Cu cine se întâlneşte Viorica Dăncilă în SUA

UPDATE Viorica Dăncilă va participa, luni, la un dialog al liderilor pe tema răspunsurilor strategice în combaterea terorismului, la sediul ONU, potrivit programului primei zile a vizitei premierului în SUA, publicat de Guvern.

De la 11.00, ora locală, șeful Executivului va avea o întrevedere cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey, la sediul Misiunii Permanente a României la ONU, informează Guvernul. De la 12.10, Dăncilă se va vedea cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel, tot la sediul Misiunii Permanente a României la ONU.
O întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale se va desfășura începând cu 13.00, ora locală. Premierul va participa la ceremonia de semnare a Acordului de împrumut, destinat „Programului pe bază de rezultate (tip PforR) în sectorul sanitar”, dintre România si Banca Internațională pentru Reconstrucție si Dezvoltare.

Acordul va fi semnat de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și din partea Băncii Mondiale, de Tatiana Proskuryakova, manager de țară pentru România și Ungaria, în regiunea Europa și Asia Centrală a Băncii Mondiale.

La ora 14.00, Viorica Dăncilă va avea o întâlnire cu președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee (AJC), David Harris. Prânzul de lucru este organizat pentru premierul român de American Jewish Committee, la sediul AJC din New York.

Începând cu ora 16.30, șeful Executivului va participa la Dialogul liderilor pe tema răspunsurilor strategice pentru combaterea terorismului, la sediul ONU.

De la 19.00, ora locală, Viorica Dăncilă va fi prezentă la „Gala Dinner” oferită de Arthur Schneier Rabinul Șef al SUA, potrivit sursei citate.

Premierul Viorica Dăncilă a plecat spre SUA cu o cursă de linie, au declarat pentru Mediafax surse politice, liderul de la Palatul Victoria urmând să aibă întâlniri cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, dar și cu reprezentanții unor comunități evreiești.

Din delegația premierului Viorica Dăncilă fac parte ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, ministrul Apărării Gabriel Leș, ministrul Sănătății Sorina Pintea, ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu, dar și consilierul personal, Anton Pisaroglu, potrivit surselor citate.

Surse politice au declarat pentru Mediafax că programul Vioricăi Dăncilă prevede întâlniri cu vicepreședintele Mike Pence, cu secretarul Energiei, Rick Perry, dar și cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey. Deplasarea premierului de la New York la Washington, pentru întâlnirea cu vicepreședintele SUA Mike Pence, ar urma să aibă loc cu trenul.

Întâlnirile cu reprezentanții comunității evreiești încep cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel, apoi Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu David Harris, președintele Consiliul de Administrație al American Jewish Committee, va participa la ”Gala Cină” oferită de Arthur Schneier și liderii Congresului American Evreiesc și ai Congresului Evreiesc Mondial.

Surse politice au declarat pentru Mediafax că Viorica Dăncilă se va mai întâlni și cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, precum și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale.

Premierul ar urma participe și la o reuniune a Camerei de Comerț Româno – Americane (RACC), condusă de Mark Meyer, la conferința ”Oportunități pentru investițiile americane în România”.

Plecarea din New York va avea loc pe 28 septembrie, iar zborul spre București va avea escală la Instanbul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

29 de Comentarii

  1. Este chemata la ordin conform protocolului (parteneriat) semnat de chior.

  2. Este o vizita privata !Se duce sa prezinte colectia de Shtreimel toamna-iarna evreilor din USA,plus o Yarmulka cu pene,inedita,cu Talit-ul pe fund! !Naroada nu a inteles,nu are informatia,ca Bibi al ei e kaput!

  3. Minciuni ordinare, adica plimbarica privata pe BANI PUBLICI!
    NU e vizita oficiala, NU a invitat-o nimeni, a PLATIT Bani grei PSDul ca sa faca Veorica poze!

    Uite: „Camera de Comerţ Americană în România a transmis, duminică, într-un Comunicat de presă remis MEDIAFAX, că NU este implicată în organizarea vizitei premierului V. Dăncilă în SUA. Premierul, ministrul de Externe Ramona Mănescu şi ministrul de Finanţe E. Teodorovici vor participa la un eveniment, pe 27 septembrie, la New York, organizat de o Asociație(privata, NO NAME!) cu un nume asemănător.

