Ce-a văzut Adrian Năstase la ceremonia de la Ateneu?

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blogul său ceremonia care a avut loc joi seară la Ateneu, la care a fost prezent, dar şi protestul pro Europa, care a avut loc lângă Ateneu. În opinia sa, „au fost salvate aparenţele” prin participarea preşedintelui Iohannis, discursurile oficialilor români au fost „corecte, echilibrate”, ale preşedintelui Consiliului European Donald Tusk şi preşedintelui PE Antonio Tajani „scrise cu suflet, emoţionante”, iar al preşedintelui CE Jean Claude Juncker, ” fad, de cancelarie, fără touch”.

„Ieri a avut loc, la Ateneul Român, ceremonia oficială de lansare a Presedintiei României la Consiliul Uniunii Europene. Au participat, alături de oficialii de la Bruxelles si de cei români, diplomatii acreditati la Bucuresti, oameni de afaceri si jurnalisti. M-am bucurat că, cel putin, aparentele au fost salvate prin participarea presedintelui Johannis la această manifestare organizată de guvern. Discursurile oficialilor români – corecte, echilibrate. Discursurile presedintilor Tusk si Tarjani – scrise cu suflet, emotionante. Discursul lui Juncker (obosit si plictisit) – fad, de cancelarie, fără „touch”. Am intâlnit multă lume – unii incă isi aduc aminte de contributia guvernului pe care l-am condus la realizarea aderării… M-am intretinut si cu unii dintre oficialii străini. Intre altii cu Frans Timmermans, pe care l-am cunoscut bine in urmă cu mai multi ani. După discursuri, au fost prezentate două pelicule video. Una dintre ele evocă, emotionant, o Românie pe care iti doresti să o cunosti mai bine. Impresionantă prezentatoarea – o tânără de 10 ani. A urmat un concert care a imbinat Rapsodia a 1-a de George Enescu si Oda Bucuriei de Beethoven. Interpretate de o Orchestra a Uniunii Europene. In definitiv, simboluri ale Romaniei si Uniunii Europene. Cand s-a terminat ceremonia, afara ningea. Cei câteva zeci de protestatari plecaseră de sub podoabele calului lui Carol I. Cred că nimeni nu a inteles mesajul lor proiectat pe Palatul Regal, „Noi vrem in UE, PSD vrea in Rusia”. Poate că frigul generează unele dereglări de judecată. Din câte stiu, SUNTEM in UE. In Rusia nu avem cum să intrăm, chiar dacă am vrea. Formula lui Antonescu a fost conjuncturală. S-ar putea insa ca Dacian Ciolos, care i-a vizitat, sa le fi spus că PSD a fost determinant in ceea ce priveste aderarea la UE iar cei care vor să intre si chiar intră in Rusia sunt unii membri mai puternici ai UE, cu mari interese economice acolo”, a scris Năstase.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

11 Comentarii

  1. Sclipitor ca de fiecare data. Cine nu intelege din prima ce a vrut sa zica, sa citeasca pana intelege, ca joianis ( el citeste de multe ori dar din pacate nu intelege nimic ).

    • E școlit dar nu inteligenta este punctul lui forte. A știut să faca bani multi, multi dar nu curati.

    • Ăia cu protestul pro-UE au plecat săracii că nu le-a dat Soros prafurile la timp. Rezistenții lu alde Bot vor în UE da dacă se poate ca UE să le asigure și o plată de mitingist de profesie, de ce ar refuza? Iar Cioloș săracu i-a viziitat fiindcă s-a scris prin presă zvonul căe fiul lu Soross și adevăru e că el nici acu n-a aflat pe unde a umblat doamna. Av se lăsa cu pecinginea asta care imită vag societatea civilă

  2. Uite asa mai aflam lucruri noi: Nastase deosebeste o iapa de un armasar,se vede ca are scoala!

    • asta ca unii fiind in UE vor sa fie in Rusia este chiar interesanta!

      nu vorbea de Gaulle de o Europa unita de la Atlantic la Vladivostock?

    • @marihuta:Charles de Gaulle vorbea despre o Europă unită de la Atlantic până la Ural,dragoste mica,Lavrov vorbea de o Europa de la Lisabona la Vladivostok!Pentru cultura ta,Vladivostok e teritoriu din antichitate al Chinei cu inca vreo 4-5 milioane de KM patrati,furati de Rusia, si denumirea antica a orasului in chineza era tot”Puterea rasaritului”Rusia nu e o tara europeana oricat s-ar stradui!

    • Organul neputincios cu care gandesti a ramas in matusa. Atata pot oamenii marunti: nu pricep ideile asa ca discuta persoanele.

  3. Un intelectual de rasa cu cai falsi chinezesti in curte si copii dupa Picasso in weceul de servici.
    Care trimitea dolareii cu pilotu de la Tarom.
    Un demn precursor al doamnei viorica vasilica.
    Da foarte prost tintas desi era marele vanator al neamului.

    • @Vă Paia Galbenă

      da, corect, ai dreptate..

      totusi, oleaca sunt mirata de afirmatia lui de Gaulle pentru ca viziunea lui strategica nu includea intreaga Rusie…

      si atunci cum ar fi crezut ca accepta rusii asa ceva….

      afirmatia ca Rusia nu este tara europeana tine de judecatile dumitale de valoare si nu de judecati cu privire la valori si ca atare, nu se poate dialoga pe tema asta…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.