Cum a fost băgată la izolare toată șefimea PNL

Situație incredibilă în România. Premierul țării se autoizolează din cauza coronavirusului, la fel și alți lideri PNL deoarece printre contaminații cu COVID-19 din țara nostră se numără senatorul PNL Vergil Chițac, cel care nu a recunoscut în primă instanță că este suspect. 

Ludovic Orban a declarat vineri că se va izola la Vila Lac 1 și că nu va merge la consultările de la Cotroceni. Toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus și se vor izola în cabinete.

Orban a anunțat, vineri, că a intrat în contact cu senatorul Virgil Chițac, care a fost confirmat cu coronavirus.

În acest context, a anunțat că Biroului politic național se vor izola.

„Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL”, a mai spus Orban.

„Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. (…) Miniștri să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit intregului dispozitiv de luptă impotriva coronaviruslui să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Orban.

„Cum sa merg la consultări? Ar insemna sa expun presedintele (…) În timpul ședinței de BEX mi-a transmis această informație, l-am sunat pe președinte, normal, cum se face în astfel de situaței”, a spus Ludovic Orban

Legat de întâlnirea cu Klaus Iohannis, pe care a avut-o în cursul zilei de miercuri, a zis: „Am avut întâlnirea, dar nu am mai dat mâna. Am avut constituirea grupului de lucru pentru măsurile economice”.

Cu doar o zi în urmă, joi, senatorul Vergil Chițac a negat vehement informația difuzată de Antena 3, conform căreia este suspect de coronavirus.

”Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, a zis Vergil Chițac, joi, pe Facebook.

Senatorul PNL a participat în perioada 17-19 februarie la o întâlnire NATO la Bruxelles, iar luni a fost prezent în Parlamentul României. Senatorul a participat, de 8 martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmană.

Vineri, senatorul a recunoscut pe Facebook situația în care se află. La o zi după mesajul de mai sus.

VIDEO declarații Orban vineri

Declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Național Liberal

Declarații la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Național Liberal.

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Vineri, 13 martie 2020

Bogdan Huțucă, liderul PNL Constanța, a declarat despre cazul senatorului infectat: “Da, vă confirm informația. Senatorul Chițac a făcut testul pentru coronavirus, așa cum deja știti și rezultatul a ieșit pozitiv. Atât pentru el, cât și pentru soție. Din momentul în care am aflat, am decis să mă autoizolez și eu deoarece ultima data când m-am întâlnit cu domnul senator a fost luni, săptămâna aceasta. Am plecat, ieri, spre Parlament și în momentul când voiam să intru în clădire am primit vestea că domnul Chițac s-a testat pentru coronavirus. Mi-am sunat șeful de la partid și l-am informat despre situația și am plecat spre casă. De atunci, m-am autoizolat și aștep rezultatul testului”.

În total, patru cazuri au fost raportate vineri dimineață la Constanța.

Celalalte persoane infectate din Constanța sunt asistentul personal al senatorului, un bărbat de 51 ani, fiul acestuia, în vârstă de 34 de ani și soția lui, de 56 de ani.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, anunțase că Vergil Chiţac s-a autoizolat la domiciliu, după ce a aflat că un parlamentar din altă ţară, cu care a participat la o reuniune NATO la Bruxelles, este suspect de coronavirus.

Alte 5 cazuri la București

În cursul dimineții de vineri, au fost confirmate cinci cazuri de îmbolnăvire în București, la „Matei Balș”.

Este vorba despre  persoane care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv:
Caz 60: Bărbat, 39 ani, contact cu persoana care a călătorit în Germania.
Caz 61 – Bărbat, 53 ani, contact ( coleg birou) cu membru din familia pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
Caz 62 – Femeie, 48 ani, contact, membru familie caz 61
Caz 63 – Tânără, 22 ani, contact, membru familie cu cazul 61

Caz 64 – Tânăr, 23 ani, contact familie cu cazul 61.

Patru dintre ultimii ultimele cinci persoane confirmate în București cu coronavirus au avut contact direct sau indirect cu fostul ofițer MAI care a mințit că nu a fost plecat din țară, deși venise din Israel. Astfel, numărul celor infectați din cauza acestuia a ajuns la 13. „Arată inconștiența acestui om”, a declarat la Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioana Radu 8518 Articole
Author

45 de Comentarii

  1. Unghiul pantei este sever. Daca nici acum nu se trece la masuri corecte de stopare a infectiei, Bucurestiul va fi primul oras romanesc declarat in carantina.