    „Pentru a răspunde la întrebările legate de mass-media şi pentru a evita orice potenţial confuzie la nivelul opiniei publice şi al comunităţii de afaceri, AmCham România – Camera americană de comerţ din România – neagă să fie implicată în organizarea vizitei premierului român în SUA şi solicitată în acest sens. AmCham România nu are o relaţie structurală sau de colaborare cu asociaţia cu nume similar, citat în anunţurile privind calendarul de vizite al premierului din SUA. Acelaşi lucru e valabil şi în privinţa vizitelor din SUA ale altor politicieni”, arată Comunicatul de presă remis MEDIAFAX.
    Dăncilă va participa, așa cum a anunțat în exclusivitate Digi24.ro, la o întâlnire cu oamenii de afaceri din New York, organizată de Camera de Comerț Româno-Americană.”

    Adica, vizita e privata, doar pentru o poza de campanie electorala, sa NU mai comenteze Presa ca NU a primit-o nici o cancelarie occidenatala, asa cum s-a intamplat in timpul celor 6 Luni cat Romania a detinut Presedintia Consiliului UE: nici o Cancelarie occidentala NU a vrut sa o primeasca, asa cum e cutuma cand fiecare Premier al Tarii care detine Presedintia Consiliului UE viziteaza principalele cancelarii si dicuta!
    Cu Veorica NU av vrut sa discute nimeni, cu toate eforturile disperate ale lui Melescanu!
    Cred ca intalnirea cu Pence va fi pe hol sau pe strada!!

  4. In Martie 2019 Veorica a mers in vizita in SUA tot la intalniri cu mediul de afaceri si tot la invitatia comunitatilor evreiesi!
    Ati auzit de vreun rezultat al acelei vizite?!
    ZERO!
    Poze doar, era disperat Dragnea ca vin europarlamentarele, in plus Romania detinea Presedintia Consiliului UE iar pe Veorica NU vrea nici o Cancelarie occidentala sa o primeasca, asa ca i-a aranjat Melescanu plimbari prin UAE, Turcia, Kuwait, Muntenegru, iar Catalin dancu a dus-o la intalnirea cu oamenii de afaceri, deci Veorica a facut poze!!
    Asa si acum!
    Asteptati ceva rezultate ale vizitei?!
    ZERO!
    O vedeti discutand despre Economie, Business, cand ea nu a depasit stadiul: „am marit salariile si pensiile”??!!!
    Cred ca si daca ar citi dupa biletele la intalnirile respective, tot s-ar face de ras!!
    Succesuri, Veorico!

  5. Daca se tot duce in America sa intrebe cam ce pedepse se dau pentru trafic de persoane sclavie si crima in America…si sa faca si o poza la scaunul electric sa-l producem si noi on tara.

  6. Și Dragnea a a dus să se pozeze cu Trump și!? E la mititica, familia lui nu are voie in SUA. Și mai ales asta, pe banii cui s a dus?! Nu cumva ai noștri? Și s a dus și degeaba. Cine poate vorbi ceva,orice, cu dancila?! Sa din seriosi.

  7. Eu cred ca si mai important e subiectul „Cu cine NU trebuie sa se intilneasca Viorica Dancila in Statele Unite” … Cum cu cine ? Cu controlorul de pe tren, pe ruta Jew York – Washington pentru ca, desi sint sigur ca din patriotism merge cu clasa a III-a, as putea paria ca n-a luat bilet ! Cine stie, o crede ca poate face blatu’, ca pe personalul Videle-Gara Basarab ! … (ps : si rugam politicos acei „reprezentanți ai unor comunități evreiești” sa n-o oblige sa puna kipa, asa cum fac cu fiecare oaspete, ca doamna de abia a iesit de la coafor !)

  8. @Lili: Weta Ebraica se duce sa ii pupe in tuhas pe cativa ji..asta..evrei americani,niste puturosi,nu fac nimic, dar ea crede ca asta e „politica interplanetara”a Romaniei Dancilate!Daca a fost ultima la carte in liceu,eu sunt vinovat?

