Un milion de elevi români învaţă exclusiv online

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, afirmă că aproximativ un milion de elevi români învaţă exclusiv online în această perioadă.

Anisie le cere inspectorilor şcolari să intensifice controalele în ceea ce priveşte lecţiile online, în contextul în care părinţii şi elevii se plâng că nu se ţin orele.

„Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ 1 milion, iar în ceea ce priveşte municipiul Bucureşti înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online. Fac un apel către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate online pentru că la Ministerul Educaţiei vin semnale tot mai dese de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online“, a declarat Monica Anisie.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminiţa Barcari, a declarat că nu ştie vreun caz al unui cadru didactic care să nu fi fost plătit pentru că a refuzat să predea orele online.

„Până în momentul de faţă nu avem informaţii că vreun profesor nu ar fi fost plătit, dar putem solicita Inspectoratelor Şcolare să întrebe în unităţile de învăţământ dacă sunt cadre didactice care au refuzat şi, în consecinţă, nu au fost plătite pentru neefectuarea orelor“, a spus Luminiţa Barcari.

Conform raportărilor inspectoratelor şcolare, sunt 8.797 şcoli în scenariul verde, 5.029 de şcoli în scenariul galben şi 3.830 în scenariul roşu, după cum spune ministrul Educaţiei.

Aproape 3 milioane de şcolari şi preşcolari au început cursurile noului an şcolar pe 14 septembrie, conform datelor INS, ceea ce înseamnă că circa o treime dintre elevii din şcolile din România fac acum cursurile exclusiv online.

Deşi 1 milion de elevi fac şcoală doar în mediul online, numai 43.455 de tablete dintre cele 250.000 promise au fost livrate.
„Până la acest moment au fost distribuite 43.455 de tablete, au fost acoperite şi judeţele Braşov, Prahova, Ilfov integral. Conform planului de distribuţie pe care îl avem, săptămâna aceasta vor mai fi livrate încă 20.815 tablete în judeţele Harghita, Sibiu, Teleorman şi Dâmboviţa, urmând ca în următoarea săptămână să se mai livreze 18.000”, a spus Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, în anul şcolar 2019 – 2020, România avea un număr de 6.166 unităţi şcolare din învăţământul primar şi gimnazial şi 1.444 de licee conectate la internet. Dintr-un total de 9.150 de unităţi încadrate în segmentul primar şi gimnazial, 6.166 erau conectate la internet (67%). În învăţământul liceal funcţionează 1.468 licee şi grupuri şcolare independente, 98% dintre ele având acces la internet, conform sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Comentez inainte sa citesc articolul, asa, de dragul distractiei.
    Anisie a descoperit ca…nu poti face ore online daca nu ai curent?? :)(editat) a devenit ministrul educatiei.

  2. Cum se face scoala online ? Se ia una bucatata Abcededar din 1968 si cu ajutorul unei camere video se predau literele catre elevi .. faceti Litera A , un rand de A … nu conteaza ca nu stiu sa tina creionul in mana , ca scriu cu stanga ,sau scriu ca arabi de la dreapta la stanga …. nu conteaza … ca parintii nu pot lasa copii acasa … numai eu persoanal sunt resemnat .. ma apuc sa caut o solutie prin care sa reusesc sa invat copilul sa scrie .. dupa capul lui Anisei Curentul electric este decat o factura carte stat caci in realitate nu avem nevoie

  3. femeie fara multe…cunosc o familie saraca, din cauza greutatilor li s-a taiat internetul,
    esti in stare sa le platesti tu abonamentul sunt doi copii mici, dintre care unul cu probleme care oricum se descurca mai grei si fara un pedagog specializat nu poata intelege, pt ei, cu nevoi speciale la ce foloseste lectiile on-line, dar si la clasa I cand nu stiu sa citesca cum folosesc un sistem de operare? Cine ii instruieste pe copii/parinti, aiureala totala.
    dar parintii nu trebuie sa mai mearga la munca? pe ei cine ii instruieste sa foloseasca un calculator, chiar crezi ca toti au facultate, mai sunt si cu patru clase, ei si copiii lor mai au dreptul la educatie? Cum invata doi copii pe acelasi calculator?

  4. Ieri am incercat sa iau autobuzul on line pana la mine in sat, dar fiind prea aglomerat am decis să rămân acasa si sa-mi sapă grădină de la casa părintească on line si sa ard buruienile, tot, on line. Din nefericire am constatat că tableta era defectă. Asa ca am lasat sapă si focul pentru cand imi va termina meșterul de reparat tableta, deși specialistul mi-a spus că o va repara on line in viitorul apropiat de îndepărtat. Nu mai inteleg nimic si nici agricultura nu mai intelege.
    Ps. Mi-a spus un cioban ca i-a sugerat un expert sa-si duca oile la păscut on line. L-am privit ca pe un ciudat. Da, da mi-a spus el, azi am dus o oaie, on line la berbec, dar n-am gasit berbecul. Cică nu se conectase si n-are chef de efort suplimentar in pandemie ca ii scade imunitatea prin expulzarea unicului di boare. Doame, oare o sa ajung si-n rai, on line?

  5. @apel la ce? Anisie e ebsolventa de faculate de trei ani, numita in sens peiorativ Sorbona. E si nevasta de militian si activista PDL. Deci, creierasul ei incape intr-o nuca. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

  6. Deșteapta lui Johannis nici nu realizează de un an de zile că majoritatea cadrelor didactice habar nu au cu tehnologia on-line mai puțin cu filmele porno. Generația Johannis(pierduta în spațiu) in loc sa facă teme toată vara s-au distrat la mare. Tineretul bovin se bucura fiindcă la sparanghel nu ii trebuie matematica că la primăria generală. Toți ratații liberali au fost prostii cu cercul fi PSD și s-au instalat ei confortabil la furat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.