Carantină în cel mai mare oraş din Noua Zeelandă

Noua Zeelandă a anunţat descoperirea a patru cazuri de COVID-19, primele de transmitere locală după 102 zile fără infectări, așa că de miercuri, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă intră în carantină, iar dizolvarea Parlamentului a fost amânată, relatează BBC.

O carantină de trei zile a fost impusă rapid în Auckland după confirmarea a patru cazuri.

Locuitorilor din Auckland li se va cere să rămână acasă, vor fi interzise adunările mari, vor fi închise întreprinderile neesenţiale şi vor fi reintroduse unele restricţii de distanţare socială şi în restul ţării.

Premierul ţării, Jacinda Ardern, a amânat, de asemenea, miercuri, dizolvarea Parlamentului, în urma ultimelor cazuri COVID-19.
Dizolvarea Parlamentului, care trebuie să facă loc pentru alegerile generale, a fost amânată până luni.

Ardern a declarat că nu a fost luată încă o decizie privind amânarea alegerilor- programate pentru 19 septembrie.

„Avem ceva timp să lucrăm la acest lucru”, a spus ea, potrivit unui raport TVNZ.

Noua Zeelandă are rezultate mai bine decât alte ţări, înregistrând doar 1.220 de cazuri şi 22 de decese.

Marți, Jacinda Ardern a anunţat că autorităţile locale au identificat 4 noi cazuri de COVID-19, după 102 zile în care naţiunea din Pacific nu raportase infectări.

Cei patru bolnavi locuiesc în aceeaşi casă, în Auckland, şi s-au infectat dintr-o sursă necunoscută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. armele vi le-au luat anul trecut asa ca puteti sa stati carantinati in dictatura pina muriti de foame :)))

  2. Patru (4) cazuri??? Calculatoare la GCS sunt state să taie tot ce-i sub 100, adică să afișeze 0 (zero). La noi și să fie în București 4000 de cazuri și domnul Ludovic Orban va zice că se pot face alegeri cu secțiile de votare în școli fără probleme. Guvernul meu Ludovic Orban Iohannis tot sunt nemulțumiri HORECA , vând Brevet: Să se organizeze cànd va fi, secțiile de votare prin închirierea Teraselor acoperite ale restaurantelor, cofetâriilor și barurior. Cabinele de vot cu sistem igienizare cu abur și ventilație care extrage după igienizare trei volume de cabină peste o rezistență electrică. Ceva gen Toaletele ecologice din vest. Ține un minut două stetilizarea, dar poți declara că te-ai străduit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.