  2. cu riscul de a primi o atentionare severa din partea „autoritatilor” vreau sa spun raspicat ca toate aceste energii si resurse consumate pentru a stavili (?????!!!!) propagarea virusului mi se pare complet inutile si absurde…mult mai realiste interventiile lui Merkell si Boris pe acest subiect!…bun : sa presupunem ca un infectat depistat s-a izolat( a fost izolat!) si in 37 de zile (cat se presupune ca ar haladui virusul in organism) este sanatos „tun”, ce facem, ii dam certificat de om „imun” ?!…pai daca o tulpina rebela pandeste pe undeva, daca testele prezente de „vindecare” nu mai sunt adecvate unei noi tulpini si la care mult mai adaptabilul organism a raspuns fara stirea noastra ce ne facem?!…cat de idioti , meschini, stupizi si nu de putine ori mercantil interesati in intretinerea psihozei pot sa fie cei care au acum „autoritatea” statului adus la desuetudine de catre aceleasi marionete!…siktir democratie si justitie neosecurista, coloniala, iohannista , sorosista si antiromaneasca!

  3. Pana nu vor fi recenzati toti”pozitivii”si nu vor intra in tratament,numarul va tot creste!Dupa ce va fi „stabilizata”populatia de „pozitivi”,va urma panta inversa a imbolnavirilor!
    Dar daca mai vin vreo 2-3 ca acel militian idiot sau parasuta din Hunedoara,imbolnavirile vor continua,nevinovatii vor plati pentru lipsa de discernamant a acestui tip de „om”,incarnat de militian …

  4. Teoretic Canada are o populatie comparata cu Romania, teoretic a fost mai fierita, nu au invadat-o diasporezii, si cu toate acestea au mai multe persoane confirmate inclusiv la varf PM…asculta staful specialistilor limiteaza deplasarile in locuri aglomerate si pune-ti intrebarea…de ce sunt mai putini 64 fata de 104 in Canada? Ti-as raspunde simplu:poate avand un trai mai modest suntem mai rezistenti asa ca fii calm si vei reusi sa treci si peste aceasta provocare…

  5. Oameni buni, in iarna,desi a fost calduroasa ceea ce nu este normal, iarna trebuie sa fie si perioade geroase pentru anihilarea virusilor, si este gripa sezoniera care se poate prinde de oricine, acum in primavara e vantul asta inselator care aduce astenii de primavara si deja daca iarna e calduroasa, virusii gripali sunt pe propriul teren, oricine se poate procipsi cu o raceala sau gripa! De ce atata panica daca tratamentul este cam acelasi?!? https://www.antena3.ro/coronavirus/lista-medicamentelor-tratament-romani-diagnosticati-cu-coronavirus-562533.html
    Daca ai deja in organism o boala despre care nu vrei sa recunosti sau din cauza umilintei nu ai mers la medic pentru tratament, deci, ai riscat pe cont propriu, e strict problema ta! Asa ca: fiti mai increzatori in voi, fiecare in sine si nu mai intrati in panica atat de repede! Cercel a dat cartile pe fata privind SPIRTUL MEDICINAL, solutia folosita din antichitatea comunista pentru dezinfectari!

  6. Capitala cu Coviltir va avea 1000 de locuitori Blonzi in 2021.
    Marean Van Ghelie si tribul sau vor stapini tot.

  7. Indeplinim toate premisele unei pandemii nationale daca la Craiova au plimbat cu ambulanta normala o bolnava suspecta de coronavirus prin mai multe spitale deoarece izoleta transporta pe cei cu diagnosticul confirmat.

  8. Am cautat situatia gripei sezoniere intr-o saptamana au fost multi. Ceea ce trebuie facut este PREVENTIA si sa nu intram in panica, Viroza/gripa din iarna asta a facut imbolnaviri de mii de persoane asa ca daca ne pastram calmul vom trece mai usor si peste „Corona”, care este tinuta mult mai bine in ”frau” decat gripa sezoniera …https://www.cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/gripa/1464-informare-infectii-respiratorii-24-02-2020-01-03-2020-s-09/file

  9. Trebuie remarcat totuși că Covidul este cam comunist, că doar nu degeaba a venit din China! Nu face distincție între sărăntoci și bogătani. Propagandistului Radu Tudor îi țâțâie chiloții după ce invitatului aproape permanent, amiralul fără flotă Chițac, i-a ieșit pozitiv la virusul cu coroniță. Acum putem să-l sfătuim noi pe propagandist să stea acasă că ne-a infestat destul cu rușii e răi!

  10. Ieri s-a instituit carantină la Maternitatea din Brașov. Nu am văzut în presă această știre. Oare de ce se ascunde acest fapt?

  11. ‘ Aducerile-aminte … ‘, nu poți să uiți cum umbla îmbrăcat personalul DSP pe timpul gripei aviare (netransmisibilă la om) și/sau pestei porcine !

