„Dacă ai fost repartizat la completul 1, poți să pleci direct în Costa Rica!”

Instanța supremă a tras, joi, la sorți noua componență a completelor de 5 judecători pentru anul 2019.

Cel mai dur complet în materie penală pare a fi completul cu numărul 1 din care fac parte celebrii judecători Horia Valentin Șelaru, Ionuț Matei, Iulian Dragomir (vicepreședinte al instanței supreme), Constantin Epure, Alexandra Iuliana Rus.

Componența completului a fost comentată, la Antena 3, de avocata Ingrid Mocanu, fost director în Ministerul Justiției, condamnată și ea în primă instanță la patru ani de inchisoare cu executare.

„Completul 1 este un complet de poți să pleci direct în Costa Rica. Nici nu se pune în discuție vreo judecată la acel complet – este fără discuție complet de execuție. Dacă ai fost repartizat la completul 1 soarta îți este pecetluită, nu mai dați bani la avocați”, a spus Ingrid Mocanu.

Dosarele lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Toni Greblă continuă să fie judecate de completurile extrase în decembrie 2018, pentru că așa a decis Secția de judecători a CSM, astfel că aceștia au scăpat de temutul complet.

La noile completuri valabile pentru anul 2019 vor fi repartizate dosarele în apel, printre care cel în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani sau dosarul în care deputata PSD Andreea Cosma, a fost condamnată în primă instanţă la 4 ani de închisoare cu executare

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

  1. Dar Livia Stanciu si madame Tarcea nu mai judeca? Au disparut din peizaj?

    • Nu inteleg cum e cu „justitia” asta ,poate imi explica oarecine ? conteaza cine judeca,nu faptele,legile etc?atunci nu cam de pe acolo ar trebui sa inceapa „infrigurata,neasemuita lupta”(vorba poetului ) anticoruptie ?cu tragerea la sorti-e limpede,din moment ce „ies” completuri „mai „,mai putin „mai” sau foarte „mai”

    • Tzoapa mumificata Tartarcea a transmis un mesaj clar prin comedia in mai multe acte de „alegere aleatorie a completelor”
      din 2018 si 2019 arborand acelasi zambet impertinent de superioritate persiflanta si declamare batjocoritoare, acelasi material de imbalsamare pe post de costumatie!!! Mesajul ca face pipi pe legislatie, Constitutie si Deciziile CCR mai ceva ca inainte de a-i fi demascate crimele…
      Dar cea mai marsava sfidare a babornitzei sulemenite hidos este componenta completului numarul 1, aranjata din bilele aduse cu mari sacrificii din Franta ghilotinelor, ca sa ne iasa pe ochi pretentia unor alegeri aleatorii corecte…

  2. am ajuns rau daca la ICCJ vinovatia depinde de componeta completelor , nu de fondul dosarelor. asta a reusit kovesi, cu stanciu, tarcea si restul incompetentilor, sa distruga increderea in justitie.

  3. Mai, madamo Ingrid Mocanu, condamnata in prima instanta nu mai bine ar fi sa nu ajungi deloc in fata vreunui complet de judecata?! Nu mai bine ar fi sa nu fi furat sa nu ai nici banii cu care sa fugi in Costa Rica si sa nici nu trebuiasca sa o faci? De ce nu predici cinstea la TV? Intrebam si noi prostii astia care muncim cinstit, nu suntem nici avizi de functii cum ai fost tu ca si caratoare de hartii prin ministere si nici nu dam cu subsemnatul prin tribunale?!

  4. Ingrid Mocanu stie ce vorbeste,ca e priceputa !Nu stiu daca e si jucause,am sa-i ridic lui Horia Georgescu o serie de intre-bari sau o intre-buci…

  5. Ar fi foarte bine ca la Completul nr. 1 să ajungă familia Johannis, bineînțeles după ce bovideul va pierde alegerile.

  6. Nu va panicati Romani!!!Costa Rica este primitoare pentru ce ce vin cu bani!Este evident .

  7. ce spuneam eu mai demult ramane valabil si acum pt patria lulutei: 1.conteaza cine judeca, nu legile si faptele; 2. conteaza cine numara voturile, nu rezultatul alegerilor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.