CSM apără pensiile magistraţilor

Membrii CSM au avizat negativ prevederile din proiectul de OUG ce vizează unele măsuri fiscal bugetare, între care și impozitarea pensiilor magistraților. Decizia a fost adoptată în unanimitate.
„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ prevederile ce privesc activitatea autorităţii judecătoreşti din proiectul de Ordonanţă a Guvernului privind reglementarea unor măsuri fiscale-bugetare”, se arată în minuta plenului de vineri.
Într-o reacție transmisă public joi, CSM arata că proiectul legislativ care vizează și pensiile magistraților încalcă jurisprudența constituțională care subliniază că independența justiției include și asigurarea unei pensii de serviciu. CSM a mai spus că nu va „tolera” afectarea statutului magistratului prin aceste măsuri fiscale.
Pensiile speciale vor avea un sistem de impozitare graduală, între 10 și 50%, la cuantumuri diferite, conform unui act normativ pregătit de Guvern, au declarat surse oficiale.
Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate, cele între 2000 și 7.000 de lei vor avea un impozit de 10%, între 7.000 de lei și 10.000 de lei impozitul va fi 30%, iar pentru pensiile speciale care depășesc 10.000 de lei impozitul va fi de 50%. Impozitul va fi aplicat doar pensiilor speciale, nu și celor din contrbuții, au precizat sursele citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

43 de Comentarii

  1. Titlu corect … ”CSM apără Pensiile nesimțite ale magistraților.”

  2. „Plenul CSM a informat Vineri că a avizat NEGATIV prevederile ce privesc activitatea autorităţii judecătoreşti din Proiectul de OUG privind reglementarea unor măsuri fiscale-bugetare.
    CSM sublinia, într-un comunicat transmis joi, că nu va TOLERA(!?) „afectarea statutului magistratului” şi „încălcarea independenţei” prin eliminarea pensiei de serviciu.
    CSM amintea că şi-a exprimat „în mod ferm” poziţia în mai multe rânduri cu privire la imperativul respectării de către puterea legislativă şi puterea executivă a obligaţiei de rang constituţional de a garanta judecătorilor şi procurorilor, la încetarea funcţiei, plata unei pensii al cărei nivel să fie cât mai apropiat posibil de nivelul ultimei remuneraţii, adăugând că statutul magistratului impune acordarea pensiei de serviciu ca o componentă a independenţei Justiţiei, garanţie a statului de drept, Potrivit Art. 1 al. 3 din Constitutie.
    Potrivit CSM, Proiectul de act normativ privind taxarea pensiilor care NU se bazează pe Contributivitate încalcă jurisprudenţa constantă a instanţei constituţionale ce a stabilit fără echivoc că independenţa Justiţiei, ca garanţie constituţională, include securitatea financiară a magistraţilor, care presupune şi Asigurarea unei garanţii sociale, cum e pensia de serviciu.”
    https://www.stiripesurse.ro/csm-avizeaza-negativ-supraimpozitarea-pensiilor-speciale-i-acuza-guvernul-

    CSMule, dar Romanii aia obisnuiti, care MUNCESC 35 de ani(barbatii) si PESTE 30 de ani(femeile!)NU au nevoie de „asigurarea unei garantii sociale” cand ei Primesc o Pensie MEDIE de 1118 Lei, azi?!
    Javre ordinare!

    „Cea mai mare Pensie de serviciu plătită de Casa Națională de Pensii Publice DEPASESTE 15.000 Euro, si e de 73.890 lei brut și aparține unui fost procuror comunist și fost comandant al Penitenciarului Colibași”
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/cea-mai-mare-pensie-din-romania-depaseste-15-000-de-euro-

  3. Nu inteleg,aia in CSM isi dau singuri,ei intre ei,deciziile de pensionare, calculate pe contributivitate,sau pe ochi frumosi?
    Cine da salariul pentru magistrat ,cine da pensia pentru magistrat ,ala face legea si acela e STATUL ROMAN!O lege poate fi schimbata cu alta lege,nu e scris in Constitutie :”pensii speciale pentru casta magistratilor”!

