă corecte sau nu – doar după ce trec moţiuni aprobate de parlament.

  36. Ramane de dovedit in cazul sufrageristei cui a fost subordonata. S-ar putea ca nu numai unul, ci multi sa o fi folosit. Ceea ce in schimb nu mai trebuie dovedit este analfabetismul profesional dar si cel general in cazul acestei inculte apreciata doar de unii ca ea, Petrov si Iohanis. Iar daca este sau nu unguroaica, ar trebui cautata la adn pentru a se stabili procentul.

  37. Bine i-a facut unguru’. Ungur-ungur, însa având o dreptate cât un munte. Individa shantajeaza cum respira. Si daca nu-i cedezi shantajului ori n-ai bani de el, te pocneste cu inculparea, cu dezonoarea. Comparatia, însa, a tipei cu Ceausescu, n-are temei: ultimul a golit închisori pe care KioveSi le-a reumplut.

  38. Nu Ceausescu a fost imbecil ci unul ca tine care ai invatat sa scrii. Tot cu texte imbecile te ocupi?[roman].

  39. Ungurii o alinta pe Luluta crezand ca genetic este ruda lor atunci cand o numesc „agent” strain. In realitate este o sluga. O tradeaza comportamentul si faptele ei trecute, prezente si viitoare.

  40. Deci Sebastian Ghita, Daniel Dragomir, nu vorbeau in pustii! Iata o personalitate politica, cu functie publica de varf, care face aceiasi acuzatie! Kuyrveshy agent strain! Pacat ca acuzatorul este maghiar si nu a mentionat si ce serviciu(i) strain este „recrutorul”!

  41. Parca numai Kovesi….. e plin de agenti straini in structurile de conducere ale tarii.

  42. „nu au fost lasati sa fure in pace de o unguroaica care ii ancheta” Aiurea, nu-i unguroaica, numele il are de la sot, ea este Lascu dupa numele de domnisoara.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.