Corina Crețu, apel către Viorica Dăncilă

Comisarul european Corina Creţu a declarat, luni, la Oradea, referitor la ultimele declaraţii ale lui Darius Vâlcov, că le propune guvernabţilor să depună proiecte şi ”după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează”.

Creţu spune că nu doar ea este sistematic atacată de către oameni din PSD sau chiar din Guvern, ci şi alţi oficiali ai Comisiei Europene, fără să existe ”nicio delimitare”. ”Aş invita-o pe doamna prim-ministru să facă precizări dacă atacurile reprezintă poziţia oficială a statului român”, a spus Creţu.

Corina Creţu a fost întrebată, luni, la Oradea, despre ultimele acuzaţii lansate de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov.

”Propun guvernanţilor să depună proiecte şi după aceea să acuze Comisia Europeană că nu le implementează pentru că atâta vreme cât nu avem în analiză proiecte cred că ar fi mult mai benefic pentru societatea românească ca guvernanţii să îşi canalizeze energiile spre realizarea acestor proiecte, spre a face şcoli, spitale, infrastructură de bună calitate pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor”, a spus Corina Creţu.

În plus, Creţu a spus că nu este prima dată când Comisia Europeană este atacată de către PSD sau oameni din Guvern.

”Aş răspunde întrebării dumneavoastră dacă m-aş lămuri dacă aceasta este poziţia oficială a primului ministru şi a Guvernului, nu este prima dată când oameni din partidul de guvernământ, inclusiv din Guvern, atacă Comisia Europeană. Aseară nu doar eu am fost atacată, ci şi preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ştiţi foarte bine că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans este atacat de câteva săptămâni bune şi jignit în fiecare zi de către membrii partidului de guvernământ (…) Guvernul României va fi miercuri la Bruxelles va prezenta în cadrul colegiului comisarilor programul Preşedinţiei româniei şi aş invitat-o pe doamna prim-ministru să facă toate aceste precizări dacă toate aceste atacuri la adresa Comisiei Europene reprezintă poziţia oficială a statului român pentru că nu am văzut nicio delimitare, nicio dezavuare”, a mai spus Corina Creţu.

Aceasta a participat la Oradea la deschiderea traficului pe ”Podul Centenarului” şi a anunţat că ”Ardealul este campion la atragerea de fonduri europene”.

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a lansat o serie de acuzaţii, duminică seara, la Antena 3, spunând că fostul premier Dacian Cioloş este omul miliardarului George Soroş, comisarul european Corina Creţu ”minte prin omisiune”, iar România nu are autostrăzi din cauza altor ţări care ar avea un asemenea interes, însă nu le-a numit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

28 de Comentarii

  1. Ce-a cocoana, ti se termina mandatul si nu mai incapi pe liste?! Pana acum catena luni ai tacut ca porcu-n buda. Era bine si cald. Acum se deschide usa la cotet si intra viscolul. De la anul, pa si pusi comisariat ioropean!

    • O prepune balalaika la uie, ce-o mai curta la Alba în Cetate,doamna PSD!

    • Chiar asa. Functia i-a dat la cap tovarasei… Si se teme ca o va pierde. In orice caz, pare parlamentarul „Europei”- concept abstract, nu al PSD. Se crede D-zeul Romaniei la Bruxelles. Zice ca „avem obligatia de a ramane in Europa”. Vai, dar de unde , Romania are numai obligatii fata de Europa, nu si oaresce drepturi ?
      Acum se da bine pe langa Iohanis , pe langa grupul de la Cluj…Nu s-a dezis de porcariile ce i s-au facut tarii la Bruxelles, nu, ea este in alte sfere, ar vrea sa ajunga in fruntea guvernului, un guvern al lui Iohanis, nu al PSD.

    • Cretu s-a facut creata langa Ludovic s-o puna pe lista! Huuo tradatoareo!

  2. Invitatia Corinei Cretu ca V. Dancila sa se delimiteze de atacurile grosolane ale membrilor Guvernului Roman fata de conducerea Comisiei Europene nu vor fi intelese de Dancila pentru ca ea nu cunoaste ce inseamna cuvantul „delimitare”.
    Avem un prim ministru analfabet functional care stie doar sa mearga pe o linie alba trasata de altii si indrumata atent de cineva care sta langa ea. Inainte, va intoarceti, va opriti, va intoarceti, inainte… iesiti din peisaj.
    Din pacate pentru tara, iesirea din peisaj nu pare a fi apropiata. De ce ? Pentru ca noi toti acceptam ca ea si altii de calibrul ei sa ne conduca.
    Oameni simpli, intelectuali, ziaristi, facem bancuri, ne distram cate perle poate zice VIorica, si nu ne dam seama ca aceasta este viata noastra si se scurge cu fiecare clipa in mediocritate nationala.