  4. Magistratii au salarii enorme si multiple gratuitati. Deci niste pensii procentuale (sa zicem 70%) bazate pe media salariilor ultimilor zece ani ar fi absolut rezonabile. S-ar mai putea adauga un bonus de magistrat tot procentual (sa zicem 10-15%) aplicat la pensia rezultata si cam atat. Asta este valabil pentru toate pensiile necontibutive, cum ar fi cele ale militarilor. De acord cu faptul ca daca ar fi facut afaceri ar fi castigat prezumtiv mai bine. Dar nimeni nu a obligat magistratii sa devina magistrati in loc sa devina antreprenori. A fost alegerea lor, la fel cum fiecare meserie abordata de omul de rand a fost alegerea sa. Daca s-a facut cineva medic si nu antreprenor, nu vad de ce ar trebui recompensat medicul cu o pensie speciala? Sau parlamentarii la fel. Toti luam decizii in materie de meseria pe care o urmam, asa ca nu vad de ce trebuie comparate o situatie ipotetica cu una reala. Altfel, fiecare ar trebui sa cerem pensii speciale pornind de la ideea ca adaca am fi fost antreprenori am fi fost acum bogati. Este o idee cretina sa acorzi magistratilor recompense pentru situatii ipotetice ratate. Daca nu le place sa fie magistrati, sa se faca antreprenori si sa se imbogateasca (sau saraceasca), nu-i opreste nimeni. Omul care munceste si cotizeaza la buget nu are si datoria de a recompensa frustrarile unor indivizi lipsiti de talent care au ales sa fie functionari si nu intreprinzatori.

  5. @Smarandache:esti mare domn cu magistratii!Tu ai auzit de contributivitate ?
    În sistemul public de pensii, cuantumul pensiei pentru limită de vârstă este calculat pe baza stagiului de cotizare realizat pe parcursul activității profesionale a solicitantului, a nivelului veniturilor care au constituit baza de calcul pentru contribuțiile de asigurări sociale, precum și a valorii punctului de pensie Calculul pensiei se bazează pe un sistem de puncte, calculate lunar prin împărțirea câștigului salarial brut sau a venitului asigurat al solicitantului la câștigul salarial mediu brut realizat la nivel național, comunicat de către Institutul Național de Statistică pentru fiecare lună!
    Nu le mai da idei aiurea!Democratia si echitatea sociala a tarilor nordice,cele mai avansate in domeniu arata ca importanta sociala a unui magistrat este egala cu a unui profesor,a unui medic si a oricarui alt cineva care presteaza o activitate utila societatii!

  6. @Albert Zweistein
    Da domnule am auzit de contributivitate si sunt chiar beneficiar al unei mici pemsii, departe de contributii care au fost periate dupa cum le-a convenit impotiva evidentelor din documente. Dar daca tot se considera ca anumite categorii precum militarii si magistratii nu fac parte dintre cei care contribuie la fondul de pensii ale statului, macar pensiile sa le fie limitate in functie de salarii. Pensiile speciale sunt un furt de la contribuabili,asta sa fie clar! Parlamentarii care distrug totul cu legi tampite, chiulesc si isi faca propriile afaceri cu statul in timpul programului de lucru au pretentia si la rasplata sub forma unor pensii speciale, cand de fapt ei ar trebui sa plateasca daune statului pentru activitatea lor distructiva.

  7. Uitati-va ce debiteaza o escroaca de la CSM:
    „Judecătoarea CSM Gabriela Baltag s-a lansat într-un atac dur la adresa Guvernului, care vrea să impoziteze pensiile speciale, de care beneficiază și magistrații, ea susținând că Proiectul de OUG în acest sens depășește orice închipuire posibilă.
    Ea s-a întrebat retoric „dacă e corect ca astfel de proceduri de modificare a unor statute profesionale să intervină în procedura de urgență și dacă e corect să te urci pe Destinele pensionarilor și să-ți construiești probabil un bazin electoral. Am văzut că în spațiul public se vorbește foarte mult despre o restabilire a unei dreptăți sociale, despre MORALITATE și mă întreb dacă e corect ca astfel de proceduri, procedee, de modificare a unor statute profesionale să intervină în procedură de urgență și dacă e corect să te urci pe destinele Pensionarilor și să-ți construiești probabil un bazin electoral. Mă întreb și eu dacă asta e moralitate, în condițiile în care au fost câteva Acte normative generoase în ultima lună, de Amnistii fiscale de tot felul și Declarații OFICIALE că țara e foarte bine dpdv Economic și că suntem printre primii prin UE la creșterea economică”, a spus.

    Dna Baltag, de la PSD-A3, NU vorbeste evident decat despre „destinele Pensionarilor” Magistrati, aia cu Pensii uriase, FARA Contributivitate!
    De Pensionarii cu Contributivitate NU pomeneste, amaratii sa supravietuiasca cum pot!

  8. @Deci, apreciați că pensionarilor din magistratură ar trebui să li se acorde la pensionare o vacă sau 10 oi cu care să își rounjească veniturile pe care le solicită peste nivelul celor stabilite de guvern, ?

  9. aia de la VENETIA SI AIA GRECO CE ZICE???PENSIA MAGISTRAULUI DIN ROMANIA E CEL MAI MARE DIN ue????si pensia MAGITRATULUI ESTE MAI MARE DECAT SALARIU PE CARE LA AVUT????BA GRECO SI TU VENETIA CE SA ESTE AICI????