  9. Nu va suparati,da tanti Sorina Pintea ce rol are in aceasta vizita?Se apropie sfârșitul mandatului ,si i-a zis Veo:hai fata sa vezi si tu in USA cum arata un spital din alea pe care (trebuia)o sa le facem noi daca ne mai voteaza amaratii aia din oltenia.

  10. Multe comentarii dar nici unul la obiect… Daca Veorica e atat de sigura pe pozitia ei de-si permite sa se duca in excursie inseamna ca opozitia nu va face nici-o motiune de cenzura iar ea va ramane in continuare prim menistra si-si va continua blatul cu Joianis. Sa nu mai zic de faptul ca vizita i-a fost aranjata de cel care inca este-acolo ambasador al Romaniei.

  11. Toata politica externa a PSD se bazeaza pe o profunda idee ANTISEMITA: ca evreii conduc America si deci daca „se pun bine” cu evreii pot sa-si faca de cap pe vecie. Nu numai ca nu e adevarat dar aceasta idee duce si la alianta PSD cu diversi corupti din lume, poate unii dintre ei, evrei.

  12. Dancila il surclaseaza din nou pe turistul national care s-a deplasat cu avion personal peste ocean pentru o sapca. Romanii fac din nou diferenta.

  13. D-le C. N., cam multi securiști p-aicea, unii nici nu prea știu să scrie, dar, mă rog, dacă-i ordin, așa să fie !

  14. Cea mai importanta e insa intilnirea cu primarul orasului Jersey , Istvan Fülop

  15. @lili
    esti special. n-ai grija si nu fii trist, pt noi esti un invingator!

  16. Cate ore o sa faca cu trinul de la NY la Wasinton . Fa sa iti cumperi bilet ca acolo nasii e altfel , e negrii si rai nu ia spaga . FMI ul o fi restructurat cfrul americanilor , ca daca nu a facut-o , Viorica o sa circule in bune conditii , nu ca aicea . Ministru Cucu

  17. „Două din cinci locuri de muncă vor fi afectate de automatizare, avertizează premierul Irlandei.

    2 din 5 locuri de muncă vor fi afectate ”într-un fel sau altul” de automatizare în următoarele 2 Decenii în Irlanda, a spus premierul Leo Varadkar, în deschiderea unui summit digital organizat de Guvernul de la Dublin.
    Irlanda are cea mai importantă Autoritate de protecție a datelor din Europa și pentru marile companii americane de tehnologie, Irlanda e principala bază europeană.
    Digitalizarea va avea un efect perturbator asupra economiei, în special asupra pieței muncii, a spus premierul Varadkar.
    Varadkar are 40 de ani, fiind cel mai tânăr premier din istoria țării. E în funcție din 2017 și are o poveste specială: tatăl său e din India și a venit în Marea Britanie acum 50 de ani.
    La summit-ul organizat de Guvernul irlandez(!) s-au discutat teme precum recunoașterea facială, inteligența artificfală, cyber-security, dezinformare sau protecția datelor.
    La summit au vorbit oficiali de la companii precum Microsoft, Google și Facebook, dar și de la puternica autoritate Data Protection Commission.
    Premierul spune că unele locuri de muncă vor dispărea cu totul, dar altele noi vor apărea, iar societatea trebuie să fie pregătită pentru asta.

    Un raport al OECD arată că 14% dintre meseriile din prezent se pretează la a fi într-un grad mare preluate de roboți, în timp ce la 32% poate interveni un grad de automatizare, dar ceva mai scăzut.

    Cele mai afectate vor fi job-urile din industria manufacturieră și din agricultură. O cercetare a University College Cork din Irlanda arăta că meseriile care au cel mai scăzut risc de a fi preluate de ”roboți” sunt cele de profesor și cele din domenii precum arte, media, cercetare, medicină și asistență socială.”

    O vedeti in stare pe analfabeta Veorica sa discute astfel de subiecte la intalniri oficiale sau la astfel de Summit-uri?!

