Contraatacul lui Dragnea

Contre cu Corina Crețu: „O mincinoasă”

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că dacă informația potrivit căreia Colegiul Comisarilor, din care face parte și Corina Crețu, a votat pentru transmiterea scrisorii Comisiei Europene de avertizare a României privind modificările la legile justiției, atunci aceasta este „o mincinoasă”.

Întrebat cum comentează decizia luată în Colegiul comisarilor, la data de 30 aprilie, pe marginea scrisorii de avertizare a României, Dragnea a spus: „Dacă e aşa cum spune purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, am constatat că doamna Corina Creţu, care este candidat la europarlamentare pentru o formaţiune politică de securişti, a votat împotriva României. Când votezi în unanimitate să trimiţi o scrisoare pentru a sancţiona România, nebazându-te pe nimic, în acelaşi timp tu eşti în campanie electorală la un partid care este împotriva partidului de guvernământ şi tu spui că ţii cu ţara ta şi votezi împotriva ţării tale, nu poţi să fii decât mincinoasă”.

Corina Crețu a reacționat joi la acuzațiile lui Liviu Dragnea, precizând că în Colegiul Comisarilor nu s-a votat ca primvicepreședintele CE Frans Timmermans să trimită o scrisoare oficialilor români pe tema statului de drept.

”Se impune o precizare în urma recentelor atacuri la adresa mea, care vin dinspre dl Liviu Dragnea și alți oameni ai săi: Eu fac parte din Colegiul Comisarilor, nu din Consiliul de Miniștri – unde se reunesc miniștrii Guvernelor naționale (deci inclusiv ai Guvernului României)! În Colegiul Comisarilor nu s-a votat trimiterea acestei scrisori. Îmi pare rău să văd că aceste atacuri escaladează și sper ca ultima săptămână de campanie să nu polarizeze și mai mult societatea, cu atât mai mult cu cât discursul împotriva mea se bazează pe dezinformare”, a scris pe Facebook comisarul europeran Corina Crețu.

Războiul Dragnea – Crețu vine în contextul unei scrisori adresate autorităților române, în care Frans Timmermans avertizează cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare. Acesta precizează că reprezentanții Comisiei Europene au fost nevoiți să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluțiilor privind statul de drept în România.

Scrisoarea este adresată președintelui Klaus Iohannis, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea și premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană va declanșa „Rule of law Framework”, proces care va înlocui pentru un timp MCV, dacă țara noastră adoptă alți pași negativi în domeniul judiciar, precum promulgarea ultimelor modificări aduse codurilor penale.

Corina Crețu candidează la alegerile europarlamentare pe lista Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

21 de Comentarii

  1. Corina Crețu, o frustrată Soros. Trimiteți-o la plimbare , în afară de bîrfe în public sau în particular, nu a produs nimic bun pt Romînia

  2. Să zicem că afirmația despre Corinuța este mincinoasă dar că Pro România este un partid de securiști, este cât se poate e adevărată. Nu este nevoie să fie toți securiști, este suficient să fie securiști doar cei ce iau decizii în formațiune. Restul se numesc ajutor de securiști.

  3. Hai sictir, escroc ordinar!
    Scrisoarea NU e impotriva Romaniei, ci impotriva infarctorilor din PSD-ALDE care fac ce VOR cu Legile Justitiei ca sa scapi tu de Jilava!
    Bravo, Corina!
    Dragnea la Jilava, nu mai e mult, hai Romania la VOT!
    E.U. YES la VOT!

  4. NU Romania e criticata, pentru ca eu ca Cetatean Roman NU sunt de acord cu ceea ce face PSD+ALDE, NU ma simt criticata, NU spun deloc ca CE critica Romania, CE va critica pe voi, escrocii care decideti in favoarea voastra!
    Ca nu decide modificarile la Legile Justitiei acel Stan papusa de la Botosani, analfabetul care sustine PSD!
    PSD+ALDE nu inseamna Romania, abia v-au Votat 3,5 Milioane de Romani din aproape 19 Milioane Cetateni Romani cu Drept de vot!
    Inseamna o mana de infractori care au pus mana pe putere si vor sa scape de puscarie, asta CRITICA CE!
    PSD+ALDE sunt criticati si avertizati, pentru ca ei DECID, din pacate, aceste modificari la Legile Justitiei, in INTERESUL lui Dragnea si Tariceanu!
    Dragnea, NU vei scapa de Jilava, cu toti analfabetii care te sustin!
    Rusine, infractor ordinar si mincinos!

  5. Asa e el,slobod la gura cu femeile!Cate ii spunea si Bombonicii,nu am cuvinte sa descriu!Nu stiu cu nepoata Irina cum se poarta,om batran ajuns intr-un hal fara de hal!Cine il ataca pe dragnea ,daca e barbat nu e patriot,daca e femeie, e krva!Asa nu se mai poate,trebuie internat!

  6. Femeia asta este în călduri electorale, cu gândul la Colin Powell…?

  7. Ba nenicule! Cum poti tu cetatean serios sa crezi minciunile din orice campanie electorala si nu conteaza de la cine vin sau la ce se referă? Vedeti debutul declaratiei lui Dragnea „dacă…” daca ne uitam si in gura lui…suntem varza toti! Pana in prezent,nu am simtit minciuni la Corina Cretu,au fost ironii la adresa multor bipezi/ede si institutii (ne)serioase…cele care au fost transformate de scaunari in tabloide! Cele care si-au dat arama si putinta pe fata in ultimii ani! Ce aveti cu femeia asta! Decat sa o denigrati,mai bine va vedeti de treaba,denigarea ei este exact autodenigrarea voastra cu buna știință!

