Ciolacu o vede câştigătoare pe Firea: „Şi cu Piedone, şi fără Piedone”

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală.

El a precizat, într-o emisiune la România TV, că Firea are 90% din voturile electoratului PSD.

„Gabriela Firea va câştiga, din punctul meu de vedere, şi cu Piedone, şi fără Piedone. (…) E perseverentă, va veni cu proiecte, va fi susţinută de primarii în funcţie. Gabriela Firea întruneşte 90% din voturile Partidului Social Democrat. (În Bucureşti, PSD – n.r.) avea înainte de a intra în campanie 34%”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că nu i-a cerut lui Cristian Popescu Piedone să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, ci să se întâlnească cu alţi primari de sector şi cu Gabriela Firea, pentru a alcătui „un program real” pentru Bucureşti.

El s-a arătat nemulţumit de faptul că, în acest moment, nimeni nu mai vorbeşte de „incapacitatea administrativă” a lui Clotilde Armand sau de „incapacitatea” primarului general, Nicuşor Dan, de a discuta cu Guvernul sau cu ceilalţi primari de sector.

„Eu nu cer retragerea domnului Piedone; eu nu am acest drept, să cer retragerea cuiva. Eu am stat de vorbă cu Daniel Băluţă, cu Robert Negoiţă, cu domnul Ciucu, cu candidaţii. Am constatat un lucru: Bucureştiul are nevoie de un proiect administrativ mai amplu. Se vede cu ochiul liber. De când a început această precampanie nu mai vorbeşte nimeni de doamna Clotilde, de problemele ei penale, de faptul că e mizerie, că a distrus un sector. (…) Nicuşor Dan a ieşit în această precampanie cu două lucruri fantastice: zece locuri de joacă şi 25 de bărcuţe pe Herăstrău. Astea sunt proiectele finalizate de Nicuşor Dan. (…) Eu am transmis că e cazul să se facă o echipă mai amplă, dacă se doreşte. Eu am făcut o propunere ca de la… eu, preşedintele celui mai mare partid din România, dânsul – preşedintele altui partid, mai mic, din România. Nu am făcut-o nici cu aroganţă, nici jignitor”, a spus el.

Ciolacu a declarat că PSD şi PNL au optat iniţial pentru un candidat independent, deoarece analizele arătau că pentru o candidatură comună la Primăria Capitalei este necesar „un liant între electoratul de stânga şi cel de dreapta”.

Preşedintele social-democraţilor a mai spus că îşi va cere „toată viaţa” scuze faţă de medicul Cătălin Cîrstoiu deoarece a fost unul dintre cei care l-a convins să intre în competiţia pentru PMB.

„Din punctul meu de vedere, este evident că românii doresc cu totul altceva. Doresc asumări politice clare şi proiecte clare. (…) Eu nu fac parte dintre oamenii politici care merg cu capul în zid, ignorând priorităţile românilor sau ale bucureştenilor. Bucureştenii au dorit altceva. Cel mai frică în politică mi-a fost să mă acopăr de un profil de neputinţă. PSD nu putea fi un arbitru între Nicuşor Dan şi Piedone. Spre acest lucru ne îndreptam cu candidatura domnului doctor Cîrstoiu, să fim arbitru şi să decidem cine câştigă: domnul Nicuşor Dan sau domnul Piedone. Nu mă pot acoperi de ridicol şi să continui un astfel de demers. Cum cred că nici domnul doctor Cîrstoiu nu mai dorea să continue acest demers, după reacţiile care au fost”, a spus Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

22 de Comentarii

  1. Firea a gresit masiv avand din nou incredere in Ciolacu. Individul vrea sa scape definitiv de ea. O va lucra din nou pe la spate. In infumurarea sa crede ca va sta in fruntea PSD mai mult decat a stat nea Nelu.

  2. Citez din manipularea ursarului „Firea are 90% din voturile electoratului PSD”. NU! Ursarul induce in eroare si confuzionează intenționat exprimarea! Nu e vorba de electoratul PSD cei care votau FSN , ultimul fiind PSD ani la rând, actual comasat de infracționalitate clanificată politic, e vorba strict de electoratul din partidul PSD plus lingăii PSD! Nu cred că foștii votanți PSD care au fost dezamăgiți de acțiunile Firei și justiției în legătură cu toate practicile politic în primăria capitalei și nu numai, vor stampila Firea să aibă inca 4-5 ani de scandal cu guvernul din care și ea face parte!