  18. Cum cu cine se intilneste in SUA?Cu mai multi circumcisi,pentru ‘mazel tov”eventual cu sosia lui Pence, pentru „make a foto”
    A ajuns o zdreanta politica..O sa ploua cu „tizku leshanim rabot „si sarutari in aer

  19. Sluga se duce sa le mai bage pe gat romaniilor vre-un holocash . Saraca tara pe mana cacor caractere mizerabile a ajuns dupa 89 Un servilism gretos panala voma.La ordinele evreiilor stapanii Americii si Romaniei

  20. pentru idiotii indragostiti de Camera de Comert Romano-Americana. Imbecililor, Camera de comert este un ONG. Nu reprezinta in niciun caz o pozitie oficiala a Guvernului Statelor Unite. Eu unul nu o simpatizez de loc pe Viorica, insa nu pot sa nu remarc cretinismele propagate de diversi „intelijenti”. Va rog sa ne cam scutiti cu camera asta. Ce face sau ce a facur pentru promovarea rel;atiilor economice intre SUA si Romania ? Iar vizita Vioricai este una politica. Este un prim ministru in functie, cat de tembela o fi. Asa ca, domnilor analfabeti, lasati sfaturile si puneti mana pe o carte. Macar de bucate, ca nici aia nu e simpla. De loc.

  21. Lili, o tot dai langa cu AmCham.Nu vrea dancila sa se intalneasca cu asociatia din Romania ca nu au astia monopolul afacerilor romano americane. Se intalneste cu asociatia din America. Sa ne lamurim, amandoua asociatiile sunt private, in nici una nu se implica statul roman sau american. Asta ca sa mai taiem din dezinformare.

  22. Asa cum a iesit Joahnnis presedinte la ordin acum 5 ani tot asa va iesi Verica presedinte tot la ordin in 2019. Nu v-ati prins ca degeaba mai mergeti la vot cand tableta dicteaza cati unguri pe metru patrat sunt in Romania?

  23. MÃI NEOAMENILOR.,VOI VÃ CONSIDERATI ,ROMÂNI?VOI,VOI CARE VÃ BÃGATI ,ÎNTRE VOI LA PUSCÃRIE.,VAI DE CAPUL VOSTRU,,,NU AVETI AMBITIE ,DACÃ NU O ASTEPTATI PE VIORICA LA EIEROPORT CÎND VINE DIN.,STATE,,,BÃGATIO FRATILOR LÎNGÃ DRAGNEA.,NU ASA O FÃCUT IA CU ,,NEAMTU,,,LOR ASCUNS PE DRÃCULA,,NO ACUMA URMEAZÃ VIORICA,,StITI DE CE?NU STITI.,,,,ZICE O VORBÃ ROMÂNEASCÃ.,,,ROMÂNU SI DRACU….ASTA E…..ROMÂNI NU AU PE DUMNEZEU,DAR NICI MAMÃ SI TATÃ…BÃGATIO FRATE PE VIORICA LA BULÃU,ASA CA SÃ SE SIMTÃ,,AROMÂNI BINE.,ADICÃ.,PNDLUL,B1tv.SRITV…BÃGATIO FRATILOR LA PÎRNAIE .CE CONTEAZÃ.,ÎI ROMÂN?LA PÎRNAIE CU IEL,,,,TRÃIASCÃ.,,,IOH.,,,ANUS,,,IEL SÃ VÃ FIE .,,CÃLÃUL,,,ÎNCÃ5. ANII,,,