  10. @Cum totuși să îi ții pe unii care cer bani atunci când nu sunt bani, pe funcții și pe pensiii de magistrați, fiind evident că ăștia nu înțeleg nici că banii care nu există nu ar putea fi distribuiți, ? Adică sunteți convinși că ăștia au abilitățile strict necesare pentru a fi magistrați, ?

    • Daca n-aveti bani puneti osul la treaba si platiti pensiile speciale, ca de aia sunteti sclavi! Pai nu? Parazitii din parlament si guvern trebuiesc platiti si rasplatiti pentru dezastrul pe care-l produc clipa de clipa.

  11. Niste nesimtiti,pacat ca nu le-au taiat total pensiile si calculate asa
    cum se procedeaza pentru tot romanul,dupa contributivitate.Dupa ce ca sunt
    cea mai corupta tagma din Romania,dupa lefuri uriase le mai dai si pensii
    moca,o adevarata sfidare la adresa oamenilor obisnuiti.

  12. @ginju: Sa zica Politicienii, ei au FACUT acetse Legi, si in favoarea Magistratilor si in favoarea lor si in Favoarea Functionarilor de la Parlamentul Roamniei!
    Stiti ca Soferii, Femeile de serviciu, Contabilii care Lucreaza ca Functionari(ei NU sunt Alesi, ca parlamentarii!) au pensii SPECIALE, de la Fl. Iordache!
    „Femeile de serviciu și șoferii din Parlament au pensii speciale, DUBLE față de Medici!
    De pensiile speciale nu beneficiază doar magistrații sau politicienii, ci și femeile de serviciu sau șoferii care au lucrat la Parlamentul României.

    Printre alte acte modificate în momentul reintroducerii pensiilor speciale s-a numărat și Legea nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, care îi viza pe consilierii și experții din cabinetele aleșilor.

    Alineatul 5 de la Art. 93 conține însă o Prevedere care depășește mulțimea celor cu statut de funcționar public parlamentar:
    “De prevederile art. 41, art. 43 și ale art. 73-75 (referitoare la pensiile funcționarilor publici parlamentari – n. red.) beneficiază și personalul prevăzut la art. 5 alin. (4).”

    Personalul de la alin 4, art 5, care NU au statut de funcționari publici parlamentari, însă beneficiază de astfel de pensii speciale, sunt, conform Legii de mai sus:
    “personalul din structurile Parlamentului care desfășoară activități administrative, de gospodărire, investiții, întreținere-reparații și de deservire, pentru care încadrarea în muncă se face prin contract individual de muncă, potrivit Codului muncii.”

    Așa se face că TOTI Angajații din Casa Poporului au dobândit statut de cetățean special și beneficiază de condiții de pensionare similare celor primite de magistrați: o Pensie reprezentând 80% din media Veniturilor BRUTE realizate în ultimele 12 luni de activitate!
    https://www.observatorulph.ro/social/83297-femeile-de-serviciu-si-soferii-din-parlament-au-pensii-speciale-duble-fata-de-medici

  13. Fiecare leu incasat peste stagiul de contributivitate de un roman , este furat din buzunarul altui roman ! Pensiile speciale sunt o hotie , sunt nelegale , discriminatorii , neconstitutionale ! O mare si periculoasa sfidare la adresa poporului roman ! P S -Iar magistratilor din CSM , lacomia de bani le-a incesosat mintile !

  14. Cata nerusinare.Vor avea voie sa vorbeasca despre pensiile si salariile nesimtite cum spunea boc,doar dupa ce vor face CURATENIE GENERALA IN SECTORUL PE CARE IL COORDONEAZA SI RITOS,ATACA PE CEI CARE II CRITICA PENTRU URIASELE ABUZURI,INCALCARILE FLAGRATE ALE CELOR MAI ELEMENTARE DREPTURI ALE ROMANILOR SARACI,FLAMANZI,UMILITI SI BATJOCORITI DE SISTEMUL PE CARE EI IL CONDUC.VOR AVEA DREPTUL SA VORBEASCA SI SA AVIZEZE NEGATIV,NUMAI DUPA CE INCOMPETENTA CRASA SI LIPSA DE PROFESIONALISM AL CELOR PE CARE II APARA VA DISPAREA.VOR AVEA DREPTUL LA CUVANT,PENTRU A-SI APARA PRIVILEGIILE NESIMTITE,NUMAI DUPA CE VOR ELIMINA DIN SISTEM PE TOTI MEMBRII POLITIEI POLITICE,CEI CE SAVARSESC ABUZURI,INCALCA FLAGRANT LEGILE SI CONSTITUTIA,PE CARE AR TREBUI SA LE APLICE IN LITERA SI SPIRITUL LOR,NU SA SE TRANSFORME IN LEGIUITORI.VOR PUTEA VORBI,DUPA ELIMINAREA DIN SISTEM AU TUTUROR ACTIVISTILOR POLITICI,GREVISTI SI PROTESTATARI,CARE SE OPUN ADOPTARII LEGII RASPUNDERII MATERIALE SI PENALE A CELOR CARE INCALCA FLAGRANT LEGILE SI ADOPTA SENTINTE LA COMANDA POLITICA.POT SA VORBEASCA,DOAR ATUNCI CAND VOR MODIFICA TOATE REGULAMENTELE INTERNE ALE INSTITUTIILOR DIN MAGISTRATURA SI ELABORAREA UNORA NOI IN CONCORDANTA CU LEGILE IN VIGOARE,NU ADUCAND MODIFICARI LA LEGE.DECI,CAND VPR AVEA CURAJUL SI NU LE VA FI FRICA SA FACA CURATENIE GENERALA IN SISTEMUL DE JUSTITIE.