  3. In 2004 aveam candidati pe presedintie precum Iliescu, Nastase, Tariceanu. Acum avem Ciuca, Ciolacu, Citu, Simion, Sosoaca.
    Mergem bine, nu?
    „Florin Citu, presedinte”
    „Nicolea Ciuca, noul presedinte”
    „Cirstoiu primar”

  4. Da, poza asta imi aminteste de afisul unui film din 1970 care s-a chemat LOVE STORY. Doar Ali MacGraw (85) mai trăiește, restul au murit toti, de la autorul cărții până compozitorul melodiei. PS: Așa moare si dragostea electorală!!!

  5. Firea a facut 22 de firme capusa pe banii primariei, nu a reparat nicio teava de termie, niciun bulevard, nu a terminat niciun pasaj. Dar a dat pomeni si a facut circ, pelerinaje. A dat autorizatii de construire mafiei si nu reparat niciun parc. Si a adus neamuri si amici in posturi, a lasat 3 miliarde datorii. Prost sa fii sa o mai votezi inca odata primar. Poate doar la Voluntari sa fie primar!!!

  6. papusi stricate si botoxate, cu barbi si ranjete gretoase, la indemana stapanilor care-i santajeaza. socialismul mao…

  7. Unei firme proprii nu-i dai spaga, eventual ii dai un salariu mare unui director angajat de tine. Dar pana la sumele astronomice pe care le-ai da unei firme care nu este a ta (stie nicusor de ce le-a desfiintat) adica tarif superumflat generator de paraindarat, distanta este astronomica. Tu iti varuiesti bordeiul singur sau chemi o firma sa o faca? Multe primarii mari din vest au companii proprii pentru tot felul de servicii pentru ca ii costa mult mai putin decat a apela la serviciile altora.

  8. Eu nu o văd câștigătoare, mai ales după azilele groazei,să fi uitat covrigarul ??Mă îndoiesc,acum, mucușor având pârtie liberă,culmea cu ajutorul lui Ciolacu.

  9. Adicătelea, voalat ‘nevoie mare’, a făcut lobby cum ar zice americanul, la noi se numește altfel, ar pune de ‘o cumetrie’, să fie bine ca să nu fie rău. Dacă Firea va pierde primăria Ion-Marcel va avea mari probleme în partid.

  10. N-ai priceput nimic. Daca Ciolacu pierdea primaria cu omul lui, Cristoiu, atunci ar fi avut mari probleme. Dar asa va arunca vina pe Firea si pe cei care au sustinut-o.

  11. ”Ciolacu o vede câştigătoare pe Firea: „Şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Ii recomandam niste ochelari. Cu doar cateva saptamani in urma o vedea o pierzatoare. Au luptat din rasputeri ca Firea sa nu candideze nici independent.
    Dupa vot va avea realitatea sumbra pt ei. Ignora cu buna stiinta mesajele transmise de catre romani.
    Toate babutele si batraneii intervievati pe strada isi striga saracia prin piețe, acuzand actuala conducere. Acestia sunt electoratul lor stabil pe care-l clameaza.

  12. Firea i-a pus pisica pe ochi lui Ciolacu ,si asa avea vederea slaba de cand cu Hayssam, care iese si asta din puscarie cat de curand,cine stie ce mai aflam de Ciolacu

  13. @fix in pix
    Ce treaba avea Firea cu azilele? Dezvolta. Nimicusor are treaba cu Voiculecu, cel anchetat de DNA, care a prapadit un miliard de euro pe vaccinuri?

  14. Ciolacu vede cai verzi insirati pe sarma de covrigi. Firea este compromisa.
    Primar va fi tot Plicusor Dan, si cu mari dubii, Piedone.
    Tot ce a facut Ciolacu-PSD a fost sa-i mareasca sansele lui Plicusor……[Rumburak]

  15. Marile capitale ale lumii europene nu au firme proprii. Nu au decat un primar nu 6. Apoi fac licitatii pt lucrarile importante la care pot participa 2-5 firme prin consortii. Asa ca mai citeste postacule si nu duce lumea in eroare. Nu toaca banii aiurea cum a facut dna von Voluntari. Nici macar nu stie cum trebuie condus un azil daramite o capitala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.