  12. Astia de la PNLepre mint cum respira. Natural.
    „Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru.” De ce ti s-a facut testul daca nu ai fost suspect?! Se stie ca test la cerere nu se face ci doar daca esti suspect.
    Acuma ce mai zici ma „‘telijentule”? Ca ai avut ieri o parere dar nu esti deacord cu ea si ca si azi ai una dar nici acuma nu esti deacord cu ea?

  13. Masuri primare trebuiau sa fie închiderea imediata a granițelor, identificarea excursionistilor și delegațiilor, carantinarea lor în hoteluri libere sub paza militara. În loc de asta i se da lui Catu „mandat pentru alegeri anticipate” !? Avem strategi, nu gluma.

  14. Cred ca este o confuzie pentru ca ordinul era ca „fiecare infectat din diaspora sa preia 3 membri PSD”!!!

  15. Bascalia chestionarului pe propie raspundere si izoleta smurd si-au indeplinit misiunea.

  16. Păi NATO e agresiv, criminal și contagios,..De ce puii mei se duce acolo, unde de fapt nu are nici o treabă.. Românu e a cincia roată la căruță in oricare imprejurare.. Ce poate inafar de a-și oferi țara a fi teritoriu de murdărit, de distrus,. Acum uite și cu coroana pusă. De ce nu știe românu, care de altfel cică știe toate secretele tuturor, că se duce printre infectați, printre virusați. La fel ca in cazul cornutului din securitate care s-a dus la ”israel” in palestina. De ce nu știa de pericole ?/ Doar era din SRI, poliție, toată familia, tot neamul lui,..din cei care ar trebui să fie informați.. Cu astfel de imbecili, suprarenumerați, care nu știu nimic, de ce mai trebuie ei să fie intreținuți,.regește.??

  17. Lovil-ar koronaviruSSul pe Klaun Falkone, sa stea drak in izolare la Hermannfrodithstadt!

  18. Mda … probabil ca se va „izola” cu citeva navete de bere, altele de votca si mormane de caviar si de foie gras ! … saracu’, ii pling de mila ! Cit despre „suspecti”, pai astia toti, dupa mecle, sint suspecti !

  19. Este și o latură amuzantă. Toată muia luată de pesediști îi protejează de covid! Vulnerabili sunt ejaculatorii.
    Infestarea lui Chițac poate fi și o regie bine pusă la punct de preluare totală a frâielor de către ejaculatori. Peste 2 săptămâni aflăm că amiralul fără flotă s-a vindecat.

  20. … un „ministru” pnl-ist pe la ora 11 dimineata, cind se trezeste ? … „Vai de mine, ce devreme e, cine m-o fi pus sa ma trezesc cu noaptea-n cap ?! Si ce pofta de munca am, bre ! Ia sa-mi aprind o tigarusa, poate-mi trece !”

  21. Gata, s-au scos din propriul rahat, vine cotrocenistul si „latra”: psd-ul e vinovat de coro-criza pnl-istilor, de parca psd-ul e la guvernare?! Propun ca scaunarilor astora care se trezesc peste noapte crizati cu coro sa nu li se mai plateasca indemnizatia! S-au culcat in chiloti fara buzunare sau erau goale, sa aiba in continuare buzunarele goale, constatand ca a fost un vis urat al crizatilor coro din care fac parte si ei, puturosii incasatori de venituri fara prestatii zilnic! Marsh ba mincinosilor!

  22. Sindrom de haita !Turbeaza masculul Alfa ,turbeaza toti…Poolitrucii nu scapa,Parlamentul e stup de coronavirus…

  23. Conducători inspirați, victime ale propriei inteligente și lucidități.

  24. Orice smartphone beneficiază de apel tip conferință, pentru a nu mai vorbi despre alte mijloace tehnice !

  25. Aoilio,toata conducerea penelista a fost lovita de coronavirus?Pai asta tre’sa fie o agresiune subversiva pesedista,ei sunt de vina pt orice se-ntampla-n tara!!Numai pesedei ,oameni rai,poa’sa le bage virusu-n casa penelicilor!Cre’ ca Dragnia e de vina!

  26. De trei luni tropaie prin clica iohannista imbecilovirusul si nu i-a afectat deloc.
    Uite ca acum nu le-a mai mers cu coronavirusul……[Leo]

  27. Izolati-va, ascundeti-va, si nu mai reveniti, ca-i infectati pe toti. Dispareti!!!

  28. Domnu Orban dute si te intalneste cu Iohannis cat mai repede, da mana cu el, poate scapam de marele mut. Liberali faceti un bine Romaniei si duceti-va toti la dracu.

  29. Poate pandemia sai convinga pe alogenii Örbany si Yoha sa respecte Constitutia Romaniei…Asta-i blestemul lui Dragnea!

