Când a aflat OMS despre cazurile de coronavirus din China

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost alertată despre epidemia de coronavirus de reprezentanţa sa din China, nu de autorităţile locale, situaţie care ar putea avea impact în privinţa percepţiei asupra cooperării Beijingului, informează cotidianul The Guardian.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost acuzată de preşedintele SUA, Donald Trump, că nu a furnizat la timp informaţiile necesare pentru oprirea răspândirii pandemiei şi de favorizarea Chinei. OMS a respins acuzaţiile.

Reacţionând la critici, OMS a publicat pe 9 aprilie un grafic al comunicaţiilor în care arăta că autorităţile medicale din Wuhan au raportat primele cazuri de pneumonie în ultima zi a anului 2019.

Însă, potrivit unui nou grafic publicat acum de Oorganizaţia Mondială a Sănătăţii, reprezentanţa OMS din China a informat oficiul regional de contact pe 31 decembrie 2019 despre un caz de „pneumonie virală” după observarea unei declaraţii de presă a Comisiei medicale din Wuhan pe această temă.

Potrivit Agenţiei France-Presse, serviciul de informaţii epidemice al OMS a observat o altă ştire în aceeaşi zi, despre cazuri de pneumonie din Wuhan, transmisă de reţeaua internaţională de monitorizare ProMed, cu sediul în SUA.

În acest context, OMS le-a cerut autorităţile chineze pe 1 şi 2 ianuarie informaţii despre aceste cazuri. Informaţiile au fost transmise pe 3 ianuarie.

Pe fondul criticilor, preşedintele Donand Trump a anunţat că Statele Unite suspendă relaţiile cu OMS.

Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, până în prezent, la nivel mondial, s-au înregistrat 11,1 milioane de cazuri de coronavirus şi 526.156 de decese.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Sa creada naivii asemenea declaratii, eu in niciun caz. Sunt declaratii vorbite politic si punct. In nicio institutie, fie ea si instanta sau for judecatoresc din orice tara, nu intalnesti decat numiti politic sau „examinati” politic prin afinitati de sange, aliante de pat, complicitati in afaceri curate sau nu, si putem continua!

  2. Ambiguitatile guverneaza in „raiul bolsevic”!!! Ticalosia sefului terorist marxist/bolsevic al OmS e ca a tuturor reprezentantilor acestei subspecii, organizatia avand obligatia, mai ales posedand o reprezentanta in China bolsevica, care ca orice „superdemocratie supercapitalist-supersecurista” pastreaza tacerea de morminte, sa nu astepte strigoii
    sa transmita comunicate! A stabilit ulterior organizatia cand a fost lansat pe piata din Wuhan virusul bolsevic militar chinez? La ce data? In 30 decembrie pentru a anunta in tromba in 31 decembrie…un singur caz? Virusul facea ravagii din octombrie 2019, zona fiind izolata de restul Chinei si acesti mistificatori se tocmesc pe data de 31 dec.?
    Acuzata de crima trecerii sub tacere organizatia bolsevica mondiala o comite din nou…

  3. Toti comenteaza, toti acuza, toti isi imagineaza, dar nimeni nu ne spune DE CE FINANTAU AMERICANII LABORATORUL DE LA WUHAN.

  4. Trump chiar spunea prin martie :”e o gripa usoara ,trece pana la vara !Eu discut zilnic cu presedintele Xi despre un nou acord comercial,el ma inebuneste cu virusul asta,numai de asta vorbeste”
    Pana la urma cine a avut dreptate ?

  5. Eu unul am renuntat demult la vrajelile cu pangolini, lilieci si alti dromaderi sositi cu virusul din codru ! Cred din ce in ce mai mult ca e o „creatie” umana (cam ca aratarea doctorului Frankenstein, dar la o scara microscopica) a unor dementi prin vreun laborator (Wuhan), nu neaparat cu scopul raspindirii (ceea ce s-a intimplat !) dar scapata de sub control in urma unei erori majore, un fel de Cernobil bacteriologic. Faptul ca tara „de fabricatie”, China, este ciudat si suspect de putin afectata (referitor la numarul populatiei si la alte tari lovite din plin, USA, Brazilia sau Italia, de exemplu) e datorat, parerea mea, a doi factori : 1. daca tot „lucrau” la el, probabil ca in paralel „lucrau” si la masuri de tratament, puse probabil, chiar si partial, in practica ; 2. controlul draconic si se pare eficient (tara la baza comunista si in care libertatile se pare ca inca nu conteaza prea mult), al cazurilor de infectare si al celor potential in contact cu acestea.

  6. „Mengele”, se vede ca imbatranind te-ai muiat fiindu-ti afectata si imaginatia, pe vremuri cand fusesei legendat ca BOLSEVIC SUB ACOPERIRE NAZISTA nu-ti scapa nimic din laboratorul de experimente pe om! Auzi la decrepitul Dr Mengele, la Wuhan a avut loc un „Cernobil”? Folositi toate nisele, farisei securisti cu duzini de pseudonime…
    „singur”, nu esti la prima mizerie cat casa poporului, dar marsavia acuzarii SUA le depaseste pe cele din existenta ta de…efemerida securista! Cine din SUA a finantat Wuhan-ul? Ce institutie sau miliardar?Si ce legatura are o pretinsa finantare indiferent a cui cu ceea ce au comis virusologii bolsevici chinezi? Stalin-ul chinez sa fii aprobat cumva noul „Plan Marshall”?
    „parere”, chiar nu realizezi ce mesaje subliminale transmiti prin ineptia cu „asternuturile” etc? Oare seful bolsevic
    african al OmS a facut nani cu nevasta lui Xi? „Declaratii vorbite politic si punct”!?Ce legatura are politica, flacau care nu esti la primul derapaj parerologic,cu atitudinea criminala a OmS?Mai bine fii atent ca reflexul cu ” si punct” iti tradeaza celelalte pseudonime de front! Va repet, daca nu sunteti prostaci securisti platiti, atunci sunteti niste prostovani care se cred destepti multiplicandu-se…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.