    • o parere subiectiva si denigratoare care nu corespunde realitatii.mai jenante sunt persoane ca Juncker si Timmermans care apar fie in stare de ebrietate fie cu pantofi diferiti in acelasi timp dar pe de alta parte nu doresc sa recunoasca impactul catastrofal al protocoalelor secrete asupra independentei actelor de justitie.Doamna Dancila isi vede de treaba in interesul tarii si bine face.

  3. Am ascultat astazi acest interviu dat de doamna Corina Cretu ,raspuns la povestile declarate de Darius Vilcov aseara la Antena 3.Tot astazi Antena 3 nu a transmis la nici-un buletin de stiri acest interviu luat doamnei Corina Cretu ,in schimb au reluat inca odata basmul povestit aseara de Darius Vilcov.
    Cred ca se poate vedea si din avion ca acest post de televiziune Antena 3 incerarca de fiecare data sa dezinformeze pe romani prin aceste metode.
    Corect ar fi fost sa vedem la Antena 3 ambele declaratii, atit a doamnei Corina Cretu, cit si al domnului Darius Vilcov.Dezinformatorii de la Antena 3 continua sa minta si sa pacaleasca pe romani zi de zi cu un tupeu si obraznicie de neimaginat.

  4. Draga doamna, sunteti europarlamentar de mult timp, iar in toti acesti ani v-ati concentrat pe activitatea Dvs. in UE si ati evitat criticile cand PD-L-ul era la conducere si Udrea la dezvoltare pe cai la tarmul marii. Apoi cand ai dvs. au venit in 2012 la putere pana in 2018, v-ati ocupat de activitatea de europarlamentar. Toti stim ca este o birocratie imensa, un ziarist ne-a povestit ce a patit accesand fonduri la fel o doamna care la un TV a venit cu valizele de documente pe care trebuie sa le tot intocmeasca. Toti stim ca Romania absoarbe mai putin decat ”cotizeaza”si din cauza conditiilor impuse. Daca aveti frustrari ar fi bine sa vi le pastrati/tratati. Nu denigrati pe cei care v-au oferit sansa de a fi mai mut decat un purtator de cuvint, sa aveti un salariu de mii de euro, o pozitie deosebita, iar daca multinationalele vor dori sa folosesca informatiile acumulate, veti avea asigurat un trai de mii sau zeci de mii de euro. Daca aceia care v-au promovat vor sa ajute si alte persoane ar fi bine sa intelegeti ca si altora trebuie sa li se ofere o sansa cum vi s-a oferit si Dvs. Retrageti-va demn! Romania este tara din care ati ajuns europarlamentar. Nu uitati unii deja au o imagine negativa dupa acea corespondenta.”tacerea este de aur si vorba de argint”. Daca acea imagine va place atunci atacati-va colegii fara jena si iesiti din scena ca o precupeata…

    • Cu alte cuvinte dupa cum isi scrie opinia persoana care ii este rusine sa-si spuna numele si doar cu pseudonimul ,ca la piata,ar trebuii toate greselile ascunse sub pres ,sa continuam ca sa dezinformam Europa, sa nu criticam ce sa facut sau se face gresit doar pt. motivul europarlamentarii romani nu ar fi ajuns la EU fara sprijinul celor din partidele politice care ce sa vezi,ei sint in majoritatea celor care comit infractiuni si nu doresc ca tot ce se face in tara, sa se stie afara.Cu alte cuvinte ar trebuii sa mintim si sa dezinformam familia europenilor care ne-au primit .

    • Domnul Tanase, ei/europenii stiu au analize, au OLAF, iar ceea ce vi se pare informare este doar ca sa se creeze atmosfera. De zeci de ani se deformeaza istoria, iar ultima ”ciudatenie” o reprezinta un ziar german. Chiar credeti ca doamna nu are o viziune personala de a devenit vocala? Nu stiu de ce, dar imi plac parlamentarii UDMR ei nu se denigreaza si se abtin atunci cand apar probleme legate de un coleg. Credeti ca vom absorbi mai multe fonduri daca se spun niste presupuse adevaruri? Tundrea este un adevar…vinovat si nevinovat, pe care-l alegeti? Folositi „majoritatea comit…” Iisus a spus:”cine este neprihanit sa arunce piatra”. Nu transformati toata padurea in uscaturi pt. niste vreascuri.

