Primii cu care s-a întâlnit Ciolacu la Bruxelles

Premierul Marcel Ciolacu a discutat joi la Bruxelles cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi.

„Am discutat astăzi cu domnul Paolo Gentiloni, comisar pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu doamna Adina Vălean, comisar european pentru Transport, despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern şi despre perspectivele economice ale României. Doamna Vălean a reconfirmat reuşita fără precedent a României în materie de absorbţie de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluţii pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale ţării noastre”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Premierul a adăugat că a căzut de acord cu Paolo Gentiloni că este esenţial ca România să continue traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar.

„Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât şi progresele recunoscute de Comisie în privinţa noii legi a pensiilor. Mai mult, am discutat în detaliu viziunea economică a Guvernului României şi am reafirmat dorinţa noastră fermă de a proteja veniturile românilor în acest context global şi regional dificil. Este clar că România are în Comisia Europeană un partener cu care poate să construiască credibil, folosind toţi banii europeni disponibili”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Spunet-ii la Uniunea Europeana ca pana pe 15 noiembrie 2023 . Nu dau drumul la 1 calorifer ! Ca Iarna este ca Toamna iar dupa 1 ianuarie 2024 sa plătesc Caldura . Decât 60 de lei pentru luna Noiembrie 2023 !

  2. Si probabil c-au discutat… de l-au durut mâinile pe Ciolacu.

  3. Cu cine s-a întâlnit?…Cu portarul și cu femeia de serviciu!…e clar mergem in direcția normală, adică în picaj negativ…!

  4. Nu stiu daca romanii au opsevat cite asemenea vizite si intilniri au facut politicienii nostrii in tarile occidentale si de fapt ,inafara de plimbarile lor acolo ,sau diverse cumparaturi facute de ei ,pt. tara si pt. romani nici-o schimbare.De fiecare data vin cu traista plina de promisiuni si nimic mai mult pt. Romania.Ce ar fi daca ar exista o lege in care toate deplasarile lor care nu au avut nici-un efect sa fie suportate de acesti domni si doamne plimbareti.

  5. Ciolacu fuge de colo-colo si cind sta la Bucuresti spune minciuni si prostii sau il interzice pe Cristoiu.

  6. Fara IMPADURIRI MASIVE SI IRIGATII URIASE ne ducem dracu ! Nenorocire mare ! In unele parti ale tarii, de ex. Ramnicu Sarat dar si Dolj au aparut crapaturi in sol de 15 cm.grosime si adanci de 60cm. Cataclismul climatic bate la usa.In 40 ani (unii vom mai apuca sa vedem) incepe instalarea desertului si ei se ocupa cu cai verzi pe pereti . Fara IMPADURIRI MASIVE SI IRIGATII URIASE ne ducem dracu ! Toata peninsula balcanica intra treptat in zona desertica. In istorie imperii au disparut datorita secetei . Vezi si descrierea in biblie….

  7. Sunt mandru de acest premier , este singurul care poate sa ne aduca , cu ce,cainii cu covrigi in coada!

  8. Doar un fraier a gasit Ciolacu sa discute si ala gentilon nu la refuzat. A crezut ca il intreaba Ciolacu unde este bufetul. Cocina europeana e constructue globalista evvreiasca sa fure banii tarilor in favoarea evvreilor de pretutindeni.

  9. Foarte corect. S-au taiat padurile Romaniei si au secat raurile in Franta si Italia. Mai curand si Amazonul. La maica mea a secat si fantana. Ii cumparam apa plata cu bidonu de 5 litrii sa se spele.
    Pe Ciolacu nu il intereseaza . El o are doar cu pupat ..urru la straini si bagat Romania in razboaiele evvreilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.