Cauzele decesului lui Maradona. Ce s-a descoperit la autopsie

Diego Maradona a murit din cauza unei insuficiențe cardiace acute, arată raportul preliminar întocmit de medici după autopsie.

Legenda fotbalului a murit miercuri la vârsta de 60 de ani.

Medicii legaliști care au efectuat autopsia asupra trupului lui Diego Maradona în spitalul San Fernando din provincia Buenos Aires au publicat raportul preliminar. Decesul, se arată în document, a fost atribuit „insuficienței cardiace acute, la un pacient cu miocardiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a generat un edem pulmonar acut”.

Se vor face și analize toxicologice care în termen de o săptămână vor arăta dacă Maradona, înainte de a muri, a luat droguri sau a băut.

Sicriul lui Diego Maradona a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires.

Argentina a proclamat trei zile de doliu național.

Potrivit ziarului Clarin, familia lui Maradona nu a avut solicitări speciale pentru ceremonie, cerând doar utilizarea unui steag argentinian lângă sau deasupra sicriului.

Ploaie de omagii pentru Maradona: „Rege al celui mai frumos regat”

Șoc în fotbalul mondial: A murit

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

3 Comentarii

  1. Medici legalisti, adică iubitori de lege? Probabil, medici legisti, adică în slujba legii

  2. Aiurea. Nimeni neluându-i la-ntrebari pe MEDICII LUI MARADONA, care pâna si-n ziua mortii afisau bilanturi de sanatate pozitive privindu-l. „Se reface, e din ce-n ce mai bine”, si-uite cum s-a „refacut”. Si din cauza spitalului, repezit sa scape de el (externare extrem de rapida, si-nca si din sectia de terapie intensiva), si din
    cauza medicilor personali („prognostic pozitiv, reactiile pacientului, normale …” etc).

  3. O sa se vada la analizele toxicologice daca era imbalsamat in cocaina.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.