  5. Cum „ne ajuta” UE si Corina Cretu se face ca nu stie. Fac parte dintr-o asociatie profesionala recunoscuta oficial si afiliata international. „Am primit” si noi o finantare de la UE. Obiectul a fost „Curs de specializare profesionala”. Ne-am inscris cca 40 de doritori. Am mers la Bucuresti pe banii nostri, ne-am cazat care pe unde si-a permis (hotel, prieteni, rude), cursurile s-au tinut in sala de sedinte a asociatiei noastre si au fost tinute de un reprezentant al uneia din big four (cele 4 mondiale in finante) care are filiala in Romania. Valoarea finantarii a fost de sase sute de mii de euro….Asociatia noastra nu a vazut niciun eurocent din aceasta „finantare”. Ea a fost incasata de firma care si-a trimis reprezentantul, care nici macar nu ne-a spus ceva ce noi nu stiam, adica ne-a citit de pe niste foi lucruri arhicunoscute de specialistii nostri. ASTA A FOST FINANTAREA DE LA UE PENTRU CARE NOI TREBUIE SA FIM RECUNOSCATORI!!! Daca toate finantarile se concretizeaza astfel nici nu trebuie sa te mai miri ca nu se vede nimic in autostrazi, spitale…Concluzia: Corina Cretu minte prin omisiune.

    • Domnule Florin Vlad,nu imi vine sa cred ce ne spuneti ! Chiar nu v-au dat nici-un ban ca sa va deschideti si voi o mica afacere dupa ce ati invatat acolo ? Niste neseriosi astia ,au luat ei toti banii si v-au tinut cursurile citind dupa niste foi subiecte care le stiati si voi inca din clasele primare.
      Din pacate cam asta este mentalitatea majoritatii romanilor care asteapta ca din aceste fonduri europene sa le ramana si lor niste bani.

  6. Alta sluga supusa si lipsita de demnitate. Sa-l aperi acum pe Timmermans si pe Juncker, sa nu spui nimic cand acesti mafioti au atact statul roman aparand interesele unor grupuri mafiote, inseamna slugarnicie, ustensila urat mirositoare folosita de interese contrare statului roman.SICTIR!

  7. ce ofruscata este cretu atunci cand i se atata sefii. nu am vazut aceeasi pozitie, atunci cand Romania era pusa la zid fix de astia. deci, asta este perfect de acord cu mcv si rezolutia. rusine!!!!!?

  8. Eu nu cunosc detaliile problemei, dar aceasta doamna Corina Cretu mi-a facut intotdeauna impresia unei profesioniste!

    iar solicitarea facuta este absolut rezonabila!

    daca o luam in serios, atunci exista o mare problema la nivelul guvernului Dancila, mare de tot care tine de indisciplina!

  9. Tu ce interese aperi acolo cucuoana? Te-ai maritat cu un mafiot ( daca te uiti in oglinda nu te-a luat nici de frumoasa nici de desteapta) ci doar ptr a te FOLOSI ptr interesele lui meschine; iar tu esti supusa, ca doar nu mai mori fata batrana, nu-i asa?Aminteste-ti cum ai ajuns acolo!

  10. fără a omite jaful pe faţă practicat de pesedea, prin cnair, nu putem să omitem faptul că tanti creţu a devenit din ce în ce mai europeană, delimitându-se de România, care ieri a trimis-o la bruxelles, dar care azi îi pute…vaxilica n-are ce să zică, decât cu ditamai prompteru’ în faţă, dar şi-atunci se opinteşte, de-i cade tencuiala…

  11. Asa, asa, balacariti-va ca la usa cortului!
    Astia sunt ipocritii din PSD care Sambata 1 Decembrie chemau romanii la Unigtate cu ocazia Centenarului Marii Uniri?!(vedeti mesajele lui Dragnea si Viorica Dancila!)
    Rusine, o sleahta de ipocriti, infractori si mincinosi!
    Corina, intreab-o pe Viorica si cum e cu Centenarul asta care ar trebui sa ne uneasca, ia uite ce ne povatuia mandra Viorica: „Le adresez cu acest prilej tuturor românilor un mesaj de pace şi de UNITATE. Am încredere că societatea românească are în continuare suficiente resurse pentru consens, echilibru şi înţelepciune politică, astfel încât să promovăm interesul nostru comun ca naţiune europeană.”
    https://www.realitatea.net/atac-la-ue-in-mesajul-vioricai-dancila-de-1-decembrie_2172361.html

    Viorico, la voi la PSD, ce inseamna Unitate?!
    Sa va balacariti ca la usa cortului, ca asta faceti de 2 Ani, scandal ca la PSD, partid aflat la Guvernare de 2 Ani, NU am vazut in 29 de ani!
    Vorbe goale, ca la Teleormanul sarac si needucat!
    Asa ii tineti in saracie si prosteala pe amaratii aia din Teleorman!
    Rusine, escrocilor!