  15. @Apreciați că ar trebui stabilita un standard, un nivel, ca o parte importantă din veniturile salariale și pensiile pentru magistrați să se plătească din ceea ce se încasează ca venituri bugetare din activitatea procurorilor și a instanțelor, ? Remarcați și că magistrații ar putea beneficia și de activitatea ANABI, pentru a-și realiza veniturile pentru salarii și pensii și pentru a asigura funcționarea ANABI și a parchetelor și instanțelor ?

  16. Apreciați că veniturile de la ANABI ar trebui să contribuie și la finanțatea funcționării și altor instituții care sprijină parchetele și instanțele în activitatea lor, ?

  17. Asa baieti de parca independenta magistatilor este functie de cati bani primesc pe card si nicidecum de dreptul roman invatat pe bancile facultatii. Ce are sula cu prefectura? Toti magistratii sunt platiti la fel mai mult sau mai putin in functie de cati bani are poporul la dispozitie si care hotaraste prin guvern cu cat sa va remunereze. Nu va convine, plecati odata dracului din sistem si nu mai omorati copii prin incompetenta, inactiune si afaceri criminale cu criminalii!

  18. Cica guvernul afecteaza pensiile de serviciu? Huuo mafiotilor care sunteti mana in mana cu criminalii de copii! Guvernul afecteaza nivelul pensiei de serviciu! Nici 2 lei nu trebuie sa luati pentru complicitate la vanzarea averii poporului din 1990 pana in prezent si pentru complicitate cu toti criminalii din Romania!

  19. Declaratii de o penibilitate maxima:adicaconstiinta si integritatea morala a magistratilor trece direct prin burta si cont bancar!Desi au niste salarii care le-ar produce o pensie onorabila pentru novelul de cheltuieli din Romania,magistratii care ies la pensie isi mai inghesuie venituri suplimentare care intra la cuantumul pensie de ajung ca peste 70% din ea sa fie sustinuta din bugetul nostru al contribuabillor!Si mai apara si cu dintii si cu tupeu un sistem complect injust fata de marea majoritate a populatiei!In plus se dovedeste ca salariile si pensiile mari nu prea ii feresc de ispite,magistratii fiind „clientii” justiei cam la acelasi nivel ca politicienii!Pe total,rusinos!

  20. Cand Parlamentul a APROBAT Legea Recursului compensatoriu, CSM a TACUT Complice, maia les dna Baltag:
    „DOCUMENTUL GROAZEI: 37 de criminali și 39 de violatori, eliberați pe recursul compensatoriu au RECIDIVAT.
    Încep să se vadă adevăratele efecte ale Legii recursului compensatoriu, care a scos din pușcării oameni extrem de periculoși.
    Conform unui document oficial al Administrației Naționale a Penitenciarelor, pe Recursul compensatoriu au fost eliberați din pușcărie 18.849 de infractori.

    Dintre aceștia, 1299 au RECIDIVAT RAPID după eliberare.
    Drama cea mare vine când ne uităm pe statistica celor eliberați: 37 de criminali și 39 de violatori au recidivat.

    Practic, statul român a dat liber unor infractori periculoși care au ucis 37 de oameni și au violat 39 de femei.

    Acestora li se adaugă proxeneții, oamenii extrem de violenți și hoții (peste 500 de tâlhari au recidivat la scurt timp după eliberare).

    Statistica a fost transmisă la solicitarea deputatului PNL, Florin Roman și transmisă către Parlament sub semnătura ministrului Justiției, Ana Birchall, prin intermediul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul.”
    https://www.stiripesurse.ro/documentul-groazei-37-de-criminali-i-39-de-violatori-elibera-i-pe-recursul-compensatoriu-au-recidivat_1372069.html

    Unde-a fost CSMul?!
    Cine RASPUNDE?!

  21. Clanul judecatorilor,clanul procurorilor,clanul avocatilor,clanul notarilor,clanul politistilor,clanul politicienilor,clanuri peste clanuri mana in mana cu interlopii din tara si din afara.Toti luati spagi,nimeni nu patrunde in lumea voastra prin meritocratie si la voi tot PCR ul si mita grasa primeaza.Familii intregi in toate clanurile si toate traiti din sudoarea cetateanului , voi sunteti parazitii care nu l favorizeaza niciodata!
    Totul este manjit de sus pana jos! Din cauza voastra suntem tara de risc!