  30. … specimenului asta, care a ignorat avertismentul NATO si nu s-a autoizolat, nu se deschide dosar penal ?!

  31. „Ludovic Orban a declarat vineri că se va izola la Vila Lac 1” Si eu vreau la Vila Lac 1! De ce numai imbecilul asta?

  32. … specimenului asta, care a ignorat avertismentul NATO si nu s-a autoizolat, nu i se deschide dosar penal ?!

  33. Mey băieți,
    cucuieți,
    și voi fete,
    cucuiete,
    cu deosebită satisfacție vă anunț că a apărut urzica.
    Prin livadă, pe sub garduri (taman aclo unde își marchează maidanezii arealul Alfa).
    Apăi, ce frumușățe de păpică iese cu oau și cu mujdei, vaileu!
    Miam, miam!

    p.s. Știrea n-are nici o treabă cu COVI.
    Așa cum ne-au dovedit un segment uluitor de ridicat dintre colegii noștri de specie biologică (față de care ne declarăm jena și repulsia de a fi colegi de specie), COVI se tratează eficient cu ceafă de pork, mici, bacon, pulpe, conserve, șaorma și alte asemenea „leguminoase”, pline de vitamine și de substanțe cu proprietăți antiinflamatoare

  34. Da un borsh de fasole (de post, ofcourse) care, pe lângă ingredientele tradiționale (din care nu poate lipsi morcuvul și sfecla roșie), mai primește și el un castronel de Urtică dioică, oare cum ar fi?
    Cu oleacă de mămăligă șierbinte, amu răsturnată din ceaun?

  35. Ca sa vezi si sa nu crezi
    Dupa ce s-a explicat la prostime ca testele nu se fac decat la cei cu simptome, acum se testeaza tot parlamentul si presedentia, ca a vebit un peneleu cu virusul peste ei. La constitutie scrie ca toti cetatenii sunt egali …. dar unii sunt mai egali decat restul prostimii

  36. DUMNEZEU NU DÃ CU,PARU,LA CÎT AU HUIDUIT ,,CIUMA ROSIE,ACUMA LEPRELE DE LA GUVERNARE,S-AU INFESTAT EI ÎNTRE EI,CHIAR DACÃ NOUÃ NE ASCUNDE ADEVÃRUL DESPRE ,CÎTI SÎNT INFESTATI.OARE DE CE NE ASCUNDE WERNER LUCRUL ÃSTA.?DE CE?NU DECLSRÃ ADEVÃRUL.ACUMA CÎND TREBUIA SÃ DEA STARE DE URGENTÃ,NU DÃ?DE CE?CE VREA SÃ FACÃ PENELEPRELE ASTEA CU NOI.?ORI CUM DACÃ PARLAMENTARII,LASÃ LA GUVERNARE PE ORGANU SICÃ,?NEO LUAT GAIA.

  37. Sa mai zica cineva ca nu exista Dumnezeu! Ieri penelistii si-au batut joc de tara si de coronavirus, refuzand guvernarea, astazi acesta si-a luat revansa! Macar de i-ar mai rari, pe veci!

  38. Daca se dorea, ‘legiuitorii” aveau timp suficient să dea o lege care să acopere domeniul (cazurilor de urgență, gen), dar…, completarea rămâne la latitudinea cititorului !

  39. Oare câte teste mai are statul român? Probabil informația este secret de stat.

  40. Cica corona-virusatu pndlist -afemeiat si inconstient- din Constanta, care si-a facut de cap cu 400 de femei la C-ta era cel care urla mai tare sa fie dat afara pe Arafat – fara Arafat eram terminati acum. Sper ca nenorocitii astia de pndlisti sa nu distruga si inbolnaveasca toata tara (si mai ales pe Arafat)

  41. Sedinta la DSP azi la 12
    Toti epidemiologii din toate spitalele capitalei sunt detasati de azi la guvern si parlament pentru anchete epidemiologice la demnitari.
    Spitalele se descurca fara epidemiologi.

  42. Doamne multumesc tie. Stirea asta m-a bine dispus. :)))))
    „Toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus și se vor izola în cabinete.”
    Ai dreaku cretini. Se blocheaza in guvern numai sa nu scape puterea printre deste.
    Intrebare: Dar Catu, Catu ? Este si el lovit de virusul cu coroana? :)))))
    PS: Ptr cretineii servanti ai mafiei securiste va dau un pont: aici e mana lui „Dragnia”. Ce mama dracului, ati amutit?

  43. Daca vor sta in izolare 14 zile cum vor putea fi desemnati si cum va lucra guvernul meu? Nu era mai corect ca sa fie numita o persoana care nu-i in izolare/carantina? Geppetto si-a facut fabrica de pinocchei in serie nu mai ciopleste manual?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.