Cazul Floyd de România – niciun vinovat

Moartea americanului de culoare George Floyd, asfixiat sub genunchiul unui polițist alb și care a stârnit proteste violente în SUA, a amintit de un caz petrecut pe plaiurile mioritice.

A existat şi în România cel puţin un caz asemănător, scrie „Libertatea”: cel al lui Ioan Csapai. Pe 19 iulie 2019, în parcul din Vatra Dornei, un bărbat de 55 de ani a fost imobilizat de jandarmi şi a murit după ce unul l-a presat la pământ, iar altul i-a dat cu spray lacrimogen în faţă.

“Nu mai da!”, striga bărbatul culcat pe iarbă.

Citește articolul integral AICI

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

4 Comentarii

  1. Nu a murit asfixiat.
    A suferit un atac de cord (find hipertensiv si suferind de „coronary artery disease”) aflandu-se sub influenta drogului fentanyl.
    Giu-dea-nul care a zis ca s-a asfixiat fostul agent de securitate Floyd, coleg de munca la club cu politistul Chauvin care l-a tinut sub control cu metoda legala „neck constraint”… a spus asta numai dupa ce s-a uitat la clipul editat, nu a facut vreo autopsie!
    Aceasta scanteie de scandal foloseste sionistilor sabateeni, frankisti insa nu si sionistilor ne-religiosi…

  2. Dincolo de exploatarea monstruoasa a evenimentului, de catre sustinatorii ideologiei care a dus la subdezvoltarea minoritatilor, tocmai prin exacerbarea drepturilor, asanumita discriminare pozitiva, ramane faptul – un politist a omorat un retinut aflat, deja, in custodia sa…cu martori, cu agravante (faptul ca a ignorat strigatele omului ca se sufoca poate fi usor interpretat ca tortura), pe langa impactul public – la aceasta cruzine asistau oameni, care-i rugau pe politisti sa inceteze…Si la noi e la fel – n-ati vazut multimile care, sfidand starea de urgenta, protestau in Piata Victoriei impotriva crimei odioase savarsita de politisti (sase echipaje!) impotriva unui „violent” in chiloti, inarmat cu o forfecuta si care fugea pe scarile blocului in care locuia spre apartamentul propriu?! Sau, ligile studentilor, ori sindicatele pensionarilor care protestau impotriva abuzurilor militzienesti la adresa varstnicilor?! Ori protestele generalizate, la nivelul tarii, organizate de ONG-urile pe drepturile omului, ori juridice (platite urias de aceeasi sponsori care intretin violentele din SUA, dar si din bugetul nostru) impotriva drepturilor constitutionale incalcate, a abuzurilor si batailor de joc la care au fost supusi romanii in ultima vreme?! Nici eu nu le-am vazut, dar, asteptati sa pice guwernerul si se vor umple pietele de protestatari impotriva eventualelor furaciuni, a eventualelor abuzuri din legi, in fapt constitutionale, impotriva muncii „de noapte” a guvernului…

  3. Mai Coada Calului, canta la alta masa! Tre` sa fii lihnit de foame daca ai ajuns sa scrii bazaconii.

  4. Probabil ca in opinia autorului ar fi o societate mai buna,daca politia ar fii desfiintata si oamenii de orice culoare si inarmati,s-ar apara siguri,prin Justitie Directa?Va dati seama de panica coruptilor,bunaoara din Romania,daca nu ar mai fii jandarmeria,politia care sa-i apere?
    De ce credeti ca in Justita din Romania nu se revine la Curtea cu Juri, ca intr-o democratie autentica?Cititi interviul de ieri luat lui Slugarel Toader si va convingeti singuri de ce prefera poolitrucii dintr-o societate corupta, politie si jandarmerie,cu orice costuri
    Pentru cel care mai tine minte: Danjandarmeria era Icoana lui Dragnea,nimeni nu se atingea de ea la vremea aia; PSD scria pe Danjardanmerie

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.