Ce va face Nicușor Dan cu sporurile din Primăria Capitalei

Acordarea unui spor de pericol pentru un șofer din Primăria Capitalei este un lucru nerezonabil, a afirmat la RFI primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, după ce presa a scris că funcționarii instituției primesc bani în plus la salariu pentru condiții vătămătoare.

Nicușor Dan a explicat ce va face în legătură cu sporurile din Primăria Capitalei: „Tot ce pot să fac și promit că fac este să verific că aceste sporuri sunt acordate cu respectul legii și dacă cumva ele nu sunt acordate cu respectul legii, nu o să mai fie acordate”.

„Sporul de pericol pentru un șofer mi se pare nerezonabil. Încă nu am datele cu privire la amplasarea vreunei antene în interiorul Primăriei, dar chiar dacă ar exista o antenă în interiorul Primăriei și ar exista niște norme care să impună acordarea unor sporuri pentru oamenii care stau în instituție, acest spor nu se aplică șoferului care circulă prin oraș, care trăiește în oraș, cum trăim fiecare dintre noi”, a mai zis primarul ales al Capitalei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

20 de Comentarii

  1. Și pentru faptul că vii la servici se acordă spor de antenă. Ce știe matematicianul, decât scăderea pentru unii și adunarea pentru alții. Sigur o dă în bară. Nu se aștepta să ajungă primar, chiar și prin fraudă.

  2. O sa faca pe dracu ghem si il da de-a dura. Pana invata el legi, regulamente, ordine, trec 4 ani ca nimica. Dezavantajul lui e ca a creat asteptari prea mari , pentru posibilitati. Oameni vor sa traiasca mai bine de maine, nu din 2027.

  3. Avarul Cand nu te pricepi la ceva ai impresia ca nici altii nu se pricep. Asta este socoteala omului ingust la minte.

  4. ITM Bucuresti decide,nu primarul!Daca inspectoratul Teritorial de Munca spune ca cutare spor trebuie/poate fi acordat ,primarul nu se poate opune!Poolimea sindicala a inventat atatea sporuri u ajutorul poolitrucilor incat nu mai pot fi numarate..

  5. Nicusoare, da-o-n a ma-tii, spor de Editatnu bagi tu? Măcar la aia rămași de la Base, Orban, Lis? Poate că vor și ai lui Firea? Câinele sigur nu ia, el dă. Știi tu mai bine! Ia vezi, cei care îi aduci tu, cur-cubeele useriste și papitoii lui Sorosh, aurolacii lui Ciolosh, ăștia vor și spor de vaselină. E îndărătnici rău! Zău!
    PS: Te găsiși să footzi șoferii! Viteazule!

  6. de protectie in primarii?
    Ati inebunit? Sii, de unde salariile astea mari la stat? Adica se imprumuta tara, platesc generatiile viitoare sa se imbuibeze prostovanii de azi?
    Reduceti primariile, injumatatiti personalul.
    Injumatatiti salariile!
    Altfel, faliment, scrie pe noi!

  7. Bai @Jigodie, ne spui si noua ce calificare ai? Bai asistatule, ce știi tu despre muncă și sindicate? Din ce negură a vremii vii? Nici nazisti nu aveau asemenea idei, dar cred ca obții o mărire la postarile aberante daca iti spun cine esti. Dumnezeule, cine ne vrea raul in halul ăsta ca sa il plătească pe Jardan Durais?

  8. Face pe dracu ghem. O sa ocoleasca toate aceste hopuri si va merge pe branci! Asta doar daca legea e respectata de toti birocratii de lux care au sporuri uriase in comparatie cu cei care muncesc real in conditii grele fara niciun spor! Nicusor, o sa urli in somn :
    „Cine m-a facut om mare,
    De m-atarna ‘ntre picioare!
    Fix ca mopul lipicios,
    Cu care doar stergi pe jos!”
    Bai nicusor, si-au batut joc de tine de te-au aruncat in rahatul lor sa te faca cum vor ei! Tu, marele matematician, premiantul strainez, laudat de toti, ai inghitit galusca mucegaita! Sfarsitul tau politic si ca matematician, este patat cu cel mai imputit jeg. Ti-ai facut-o cu mana ta= lucru manual la vedere!

  9. functionarii din primarie au si spor de conditii de munca periculoase 🙂 . cica din cauza ca folosesc calculatorul 🙂
    daca nu le convine taierea sporurilor n-au decat sa-si caute de munca la privat. la ce frunza taie la caini, nici un contribuabil nu le va observa lipsa din primarie

  10. „Când te pricepi la ceva,”
    … AI IMPRESIA că te pricepi cel puțin la fel de bine, precis și exact, la orice sau aproape orice.
    Din această cauză, nu-ți poți da seama că în mod real, adevărat, profund și autentic, nu te pricepi la nimic sau aproape nimic.
    Asta nu te împiedică totuși, să-ți dai cu părerea despre orice , oricând , oricum ȘI IN ORICE MOD. Ba chiar să te și crezi deștept, înțelept sau filozof…
    În ciuda evidenței, asta nu înseamnă A FI!
    Ce-i drept, nici… a nu fi (.)

  11. Sporuri mai exista doar la stat !!!!! O mare prostie !!!!! In privat exista doar salariu de functue, ATAT, si asta nu de ieri de azi, de 20 si ceva de ani !!!Se platesc doar orele suplimentare.

  12. Tot felul de prosteli marunte pentru un popor invidios macinat doar de ura si oftici primitive. Niciun plan real pt problemele din bucuresti, trafic, sosele, spitale etc.

  13. Tot ce Nicusor Dan trebuie sa faca pentru a deveni cel mai bun primar pe care l-a avut Bucurestiul e sa nu faca nimic.

    PDL-ul si PSD-ul au DISTRUS tot ce era de distrus in Bucuresti. Nu exista spatiu verde pe care ciunga aia de Firea sa nu-l fi devastat cu bancile si locurile ei de joaca infecte. Ne-am trezit peste noapte cu locuri de joaca si gradinite sub geam, fara sa fim intrebati daca putem suporta galagia.

    Deci tot ce Nicusor Dan trebuie sa faca e sa nu faca absolut nimic. Sau sa anuleze tot ceea ce au facut Firea si fostii primari. Sa desfiinteze locurile de joaca, sa le faca din nou spatii verzi fara banci si fara leagane. Sa mute gradinitele in alte cladiri, ca deja nu mai suportam galagia.

    Pe scurt; daca nu face nimic, Nicusor Dan va fi cel mai bun primar. Si daca totusi vrea sa faca ceva, sa se consulte mereu si cu noi, platitorii de taxe si impozite, sa ne intrebe ce vrem.

  14. Orice spor ,orice plus la salariu se fundamenteaza prin lege!Pentru „sporul de antena” se fac masuratori de catre ITM,nu se da dupa ureche,ca asa vrea primarul !!Daca vine cu de-astea inseamna ca e doar un bla-bla-ist de doi bani,care habar nu are ce prioritati sunt de fapt la o primarie !

  15. Spor, nespor, important este ca „ne-a dat” apa calda, asa cum a promis! Sau nu e apa calda?

  16. Cu sporurile alea, acest Nicushor o să-și cumpere niște etnobotanice.. acest „ales” cu sprijinul Serviciilor.De fapt un Prăpădit!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.