Ponta bagă bățul prin gard, Dăncilă îi dă un șut

Scandal monstru între fostul și actualul premier. Victor Ponta a afirmat că Viorica Dăncilă i-a cerut sprijinul la guvernare și i-a spus că dă ALDE afară. În replică, liderul PSD Viorica Dăncilă îi face un portret dur fostului premier.

Stilul acesta mincinos și duplicitar al domnului Victor Ponta este unul dintre motivele pentru care nu am mai dorit să colaborăm, până la urmă. Neseriozitatea sa, dorința permanentă de a ieși în față prin orice mijloace, inclusiv prin neadevăruri nu fac casă bună cu PSD. Este un om incapabil să construiască și știe doar să distrugă. Crin Antonescu a spus foarte clar motivul pentru care Ponta a distrus USL: este un om care are tot timpul o agendă ascunsă, croită nu pe interesele țării, ci pe interese personale. Eu nu fac astfel de trocuri politice “intri tu și îl dăm pe celălalt afară”. Nu asta înseamnă politică pentru mine. Dacă domnia sa a făcut astfel de tranzacții tot timpul (inclusiv cu Traian Băsescu), fără consultarea colegilor de partid, care aveau ca scop să-și asigure scaunul, eu prefer deciziile luate în forurile partidului. Colegii mei și-au exprimat ferm în CEX opinia față de o alianță cu Pro România, și ei îl cunosc foarte bine pe Victor Ponta„, a scris Dăncilă luni pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta, liderul Pro România, a afirmat anterior pe pagina sa de Facebook, că premierul i-a promis că va da ALDE afară de la guvernare și că Pro România va primi ce ministere vrea.

Ca si in cazul UDMR Doamna Dancila mi-a cerut si mie “sprijinul pentru ramanerea la guvernare” ; mi-a spus ca ii da afara pe ALDE si sa ii iau eu parlamentarii – si ca imi da ce ministere doresc pentru ProRomania/ a insistat sa ma vada si sa ma convinga desi am fost foarte clar ca nu cred si nu ma intereseaza ofertele ei!

Am incercat sa ii explic cu toata rabdarea ( pentru ca nu parea sa inteleaga ce se intampla si care este realitatea ) ca targuilelile gen “Piata de zarzavat din Videle” sunt inutile si ca singura varianta de sprijin din partea ProRomania este aceea in care :

1. restructureaza tot Guvernul si administratia publica

2. Vine cu un nou program de guvernare realist si eficient

3. Asigura stabilitatea si predictibilitatea economica si bugetara / renunta la ordonante de urgenta care sa modifice Codul Fiscal introducand peste noapte taxe si impozite aberante

4. Numeste oameni in Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului ( nu pe “pilele” si presiunile baronilor care o papusesc acum dupa disparitia lui Dragnea)

5. Renunta la candidatura proprie la Prezidentiale ( o situatie penibila si jenanta pentru orice social democrat) si stabileste impreuna cu Alde si ProRomania un candidat comun cu sanse reale de a merge in turul al doilea o alternativa serioasa pentru Iohannis si Barna

A fost rapid de acord cu punctele 1-4 ( desi nu cred ca a inteles ce inseamna ) si s-a suparat din cauza punctului 5 / la doua zile dupa aceasta conversatie a fugit la CEX, s-a “imbratisat” cu Stanescu – Baronul Caracalului , i-a mintit pe toti si a decis sa nu primeasca ProRomania la guvernare ( uitand sa precizeze ca tocmai ii refuzasem toate ofertele )!

Acum ii ameninta pe ALDE si face aceleasi oferte de targuiala penibila catre UDMR ( care evident se amuza de faptul ca nu au avut in 30 de ani in fata un lider PSD mai ignorant si pafarist decat D. VV Dancila)!

Oferta mea publica de sprijin pentru cele 5 masuri de reforma ramane valabila – iar cu ProRomania vom merge mai departe pe acest drum dificil dar corect / si sunt convins ca votantii de stanga vor fi alaturi de mine ( chiar daca baronii si marionetele lor se opun)!

Anul 2019 trebuie sa duca la bun sfarsit “eliberarea” Stangii politice de “cancerul” format din Dragnea, baroni, analfabete si incompetenti / desi va fi dureros si frustrant trebuie sa pornim la un proces de reconstructie pe termen lung – care sa recladeasca in mintea romanilor increderea ca social democratia poate sa ofere din nou un proiect de dezvoltare, solidaritate si echitate prin competenta , profesionalism si decenta/ ProRomania pentru Romania!„, a scris Ponta.

Ulterior, după declarația lui Dăncilă,  Ponta a declarat presei că premierul tocmai l-a invitat la Congresul PSD și că acceptase, presupunând acum că invitația nu mai e valabilă. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8518 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Mie toata aceasta „politica” de Dimbovita imi pute mai ceva decit certurile si paruielile dintre curvele unui bordel, care sa intre „in gratiile matroanei” ! Si, din pacate, am eu asa impresia ca matroana se afla la Cotroceni, chiar daca in spatele ei se afla alti mafioti care trag adevaratele sfori …

  2. Sincer, Ponta a mai miscat ceva pentru majoritatea mentinuta in saracie lucie,pe cand clanul DD(dragnia-dancila) fii sind minciuna ca cresc salariile si pensiile pentru echilibrare, au bagat masiv in pensii specialo-nesimtite, au marit salariile si indemnizatiile ‘cacanarilor’ peste limita bunului simt(holguta roscata cu manipularile mincinoase la tv) si restul in loc de ianuarie,au amanat pana la sfantu’ asteapta…septembrie cand preturile sunt triplate! Pana la urmă, avem doar doua optiuni mai serioase: Ponta sau Plesoianu.

  3. Unul dintre ei a căzut din pat, a făcut buba la cap si aiurează!De Ponta stiam ca e o căzătură,inca mai credem ca Dăncilă nu intra in jocul Pontanakului!

  4. D-na Dancila lasti-o mai tango ; pana mai ieri va umiliati si va gudurati pe langa unul care si-a tradat partidul care l-a crescut : V Ponta , doar ,doar va va sustine la guvernare ! La ce va asteptati de la el ? Chiar daca il pupati pe epolet , el face tot ce stie : tradeaza ! A tradat PSD , l-a tradat pe Dragnea , l-a tradat pe Antonescu si , Doamne , ce prietenii au fost ! Dar , totul pana la ciolan ! Asa ca d-na , nu mai injositi PSD ! Lasati-l pe Ponta in mizeria lui . Mai are cineva incredere in el ?

  5. Turcu’ (Ponta) si pistolu’ (Dancila). El a distrus si ea distruge tara. Promiscuitate „politica” din partea ambilor.

  6. Ce naste din SIE rahat maninca. Turcesc, desigur, in cazul lui Ponta…

  7. Puie Monta, cel mai infect politician! Mincinos, ipocrit, securist! Bai nemernicule, nu am uitat pactul cu Base, si nici lista de „actiuni” ale lui Baroso!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.