Cinci dintr-o lovitură, pentru trucarea licitației

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 2,23 milioane de lei cinci companii pentru trucarea licitației privind reabilitarea străzilor din orașul Pitești.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, cele cinci companii s-au asociat pentru a participa cu o ofertă comună la procedura de achiziţie publică, împărțită în cinci loturi, pentru reabilitarea străzilor din Pitești. Aceasta a fost singura ofertă depusă în cadrul licitației.

„În cadrul investigației, Autoritatea de concurență a constatat faptul că, sub aparența de legalitate a constituirii asocierii, cele cinci firme s-au înțeles să nu se concureze între ele și să împartă contractele aferente celor cinci loturi ale procedurii”, se arată în comunicat.

Investigația a fost declanșată în anul 2018, în urma sesizării Administraţiei Domeniului Public Piteşti, în calitate de autoritate contractantă, care a anulat ulterior licitația.

„Amenzile au fost aplicate astfel: Construct Steel Market S.R.L. – 165.485,61 lei; Construcții Drumuri și Lucrări de Artă S.R.L. – 187.969,87 lei; Comesad Drumuri S.R.L. – 865.947,83 lei; General Trust Argeș S.R.L. – 649.623,96 lei; Selca S.A. – 368.066,74 lei”, se mai arată în comunicat.

Trei dintre companiile implicate, respectiv Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă S.R.L., General Trust Argeş S.R.L. şi Selca S.A. au recunoscut încălcarea Legii concurenței, fapt ce a condus la reducerea amenzii aplicate acestora, au mai transmis reprezentanții Consiliului Concurenței.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.