  22. madam lilli,CUM POTI VORBI CU NERUSINARE DE ELIBERAREA DE CATRE STAT A VIOLATORILOR SI CRIMINALILOR.Pe cine vrei sa prostesti?!!Nu sunt jurist,DAR NICI PROST NU SUNT.stiu ca LEGEA PE CARE O INVOCI INCERCAND SA DAI VINA PE LEGIUITOR,SPUNE CA „POT FI ELIBERATI CONDITIONAT,IAR CEI CARE APROBA SUNT COMISIILE DIN PENITENCIARE CONDUSE DE PROCURORI SI INSTANTELE CARE JUDECA APROBARILE LOR.PENTRU CA IL SUSTII PE AUTODECLARATUL SUCCESOR NAZIST, DOBANDITORUL DE CASE CU ACTE FALSE SI PRIN EVAZIUNE FISCALA SI PARTICIPANTUL LA TRAFICUL DE COPII,IN CALITATE DE SOFER AL SOTIEI-TRADUCATOR-SI DIN CALITATEA DE PRIMAR,LA VANZAREA DE COPII AI ROMANILOR,CEL CARE A AVUT 49 DE DOSARE,FACI PARTE DIN CEI CARE LAUDA INCOMPETENTA SI LIPSA DE PROFESIONALISM IN JUSTITIE,ABUZURILE SI POLITIA POLITICA DIN MAGISTRATURA,INCALCAREA FLAGRANTA A CELOR MAI ELEMENTARE DREPTURI ALE OMULUI DE CATRE MAGISTRATI-PROCURORI SI JUDECATORI-A LEGILOR SI CONSTITUTIEI ROMANIEI.M-AM SATURAT SA NE PROSTITI IN CONTINUARE,UMILIND SI BATANDU-VA JOC DE ADVERSARII POLITICI AI CELOR PE CARE II SUSTINETI CU SCOPUL FINAL,DISTRUGEREA ROMANIEI SI DISPARITIA POPORULUI ROMAN.CAT VOM MAI SUPORTA OARE ACESTE MANIPULARI,UMILINTE SI BATJOCURA.Nu sunt angajat politic,dar astepam o initiativa civica,cinstita,corecta,formata din oameni cu dragoste de neam si tara,pentru a incepe batalia pentru recucerirea pamantului si averile romanilor si sa ne recladim din temelii TARA.

  23. @AndreiV : Aveti perfecta Dreptate: Comisiile din penitenciare le dau drumul Infractorilor de tot felul, pe BAZA Legii Recursului compensatoriu!
    TOTI infractorii care se INCADREAZA la Conditiile SPECIFICATE de Legea Recursului compensatoriu IES din puscarie!
    NU dupa cum VREA sau NU Comisia!
    A-propos, dupa asemenea aberatie, va sfatuiesc sa NU mai postati, habar NU aveti ce scrieti!
    HABAR nu aveti ce e aia LEGE, tipic PSD!

    Stiti cat au urlat Sindicalistii din Penitenciare IMPOTRIVA aceste Legi!?
    Legea asta PRIMEAZA, orice Infractor o cunoaste pe de rost!

    „Liderul Federației Sindicatelor din Penitenciare, Sorin Dumitrașcu, AVERTIZEAZA, într-o Declarație pentru G4Media.ro, că Numărul deținuților va crește în următorii 3 ani cu până la 5.000 mai MULT față de NORMAL în urma Legii recursului compensatoriu, adoptată de majoritatea PSD-ALDE-UDMR, care prevede punerea mai devreme în libertate a infractorilor din cauza condițiilor necorespunzătoare din închisori.

    ”Estimăm că peste 3 ani sistemul penitenciar va avea cu 3–5 mii de deținuți MAI MULT decât a avut în octombrie 2017. Promoția Toader se va adăuga la acea dinamică normală de intrări-ieșiri din închisori”.

    El subliniază că se așteaptă ca din cei peste 13.000 deținuți eliberați în perioada octombrie 2017-noiembrie 2018(dintre care 10.880 în BAZA Legii recursului compensatoriu), APROXIMATIV 10.000 să se INTOARCA în Inchisori ”pe măsură ce vor comite NOI infracțiuni, vor fi prinși și condamnați”.
    El spune că aceste cifre se bazează pe o Rată a recidivei de aproximativ 65%–70%.”
    https://www.g4media.ro/semnal-de-alarma-tras-de-sindicalistii-din-penitenciare-numarul-detinutilor-

  24. CSM este un sindicat?? Credeam ca legea nu prevede si imixtiunea in actul de guvernare. Poate n-am citit bine? Sora mea, medic primar, a iesit la pensie dupa 42 de ani de munca si are 1200 de lei pe luna. A purtat raspunderea pentru fiecare suflet care i-a trecut prin saloane sau cabinet. Magistratii au salarii foarte mari, nu raspund pentru nicio eroare din neglijenta, nestiinta sau cu rea intentie si in plus mai au si pensii suplimentare.