  24. Veorica se intalneste si „cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey!”
    „Cine e Steve Fulop și o să înțelegeți cât de ireală va fi alăturarea dintre el și Dăncilă, un monument viu de impostură.
    Nu pot să cred decât că Fulop a acceptat din politețe o astfel de întâlnire. Nouă, însă, ar trebui să ne crape obrazul de rușine pentru că am făcut-o posibilă!
    Jersey City, un orăşel de aproape 300 000 de locuitori, despărţit de NY doar de râul Hudson, s-a schimbat radical în ultimii ani. Totul s-a petrecut datorită şi o dată cu mutarea a numeroşi profesionişti care lucrau în zona de vest a Manhattan-ului şi care au ales Jersey City pentru chiriile rezonabile. Banii şi gusturile lor au atras rapid investiţii în proiecte rezidenţiale moderne, în restaurante şi baruri hip, în magazine de lux.
    Foarte rapid, Jersey City a devenit un oraş al contrastelor tipice ţărilor în curs de dezvoltare.
    În geamurile clădirilor de sticlă şi în vitrinele buticurilor se reflecta din ce în ce mai puternic imaginea unei comunităţi polarizate, cu o rată alarmantă a criminalităţii, gospodărită prost de o elită incompetentă şi coruptă.
    Motivele pentru care TOATE serviciile PUBLICE mergeau prost?
    Le intuiţi deja, sunt universale: Oraşul era condus de un amestec toxic de politicieni şi mafioţi, care promova mai degrabă funcţionari obsedaţi să ia mită de la afaceriştii care primeau contracte publice.”
    https://universul.net/de-ce-este-socanta-intalnirea-dintre-viorica-dancila-si-primarul-din-jersey-city/
    Acest Steve Fulop, fost broker pe Wall Street a SCHIMBAT totul!
    Uimitor, cititi articolul, CORUPTIA poate fi invinsa prin IMPLICAREA Cetatenilor CINSTITI!
    Iar Veorica din Romania PSDista corupta se duce sa dea mana cu Steva Fulop, DUSMANUL CORUPTIEI americane!
    Halucinant!

  25. Ionele tata visita elemntului asta ii una de slugarnicie chemata la ordine.Toti dgretosii care au guvernat tara si au fost la ordine in State s-or intalnit cu stapanii lor perciunati.Hahalerele astea votate de un popor de idioti nu reprezita tara si poporul

  26. Una dintre cele mai umilitoare agende pentru un prim-ministru al Romaniei, ever. Practic, liderul (?) guvernului roman e la nivel unor subalterni americani… Ah, si unde e Georgica Maior in toata afacerea asta?! Ca doar a plecat, oficial, de la PSD, traseistul mic si pervers ajuns ambasadorul lui KWI la Washington…

  27. Camera de Comerț Americană(AmCham): LIPSA digitalizării ANAF și lipsa de cooperare, chiar agresivitatea din partea autorităților fiscale, constituie o BARIERA în calea investițiilor.
    Un sondaj realizat de AmCham în rândul celor 128 de Companii Membre taxează lipsa de predictibilitatea și de transparență a legislației fiscale din România, măsurile nejustificate economic, adoptate intempestiv, precum OUG 114, precum și lipsa digitalizării ANAF, lipsa de comunicare și chiar comportamentul agresiv al autorităților fiscale.
    AmCham Romania a derulat în lunile iulie-august 2019 un SONDAJ în rândul companiilor membre pentru a evalua percepția acestora cu privire la principalele măsuri de politică fiscală, și modul în care acestea afectează deciziile de investiții și derularea afacerilor în România.

    „Deși politica fiscală a fost întotdeauna în centrul atenției mediului de afaceri, în ultimii ani importanța sa a crescut ca rezultat al modificărilor frecvente cu care ne-am confruntat, al inițiativelor care au fost lansate de multe ori doar la nivel de intenție în spațiul public, și, dacă ne referim doar la ultimele 12 luni, datorită măsurilor fiscale, unele impuse în mod NEtransparent, altele îndelung discutate cu decidenții, dar încă NEadoptate”, a declarat Ionuț Simion, președintele AmCham Romania și al grupului de lucru AmCham dedicat fiscalității, în deschiderea conferinței de presă dedicate prezentării rezultatelor sondajului.
    https://www.g4media.ro/camera-de-comert-americana-lipsa-digitalizarii-anaf-si-lipsa-de-cooperare-chiar-agresivitatea-din-partea-autoritatilor-fiscale-consituie-o-bariera-in-calea-investitiilor.html

    Ce i-or spune Veoricai Investitorii americani care vor CITI acest Sondaj AmCham?!

  28. In atentia REDACTIEI „Cotidianul”-lui: prostacul securist de „dreapta”, „Albert Zweistein” e un antisemit marsav care profereaza injurii abjecte la adresa EVREILOR ca POPOR!!! Rog identificarea si deferirea ticalosului Justitiei…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.