Cîțu anunță menținerea ratingului: „Victorie”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță, vineri noaptea, că Agenția Fitch a menținut rating-ul de țară al României.

Cîțu spune că Fitch a menținut rating-ul de țară și a spus că PNL nu crește taxe în 2021.

„Victorie! Fitch a menținut rating-ul de țară al României. În plus, agenția de rating spune foarte clar că PNL NU crește taxe în 2021”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

Acesta citează Fitch: „The ruling centre-right PNL administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to reduce the deficit” (Guvernul de centru-dreaptă PNL s-a angajat să se concentreze mai degrabă pe eficiență și pe măsuri specifice, decât pe creșteri fiscale pentru a reduce deficitul – n.r.)”.

Cîțu promite să vină cu mai multe detalii în curând.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. „Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță, vineri noaptea, că Agenția Fitch a menținut rating-ul de țară al României” …..datorita „politicii intelepte” a acestui imbecil habarnist care face imprumuturi fara a da socoteala nimanui, dupa primcipiul „las-ca platesc copiii si nepotii nostrii”!

  2. Cu ce sacrificii, bai nebunule?! Cu mentinerea in saracie a majoritatii cetatenilor pentru sclavie la pont si cu cresteri de venituri pentru testul japcarilor? Ce ai oferit la intelegere?, nu cred ca totul a fost doar lapte si miere mai alesc ca, din ultima ‘prereoada’ basesciana, au dat directova de la comisia masii sa se cheltuiasca engros bugetul statelor membre fara a aduce facturi sau chitante, dar nu pe cresterea nivelului de trai al majoritatii cetatenilor din tara! Ce ai dat la schimb, nebunule?, cumva parte din II proprietatea??! Asta era linia directoare de vreo 2-3 ani!

  3. Incredibil cate minciuni poate debita! Rating-ul negativ e de lauda???

  4. Cele mai serioase case de rating Japan Credit Rating Agency (BBB_-stable)si Dagong (BB-stable) sunt de luat in seama!
    S&P,Fitch si Mody’s sunt carpele de sters la tuhas ale SUA care are AAA,desi este economic cu un picior in groapa!

  5. nu v-au dat banii mult asteptati pentru care ati promis sa va ucideti natia si sa va dati Tara, dar v-au aruncat o firimitura imputita de la os. bravo, parca ti-a mai crescut fruntea gibonule.

  6. Candva la revolutie am facut si eu semnul V….pentru ca vazusem in ziare si la tv…venite din import.
    Dar acum stau si ma gandesc ca sunt doar COARNELE DIAVOLULUI.
    DOUA TURNURI …ETC.
    NOI AVEM SFANTA TREIME …la globalisti sunt doar doi poponarri.

  7. Asta-i marea realizare a imbecilului ăsta, sa mentina ratingul obtinut de psd?

  8. Firesc se pune Intrebarea = Cine-l opreste pe aceasta catastrofa din fotoliul Ministrului de Finante ??

  9. Poate ca ne „traduce” dl Ministru urmatorul text :

    „The ruling centre-right PNL administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to reduce the deficit, but this could prove challenging, in particular if growth is weaker than expected. Risks to fiscal consolidation stem from Romania’s weak track record in meeting fiscal targets under different administrations.”

    https://www.fitchratings.com/research/sovereigns/fitch-affirms-romania-at-bbb-outlook-negative-30-10-2020

  10. 1. niciun asa zis analist economic romanesc sau agentie de rating nu spune ca cheltuielie militare excedentare pe timp de criza economico-medicala ar produce deficit comercial (ca doar cumparam in valuta de la „prietenii” Romaniei) extern, ca afecteaza echilibrul bugetar.
    2. niciun asa zis analist economic romanesc sau agentie de rating nu spune ca permanenta suprafinantare a securistilor afecteaza echilibrul bugetar.
    3. niciun asa zis analist economic romanesc sau agentie de rating nu spune ajutoarele de stat date multinationalelor afecteaza echilibrul bugetar.

    Dar, toti acoperitii si lobbyistii occidentalilor care-si zic pompos experti spun ca doar sprijinirea cetatenilor romani (fraierilor) este daunatoare bugetului de stat. Ca pensiile, alocatiile sau salariile. Si o spun ptr ca ei stiu ca doar luand de la cetateni poti da multinationalelor, poti cumpara (ingrasa PIB-ul) arme de la partenerii occidentali si pot guvernantii platii taxa de protectie securistilor.

    Cu alte cuvinte, „guwernerul meu” ia de la cetatenii romani ca sa le de-a „celorlalti” ptr sprijinul primit ptr accederea la putere. In tarile occidentale puternice, independente, puterea se obtine prin lupta politica, la urne. In tarile ca Romania puterea politica se cumpara. Dar nu de la popor (supusii), ca aia e multi si ar trebui sa li se dea pensii, salarii, alocatii. Alternativa este capabilul domn Tableta care rezolva castigatorul, sponzorii sustin rezultatul. O afacere profitabila de tip win-win al carui succes presupune perpetuarea punctelor 1-3.

  11. Berbecii astia declarau anticipat ca spera in inbunatatirea ratingului. Acum se multumesc cu aceasta victorie pe dos. Sunt total necredibili.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.