  25. @florin vlad florescu: Asa sunt Pensiile Publice pentru Medicii si Inginerii care NU au avut Functii de conducere: bataie de joc!
    La stagiu complet de cotizare, e bataie de joc pentru un Medic la Pensie!
    Un Primar analfabet PSDist are o Pensie Speciala MUUULT mai mare decat a unui Medic, cadou de la PSD!
    Pana si Functionarii din Parlamentul Romaniei(Angajati cu Contract de munca, NU alesi ca parlamentarii, cum sunt soferii, contabilii sau femeile de serviciu!) au Pensii SPECIALE DUBLE fata de Medici, cadou de la PSD!
    https://www.observatorulph.ro/social/83297-femeile-de-serviciu-si-soferii-din-parlament-au-pensii-speciale-duble-fata-de-medici
    Dar PSD nu are nevoie de medici, Sanatatea e bataia de joc a PSDului, de 30 de ANI!
    PSD are nevoie de Procurori si Magistrati sa nu-i trimita la puscarie si de primarii analfabeti care aduc Voturi!!!
    Rusine!

  26. @florin vlad florescu: „Pensiile speciale ale femeilor de serviciu și șoferilor de la Parlament.
    Deși atât de hulite, s-au găsit până acum suficienți bani pentru plata remunerațiilor unor categorii privilegiate.
    Însă cel mai surprinzător e că, printr-o serie de șmecherii introduse în Legea 7/2006, privind statutul funcționarului parlamentar, înalților demnitari, foștilor magistrați, Legea 215 și Legea 130, parlamentarilor li s-au alăturat și șoferii și femeile de serviciu care deservesc structurile statului.

    Mai exact, de pensii speciale nu vor beneficia doar consilierii și experții aleșilor, ci și cei care lucrează în structurile administrative.
    Potrivit Legii, functionarii parlamentari au dreptul la o Pensie de SERVICIU „în cuantum de 80% dinBbaza de calcul reprezentată de Media Veniturilor BRUTE realizate în ultimele 12 luni înainte de data pensionării“.
    Această formă de remunerație după retragerea din activitate poate fi acordată FUNCTIONARILOR din Parlament cu un stagiu de cotizare de 30 de ani, din care cel puțin 14 ani în structurile Legislativului.

    Pentru fiecare an ce depășește vechimea de 14 ani în Parlament se ADAUGA la cuantumul pensiei câte 1%. Pe lângă aceste „reparații“ financiare făcute cadou consilierilor și experților parlamentari, în Lege a fost statuat ca și personalul de „gospodărire, investiții, întreținere-reparații și de deservire“ sau ghizii din Palatul Parlamentului să primească Pensie specială.
    Fostul președinte al Camerei Deputaților V. Zgonea a fost cel care a început seria pomenilor cu femeile de serviciu și șoferii din subordinea sa.
    Grație lui „Zgonea cel Bun“, Salariile Personalului administrativ au ajuns să fie încadrate între 1.800 și 3.000 lei/lună, cu Mult PESTE ale Medicilor și Profesorilor.”
    https://www.cotidianul.ro/pensiile-speciale-ale-femeilor-de-serviciu-si-soferilor-de-la-parlament/

  27. Bai astia din CSM(Consiliul Sindical al Milogilor),CCR-ul prin mai multe decizii și motivări arata”Curtea, prin Decizia nr. 652 din 30 octombrie 2018, nr. 114 din 13 februarie 2019, paragraful 19, a amintit cele statuate în jurisprudența sa, așa cum este Decizia nr. 450 din 30 mai 2006, potrivit cărora dreptul la pensie este un drept fundamental, consacrat de art. 47 alin. (2) din Constituție, dar se exercită în condițiile prevăzute de lege. Astfel, legiuitorul este liber să stabilească în ce condiții și pe baza căror criterii se acordă pensia, baza de calcul și cuantumul acesteia, în raport cu situația concretă a fiecărui titular al dreptului. Nici Constituția și nici vreun instrument juridic internațional nu prevăd cuantumul pensiei de care trebuie să beneficieze diferite categorii de persoane. Acesta se stabilește prin legislația națională. Astfel, legiuitorul poate să prevadă și o limită minimă a cuantumului pensiei, precum și plafonul maxim al acesteia.”Beeei, ia băgați la cap ce va spun:Partea necontributiva din pensie e la mâna lu’Orlando dacă are și vrea , va dă ,dacă nu ,va da *uie.Puteți sa stați voi si-n *ur si-n cap,tot degeaba!Puneți dreacu’ mână și citiți!