  8. @lili
    ce e milogule, te inteapa stapanii la decont de-ai inceput sa injuri lumea? in subsol sau nu, suntem oraseni pe aici, asa ca lasa apucaturile de birjar.

  9. „Adidas”, dupa cum deversezi laturi se pare ca te foloseste „lili” pe post de tenisi gauriti! Mai, canaliilor securiste de „dreapta”, scrisoarea bolsevicului din Colhoz e o blasfemie, exprima o realitate paralela si e indreptata impotriva Romaniei reprezentata politic de Coalitia de la guvernare!!!
    Si terminati, cretinoizilor cu milioanele de electori si mai ales nu le comparati cu milionul real inregistrat de Nazist!!!
    Romania numara in jur de 20 de milioane de Romani, dintre care vreo 4 milioane sunt minori(Motiv pt care securistii care va monitorizeaza au lansat pe piata idiotzenia cu dreptul de vot de la 16 ani!), iar daca din restul de 16 milioane vom scade cei 5 mil. de romani plecati in bejenie pe tot globul, mai raman vreo 11 mil de electori!
    Ce e clar, bestia mongola a fost suspendata in 2012 si doar reteaua sa securista in frunte cu Del Ponte l-a putut salva, asa cum din 2015 il protejeaza Nazistul ajuns printr-o frauda uriasa in Deal, frauda pe care Securitatea vrea sa o repete in noiembrie. Numai TORTZIONARII din Justitie si Securitate i-au putut salva pe acesti vanzatori si acum cand Infractorii Kövesi si Lazar au fost trasi pe…”dreapta” in ring au fost aruncati bolsevicii Colhozului european…

  10. Acest charlie este emblema cotidianului prin modul mitocanesc si analfabet in care posteaza.

  11. @ Charlie:krvo,iar te-au abuzat securistii azi noapte?Deschide fereastra si sari,ai o sansa .

  12. CE SA FACA ACEASTA FÎSNEATA TRIMISA DE ..!!MINCINOSU,DOBITOCI,MYKY MAUS,PISICU LU HAHAHAHAIALA CRIMINALU CARE IO BAGAT CUTITU ÎN SPATE LA ..!! DNL..CRIN ANTONESCU!!ÎN DUBAI ,CU ,CUALITI LUI,ADICW SECURISTI.ATUNCI EU VA ZIC..MAI AVETI ÎNCREDERE ÎN ACEST PERSONAJ FIE EL SI CORINA CRETU, CARE FACE PARTE DIN FIEFU LU MYKY MAUS PONTA.EU NU.CHIAR NU AM ÎNCREDERE ÎN EI.STITI PROVERBUL ,,SACU SI PETICU,2FOSTI PESEDISTI BORÎTI,.OR TRADAT PARTIDUL SCUZATIMÃ,TOTI CARE AU TRADAT PARTIDU PSD,SINT.,,CURVE,, DIPLOMATICE.EXACT CA ÎN FAMILIE,CÎND DIN 2 UNU TRADEAZA CUM SA ÎL NUMESTI ?CURVA.NU? CU ASTA AM SPUS TOTUL.DESPRE MYKY PONTA SI ACEASTA CREATA DOAMNA.MINCINOASA.SA LE AJUTE DUHU SFÎNT LA AMÎNDOI DUPA FAPTELE LOR.

  13. @Votant dupa .. :Adria Nicol c’est toi,mama draga?iar nu ai prins rata?

  14. Cum naiba sa votezi pentru o Romanie condusa de infractori ?. Dureros, trist dar … adevarat.

  15. @ Charlie.Apreciez comentariu.Nu te lua dupa cei enumerati acolo.Daca nu scriu contra celor de la putere,nu primesc simbria de la SOROS,de la #rezist,USR si PNL.Cred ca sunt mari consumatori de droguri si atunci cand publica comentariile vad numai NEGRU in fata ochilor,chiar daca este ALB.Da NEONAZISTUL a ajuns la COTROCENI prin frauda.Amintitiva cum s-a votat la PARis.Cei care doresc sa ajunga cineva nevinovat in puscarie,ajun ei.

  16. Dragnea minte si cand respira.
    Plus ca e la varsta cand anumite reflexe sexuale, nu mai functionaeza si asta se reverbereaza in gandirea sa.

  17. @Vlad Tepes

    Puteti dovedi ca aceeia care scriu impotriva”puterii sunt platiti?
    Aveti curajul si scrieti-va numele adevarat si publicati si probele care arata ca au primit bani.
    Astept.
    Pana atunci va salut fara respect. El va veni cand veti arata probele.

  18. Ura între români! Dragnea satrap-infractor si clica lui a confiscat PSD. Si Romania.Numai ignorantii si prostii nu văd că țara este pe un drum greșit.

  19. @ Nicolae Neagu.Da am cunostinte care au recunoscut ca merg la mitinguri si ca sunt platiti.Se intocmesc tabele cu cei care primesc bani (ca statele de plata).Intr-o zi m-am intalnit cu unul care era frecvent la asemenea mitinguri si l-am intrebat de ce nu este la miting in acea zi?Stii ce mi-a raspuns ca nu primise banii pentru participarea la mitingul anterior si de aceeia nu se mai duce.Nu va intrebati cu ce bani traiesc:Dide,Ceausescu si alti „mitingisti” de profesie care nu au si nu au avut servici???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.