  12. Nu am inteles niciodata care este treaba cu aceasta doamna. Nu mi s-a parut ca ar da-o inteligenta afara din casa, are un discurs absolut mediocru. Apoi, cineva mi-a spus ca ar fi nepoata lui Ion Iliescu. Posibil, habar nu am daca este asa sau nu, dar pare o explicatie plauzibila pentru pozitia pe care o ocupa acum. Acelasi amestec de smecherie si securism. Oricum, o alta coada de topor. Ca pare din lemn, ca si dulapul.

    • Am mai scris: l-am cunoscut bine pe ciubucarul de ta-su. Niste lingai cu ifose. Aschia, nu putea sa sara departe.

  13. Raspunsul la intrebare e simplu. Asta e pozitia Romaniei. Junkers, timermmans et comp, sunt niste ticalosi. Va place, nu va place nu cred ca are nici cea mai mica importanta pentru noi.

  14. Toata institutiile din Romania este plina de aceste specimene de lichele!

  15. A fost ultima postare si accesare a publicației. Nu pierdeti nimic, o aveti pe lili.

  16. Partidul comunist pesedist având ca stemă trandafirii cu țepe și România (cel puțin partea din dreapta și josul Carpaților) se află pe drumul părăsirii Uniunii Europene. Îmi place să cred că măcar Transilvania nu va părăsi uniunea. Mai importantă decât rămânerea în Uniunea Europeană este libertatea lui moș Livache, Darius Vâlcov, Hrebenciuc & Company (psd) și alții. Mă rog, dacă decidenții votați democratic de români asta hotărăsc, ce putem face decât să chițăim prin intermediul postărilor online?

  17. Lichele au fost , lichele sunt inca.Ce poti sa comentezi la asemenea atitudine, atenție, a unui parlamentar roman, care cica reprezintă interesele Romaniei …

  18. Foarte interesata campania si prezenta acestei cretze prin tara. Vine sa se bage in seama. Cei care o cunosc,stiu de relatia cu SIE, cu membrul sie Ponta, de „idila” cu Collin Powell,stiu ce-i poate pielea acestei fatuci. E o vorba din popor: pestele de la cap se impute! E valabil si la Bruxelles (UE) si in Romanica! De ce nu te intrebi tu, de ce a crescut „populismul” in toata UE? In loc sa te vaiti ca se discuta despre o posibila iesire a Romaniei din UE de ce nu te intrebi daca nu cumva chiar lipsa de leadership a UE (ratatzii merkel, macron rutte, junker, tindemmans si toata cloaca de la Bruxelels) politicile imbecile promovate, raptul si coruptia pe fatza a acestor leaderi, au generat reactia de respingere fata de UE in toata uniunea? Politica imigrationista scabroasa, modul de organizare si functionare elitist a aparatului UE sunt toate factori care au declansat aceasta miscare de respingere a UE care a culminat cu brexit-ul Si ce ati facut voi cei de Comisie? Ca vina principala e si la voi. Acum, ca Romania preia presedintia UE, ar fi trebuit sa inceapa negocieri pentru reformarea completa a UE, re-negocierea tratatului de la Lisabona si n general transparentizarea si flexibilizarea acestui mastodont cu picioare de lut numit UE. Dragutza UE este azi cea mai mare cacialma trasa populatiilor europene. Doar ca tot mai multi se trezesc. Ti-e frica de asa ceva? ok atunci mai bine apucate sa militezi pentru restructurarea si reformarea din temelii a UE. Din Interior.Fara sa o desfiintam. Asa cum e acum UE e un cadavru umblator! Aici nici macar copchii aia aia de la multinationale nu va mai cred. Tac din gura ca au nevoie de bani dar, in particular, va injura ca la usa cortului! Pe tine si toti ratatii de la Bruxelles, Berlin, Paris samd.

  19. Mare coarda si Corinuta asta : mai vrea o data la parl. UE si nu stie ce sa mai scorneasca pt.asta . Cica toti se iau , de pres. si vice-pres. C.E. , degeaba , fara motiv , dupa mintea ei creata . Dupa mizeriile facute si dupa intratul cu bocancii in politica RO , de acestia doi , eu personal ii trimit la origini , de cate ori ii vad ! Dreptul la opinie n-asa , sau trebuia sa spun M..E , care-i apreciat de pres.-ul nostru ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.