  28. Ei isi apara pensiile ,asa si-au dat si hotarari de acordare sporuri.
    Cunosc o familie de judecatori , care au luat intr-un an, 7 milioane lei ( 7 miliarde vechi).De au fost platite aceste sporuri de la noi, fraierii.
    Cati ingineri, cu facultati pe bune , au luat asemenea sume? Si-au facut lege speciala , statutul judecatorilor, ca sa-si obtina acesti bani!Puteau sa fie incadrati la salariul de baza a unui functionar cu studii superiorae, la care li se adaugau sporuri de stres, ore suplimentare. Va dati seama, ca tupeul si de ce nu, nesimtirea sunt mari!DE ce ? Pentru cAa isis permit!Judecatori facuti pe bani , in vagaune , invatand teste grila si asa mai departe.Uitati-va pe CV si vedeti unde au terminat, nu-ti vine sa crezi!

  29. @despre noi: TOATE Pensiile Speciale sunt acordate pe baza de LEGI APROBATE in Parlament, deci sunt Cadouri de la Politicieni!
    Fara exceptie!
    POLITICIENII au dat Pensii speciale in stanga si-n dreapta, celor de care au NEVOIE!
    Uitati-va la Beneficiile uriase ale Avocatului poporului, Anul trecut PSD a PROPUS ca Avocatul Poporului(al Poporului PSDist!) sa aiba Nivel de Judecator la CCR, drept care au propus o LEGE care urma sa-i acorde Avocatului poporului o Pensie SPECIALA de 36.000 Lei/Luna, ca a unui Judecator de la CCR!
    Legea a fost atacata la CCR de Johannis, iar CCR a DECIS: Legea e NECONSTITUTIONALA!
    De ce ii ardea pe cei din PSDragnea sa-i DEA Avocatului poporului Victor Ciorbea asa Pensie SPECIALA?
    pentru ca Ciorbea s-a dovedit cea mai buna sluga, cand PSD a avut NEVOIE!
    Asa sunt DATE de Politicieni(Parlamentul Romaniei) TOATE Pensiile Speciale: inclusiv alea URIASE ale Parlamentarilor, Primarilor si Sefilor de Consilii Judetene, ultimii din 2019!

    https://www.stirilekanald.ro/fata-lui-victor-ciorbea-are-un-apartament-de-lux-in-manhattan-locuinta-este-evaluata-la-750000-de-dolari-dar-oana-o-inchiriaza-pentru-4350-de-dolari-pe-luna-16627977

    https://www.stirilekanald.ro/victor-ciorbea-nu-si-a-platit-darile-catre-stat-avocatul-poporului-si-sotia-sa-se-afla-pe-lista-datornicilor-cu-peste-140-000-de-euro-cum-a-reusit-sa-stranga-o-restanta-atat-de-mare-17391876

  30. Ăștia s-au transformat în „ciorditori bugetari”, din ceea ce nu este lor să li se dea mai mult, ?

  31. Dar cetateanul,domnilor,cetateanul are dreptul la independenta? Ah,nu? Atunci bine,nici voi nu aveti dreptul asta!
    Doar suntem egali in drepturi si in fata legii…
    Luati va de mana cu politicienii si plecati acasa!

  32. Trebuie sa vina la guvernare si sunt sigur de aceasta cind pensile speciale trebuie si vor fi considerate ca o hotie si o forma se subminare a Romaniei si toti acesti beneficiari sa le returneze cu dobinda de 15-20%!

  33. De acord fara pensii speciale. Insa nici salarii nejustificat exagerate magistratilor. Nu inteleg dc e o categorie ultra speciala fata de medici sau ingineri? Abia dp `89 le crescu remunerarea de-a dreptul belicos. Nu e asa ca nu mai e ca ei nimeni? Eu cui ar vrea le-as da drept sa poata insusi legal cateva procente din ce ar recupera ca prejudicii aduse statului, unor agenti economici, dar nu ca baza de contributivitate, ci ca suma separata, insa salariile le-as diminua. Peste as legiui sa fie trasi realmente la raspundere si e salutara infiintarea de actualul partid aflat la guvernare a acelei institutii de control in randul unora, ar trebui extinsa sa fie dosar dp dosar trasi la raspundere fiecare de oriunde, ca e judecator, ca e procuror, pus sa achite cheltuielile efectuate de stat pe spete neconcludente,nefondate; ordine intr-un cuvant.

