Călăul lui George Floyd, atacat în închisoare

Poliţistul american Derek Chauvin, condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, al cărui deces provocase o mişcare amplă antirasistă în SUA, a fost rănit prin înjunghiere de un alt deţinut într-o închisoare federală din Arizona, în sud-vestul SUA, potrivit New York Times, transmite AFP.

Derek Chauvin „a fost înjunghiat vineri într-o închisoare federală din Tucson, în Arizona, afirmă două persoane la curent cu acest caz”, scrie cotidianul american.

Autorităţile penitenciare federale americane au transmis o declaraţie confirmând o „agresiune”, fără a preciza însă numele victimei.

Angajaţi ai închisorii „au luat măsuri pentru a salva viaţa unei persoane încarcerate”, fiind solicitată asistenţă din partea serviciilor medicale de urgenţă, potrivit lor.

Deţinutul a fost transportat „spre un spital local pentru a primi îngrijiri acolo şi pentru a fi examinat”, au mai adăugat acestea.

La 25 mai 2020, poliţistul alb, agent al poliţiei din Minneapolis (est), şi-a ţinut genunchiul pe gâtul afro-americanului de 40 de ani aproape zece minute, impasibil la intervenţiile trecătorilor şi gemetele lui George Floyd.

Alţi doi poliţişti ajutaseră la menţinerea acestuia la pământ.

Scena, filmată şi postată online, a provocat declanşarea unor uriaşe manifestaţii împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti pe întreg teritoriul SUA şi în afara ţării.

Derek Chauvin a fost recunoscut culpabil de omor de către justiţia statului din Minnesota în urma unui proces extrem de mediatizat în 2021 şi condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare.

Curtea Supremă a SUA respinsese săptămâna trecută recursul lui Derek Chauvin împotriva acestei condamnări.

Derek Chauvin şi-a recunoscut vinovăţia de „încălcarea drepturilor civice” ale lui George Floyd în faţa unui judecător federal, fiindu-i schimbată pedeapsa în 2022 la 21 de ani de închisoare, potrivit AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

15 Comentarii

  1. Călăul ? Hai sa fie serioși, sacrificat in numele păcii sociale a unui sistem utopic și ratat.

  2. Avem si noi Chauvinii nostri. Cel care la Pitesti a ucis un inginer pensionar in acelasi mod ca si Chauvin. Doar ca al nostru e bine merci, liber, si stie ca n-o sa fie pedepsit. Mai inainte a fost cel trantit la pamant si gazat cu spray-ul din dotare pana a murit. Pentru ei si sefii care-i apara si sustin, viata unui cetatean obisnuit are valoare 0 .

  3. In Anerica se vad consecintele distrugerii politiei de catre Partidul Democrat dupa pretextul Floyd. Se fura ca in codru ziua in amiaza mare cand bande organizate de „opresati” intra , fura masiv din magazine si nu-i opreste nimeni. Iar daca politia ii aresteaza atunci procurorii democrati din orase ca San Francisco, Los Angeles sau Seattle le dau drumul.

  4. Nu va e rușine Editat!…cum ati putut scrie asa ceva „călăul ..”…să speram că veți da seama pentru cuvintele astea…

  5. „Calaul”… sa fim seriosi, procesul ala ar face de rusine pana si procesele din China lui Mao, Uniunea Sovietica sau alte regimuri dictatoriale. Autopsia a aratat din prima zi ca a fost un atac de cord din cauza cantitatii de fentanil pe care infractorul o inghitise… si mai mult de atat, spune clar ca nu exista nicio urma de violenta in zona gatului pe carotida care sa fii cauzat o lipsa de sange catre creier. Alt articol semnat anonim la agentia de propaganda Cotidianul

  6. @John Steed
    -politzista care a gazat cu spray paralizat pa unu din Brasov,
    ala impushcat in spate,
    La Trei Ani De La Moartea Tânărului împușcat De Polițiști Cu 6 …
    26 mai 2023 · Alexandru Găzdac, un tânăr cu o suferință psihică, a murit după ce a fost împușcat pe scara blocului său de unul dintre polițiștii chemați,
    aia torturati la Jilava,sectia 16 politie bucuresti,
    Tânăr din București, în comă după ce ar fi fost bătut și încătușat…Eduard Giosu,acum cateva saptamani,
    -MULTI!

  7. Cati drogati or fi si in politia romanilor. Nu politia face justitie. Lege in parlament testare lunara antidrog. In pandemie au omorat un inginer batran fara motiv. Politia erea condusa atunci de fascistul Vela si Drogatu Catzu.

  8. monstrtul care l-a ucis pe loyd a fost antrenat in israel in cadrul politicii de a asveas polityiile municipale antrenate in israel in tehnicii …avansater..a jidanilor …pe partea alalta soros ,prtogrersistul finanta blm sa ardas si sa distruga in numele …egaliatatii si justitiei sociale…americanii sint oameni …credinciosi nu ginditori…

  9. Oameni mari să nu fi văzut că totul a fost înscenare e greu de crezut. Și atunci, ce rămâne?
    Polițaiu’ Șovin, nume ales, se uită-n camera unui trecător în timp ce omoară pe unul ce-a încercat să cumpere un poc de țigări cu 20 de parai falși.

  10. Vasãzicã cãlãul Floydului a fost drogu, nu Gogu…ãla no. SOVIN…

  11. I.R., ești idiot!
    Când copii materiale din presa străină nu o mai face cuvânt cu cuvânt. Despre ce calau faci vorbire, când acel polițist imobilizase un criminal periculos drogat?

  12. Fentanylul lui Xi, luat cu kila l-a ucis pe”blândul gigant”, a se citi „recidivist”.Dar nu mi-e rușine cu poliția murikană de azi, plină de țicniți care s-au „orientat” spre o carieră care le poate satisface impulsurile de dilimaci, admiși din lipsă de altceva.Dar deh, nigga is the flavour of the mandate la demșii autoerijați în împărțitori de echități și titluri gen „best victim of the humankind” concurs ținut pe rase, gendere, culori și lătrături.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.