  34. @florin vlad florescu

    uite ce face *ciuma rosie* ataca independenta justitiei, statul de drept, statutul magistratului, asta este o mare magarie a ciumei rosii..

    toti astia care acum in guvern pun de impozitarea pensiilor speciale trebuie deferiti justitiei,

    dupa ce au scos la iveala protocoalele dna-sri, *ciuma rosie* ataca din nou!

    cum adica presedintele, usr-ul, pnl-ul, pmp-ul, lupta pentru independenta justitiei, pentru stat de drept, pentru respectarea statutului magistratilor si vine *ciuma rosie*, aia pe care dumneata o combateai cu aplomb si voinicie sa faca praf marile reusite ale zilelor noastre…

    cand citesc ce ai scris, nu-mi vine sa cred..

  35. @Smarandache

    *ciuma rosie* ataca din nou statul de drept, dupa ce au dezvaluit protocoalele dna-sri, acum se iau de pensiile din institutiile de coercitie ale statului…

    trebuie sa iesi in strada de 10 august si sa aperi drepturile magistratilor, militarilor, politistilor, sereistilor, jandarmilor, a tuturor celor care au pensii speciale pentru ca prin impozitarea lor se ataca independenta justitiei, a statului de drept, a statutului magistratilor…

    sunt surprinsa de ce ai scris….sa nu te recunosc…ai abandonat lupta cu *ciuma rosie*? pai pentru ce te-ai dus la alegerile europarlamentare si ai votat la referendum, nu sa dai o lovitura ciumei rosii care vroia sa impoziteze si multinationalele ?

    tov. Smarandache, nu te lasa, lupta pana la capat pentru drepturile magistratilor, cu cat mananca ei mai mult si mai bine, cu atat stomacul dumitale va fi mai plin!

  36. Lasati in pace pensiile magistratilor de 20.000-74.000 lei,ca afectati independenta justitiei…Taiati de l pensiile militare,de 3.500 lei,asa cum ati facut si cu plafonarea si inghetarea,care v-a reusit si ati aplicat-o unei singure categorii de pensii din Romania,doar in cazul pensiilor militare,in timp ce,celelalte pensii s-au dublat intr-un an de zile…asadar taiati de unde ati mai taiat,ca din alta parte oricum nu reusiti,sau nu vreti…

  37. Avand in vedere ca sistemul de salarizare in Romania este PIRAMIDAL si ca seful statului are indicele cel mai ridicat, ar fi normal ca nici un bugetar sa nu poata avea un salariu mai mare ca acesta. In practica insa te apuca plansul!. Pe cale de consecinta ar trebui impozitate toate salariile bugetarilor si a celor platiti din fonduri publice, care depasesc salariul presedintelui tarii, cu 95%!!. La fel si in domeniul pensiilor. Orice pensie care depaseste indemnizatia de pensionare a unui fost presedinte sa fie impozitata cu 95%. Aceste masuri sa fie adoptate doar pentru sistemul public. Mi se pare logoc si corect!.

  38. @DANTE

    Dragnea se opune din rasputeri acestei idei!

    si in cazul de la Caracal, tot Dragnea este de vina!

    trebuie pe 10 august sa iesim in strada si sa sustinem cu totii independenta justitiei, impotriva legilor justiei, impotriva sectiei de investigare a magistratilor si pentru pensii speciale!

    si sa strigam crestinestele lozinci din ianuarie 2017 *NU gratierii si amnistiei!* ,* Nu aveti loc in inchisoare inchisoare/ Facem gratis proiectare ( studentii de la arhitectura)!*

  39. Pensiile speciale ale magistratilor au fost introduse prin Legea nr.303/2004 si mentinute de toate partidele (PDL+PNL: 2004-2012; PSD: 2013-2015; Ciolos cu prosteala lui de clica: 2015-2016; PSD: 2016-prezent) pentru ca magistratii fac parte din reteaua de interlopi intretinuta de toate partidele.

    Am intervenit pentru ca nu suport manipularea ieftina (PSD care…ciuma si nu-stiu-cine care-i muma!) promovata de cativa de pe aici. Toti (partide), fara execeptie, sunt constituiti in formatiuni-ciuma, capi ai retelelor interlope.

    Ma indoiesc ca protestantii din 10 august au destul discernamant sa se uite spre adevaratii capi ai mafiei (procurori – parchete, DIICOT, DNA – si judecatori) si sa indrepte protestul spre destructurarea acestei retele mafiote.

  40. @Silvia,

    eu am gasit asta, la legea amintita,

    Art. 82. – Modificări (1), Puneri în aplicare (2), Respingeri de neconstituționalitate (3), Jurisprudență relevantă (3), Referințe în jurisprudență (77), Reviste (6)

    (1) Judecătorii și procurorii cu o vechime de cel puțin 25 de ani în magistratură beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării.

    aici e vorba de pensie de serviciu, nu de pensie speciala…

    este acelasi lucru cu pensiile speciale?

    nu ma pricep, simpla curiozitate

    multumesc,

  41. @Silvia

    cand vorbim de pensii speciale ii avem in vedere si pe politisti,sereisti, *jandarmeristi*, *militaristi*, nu?

    ce lege le da acest drept acestora?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.